Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam jak powyżej w temacie mam taki dylemat jaki aparat kupić. Interesuje mnie aparat z minimum zoomem 5 i stabilizacją obrazu a najprościej mówiąc opłacalny aparat do 500zł.
Ostatnio zmieniony przez komor Nie 15 Lip, 2012, w całości zmieniany 1 raz
Panasonic DMC-FS30 (FH20) i FUJI FinePix S2950HD. Zastanawiam się nad tymi 2 modelami. Aparat ma mi służyć głownie do codziennego robienia zdjęć czyli jakaś wycieczka czy impreza okolicznościowa oraz jakiegoś krajobrazu czy zwierzęcia. Nie jestem pewien czy każdy kompakt ma funkcje Live View?Jeśli ktoś zna lepsze propozycje to proszę o przedstawienie max do 600zł. Za pomoc dziękuje.
Tak ogółem nie znam firmy FUJI i nie mam zielonego pojęcia jak stoją oni na rynku aparatów. Sunders opłaca się kupić tego FUJI czy lepiej kupić coś tańszego?
opłaca się kupić tego FUJI czy lepiej kupić coś tańszego?
IMO za cenę do 600pln to jeden z lepszych kompaktów.Za podobne pieniądze i przy takich preferencjach brałbym jeszcze pod uwagę canona powershot SX130 IS.
Teraz zostało mi do wybrania między Canon Powershot SX130 IS a FUJI S2950. Czytałem różne opinie o obu aparatach ale wszystko zależy od posiadacza i wymogów. Nie mam pojęcia który drań będzie robił lepsze zdjęcia, obstawiam Canona.
Podczepię się bezczelnie do tematu - ale po co zakładać kolejny jak podobna kwota do wydania !
Witam serdecznie !
Przymierzam się do zakupu wakacyjnego kompakta do kieszeni - HX1 jest zbyt uciążliwy przy dłuższych wyprawach/spacerach - dlatego też chcę kupić coś małego i taniego - do 400zł jakąś używkę okazyjnie na allegro i tu prośba o poradę - wiadomo najlepiej stabil optyczna i zoom x5, min te 10mpx żeby było - czego więcej chcieć? chyba tylko jak najmniejszych szumów
Moji rywale to:
1. CANON A3100 lub CANON A3150- podobno CANON ma bardzo ładne żywe kolory... nie wiem jak w rzeczywistości ?
2. CANON IXUS 105 - bardzo zachęcający wygląd i specyfikacja
3. SAMSUNG PL70 - i tutaj to mam dylemat bo to mój faworyt jednak czy Samsung ? mam mieszane uczucia...
4. OLYMPUS X-940 - troche zabawkowy wygląd ale po Specyfikacji to warty uwagi
5. PANASONIC Lumix DMC-FX55 i tu podobnie jak z Samsungiem...z tym że to starszy model
6. PANASONIC Lumix DMC-FS30 dość dobrze wypada w specyfikacjach ale jak w rzeczywistości ?
7. Sony DSC-W380 - bo to sony ?
8. Sony DSC-s2000 - j.w
9. Fuji AX300 - nie znam wyrobów Fuji
Z góry Wam bardzo dziękuję za pomoc w wyborze !
Mam nadzieję że na jakieś 5lat będzie spokój
Postaram się podzielić wrażeniami a nawet wrzucić kilka zdjęć. Zobaczę czy warto było zainwestować te pieniądze w tą firmę.
[ Dodano: Pon 01 Sie, 2011 10:22 ]
Witam. Powiem krótko ten aparat to szmelc moim zdanie jak porównuje go z telefonem komórkowym. Nie znacznie lepsze zdjęcia niż robi mój htc z 5 mpx co według mnie jest porażką. straszne szumy. Niestety muszę go zwrócić i pewnie zamienie na canona.
po przestudiowaniu setek wpisów na forach, specyfikacji technicznych i etc. laik mojego pokroju postanowił wykonac ostatni krok przed zakupem aparatu i spytać Was o radę.
Tematów podobnych było dużo nie mniej jednak czy na lipiec 2012r. rynek oferuje coś ciekawszego niż jeden z wymienionych przeze mnie aparatów w kwocie do 500 zł ?
Zastosowanie domówki i tegoroczne wakacje w Chorwacji i w dłuższej perspektywie po prostu bezawaryjne i dobre jakościowo funkcjonowanie.
Przy okazji spytam jeszcze o modele z TEMATU, jedyne róznice jakich się dopatrzyłem to PORÓWNANIE
- 16Mpix LIVE CCD (cokolwiek to oznacza ) vs 14Mpix
- Pojemniejsza bateria w modelu vr-340
- zdjęcia w 3D ( vr-330 ) choć nie wiem czy bedę korzystał
- Nieco inne wymiary i obudowa
jak dla mnie na tym koiec, warto wziąć vr-340 tylko dlatego że jest o rok młodszym modelem ? Czy nie ma różnicy, bo w środku i tak zamontowano to samo ?
ceny w zasadzie jednakowe, taniej idzie znaleźć o dziwo vr-340
Oba mają programy do wykonywania zdjęć 3D.Co do różnic, to oprócz tego co napisałeś, różnią się nieco jeszcze tym, że VR-340 ma nieco lepszy obiektyw i bogatsze oprogramowanie.
isajew napisał/a:
A może coś innego ?
Do 500pln z 10-krotnym zoomem optycznym raczej nie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 14