Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Nie 01 Lip, 2012 duzy dylemat macro do nikona
witam wszystkich
no powiem ze mam nie maly orzech do zgryzienia poniewaz mam znajomej doradzic w wyborze obiektywy macro a najwiekszy problem w tym ze ona ma nikona a ja jestem canonowiec wiec jak sie domyslacie jestem zupelnie zielony w oznaczeniach i wyborze szkiel
prosze o pomoc
a najlepiej jakbyscie napisali jaki jest najlepszy i jaki jest ze tak powiem dobry za rozsadne pieniadze bo z tego co wiem z kasa szalenstwa nie bedzie
no i szklo nikona czy jakoes inne
wiem ze to pojecie wzgledne
ale moze na takiej zasadzie ze jakis kosztuje 1600zl ale jest badziew wiec lepiej dolozyc 3stowy i miec duzo lepszy albo w druga strone ze po co przeplacac
chodzi o moze nie najlepsze ale o bardzo dobre szklo do macro
no uzywane za ok 1500-2000 ale jak macie inne propozycje to jestem otwarty
totalnie nie znam systemu
moze nie najlepsze ale o bardzo dobre szklo do macro
no uzywane za ok 1500-2000 ale jak macie inne propozycje to jestem otwarty
Sigma 105/2,8 EX DG Macro - bardzo dobre,używane,nawet tańsze niż byś chciał,z kiepściejszym AF-em od nikkora/w makro do przeżycia/ i bez stabilizacji,ale za prawie połowę jego ceny:
Tamron 90/2,8 też ma wolny AF, ale w makro AF jest niepotrzebny, bo i tak ostrzysz ręcznie (mordka się wysuwa). Generalnie ostry, ponoć ostrzejszy od Sigmy - nie sprawdzałam.
Ostatnio zmieniony przez kasiakaaz Nie 01 Lip, 2012, w całości zmieniany 2 razy
pietro69, nie dało znaleźć żadnego gotowego tematu o makro do Nikona w tym dziale? A jaki model tego Nikona ma znajoma? Bo może jest jeszcze problem silniczka…
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12