Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Wielka ściema na forach fotograficznych
Autor Wiadomość
mnich 
Optyczny
kiedyś to było...

Wysłany: Wto 06 Maj, 2008   

kozidron, ja też nie mówię że na wszystkim trzeba się znać. Czasami wystarczy się dowiedzieć- np drobnostki- do czego służy obiektyw do makro, żeby nie daćgo sobie wcisnąć i nie wydać nie potrzebnie pieniążków.

[ Dodano: Wto 06 Maj, 2008 14:57 ]
Poprostu chcę powiedzieć że na zakupy należych chodzić z głową, a nie zostawiać ją w domu przed telewizorem.

Reklama

k1caj_ns 
Optyczny

mnich napisał/a:
Wystarczy trochę chęci i pomyślunku aby nie dać sobie wcisnac kitu od sprzedawcy
No tak szczególnie te obiektywy kitowe są do kitu :wink:

Ja myślę ,że od tego te fora internetowe są żeby się dowiedzić czy coś niejest przereklamowaną drogą zabawką. Sam pewnie kupiłbym alfe 350 i teraz bym pewnie chciał ją wymienić. Niemiałem tego aparatu ale ufam tym którzy twierdzą że jest przereklamowany a teraz już sam wiem że takie rzeczy jak LV czy odchylany wyświetlacz to niesą najpotrzebniejsze rzeczy jeśli się chce zrobić dobre zdjęcie. Odnośnie tego drugiego to uważam że to może być nawet wadą.

Ludzie lecą na bajery i jak się nabierają i kupują coś pod wpływem impulsu ale to już ich problem. Jak ktoś jest mądry to zanim coś kupi to się dowie co tak na prawdę kupuje. Nietrzeba być geniuszem ani też nietrzeba pracować w branży reklamowej żeby zauważyć że reklamy to w większości jedna wielka propaganda :roll:

kozidron
[Usunięty]

taka drobnostka jak dla nas do czego służy obiektyw macro to mniej więcej jak dla mechanika miejsce ulokowania alternatora w C3, cos dla kogos jest oczywiste dla innego nie.....

pozdrawiam
zapylam dziś po stałke 50tke

kamfil06 
Maniak

Wysłany: Czw 08 Maj, 2008   

k1caj_ns napisał/a:
Odnośnie dzieciaków którzy chodzą z telefonem i puszczają sobie muzykę najprawdopodobniej (dla szpanu) to mnie to śmieszy
k1caj_ns napisał/a:
http://img119.imageshack....ippomnikez6.jpg

z tymi telefonami to z tego co wiem o czym mówisz...
jak wracam ze szkoły to praktycznie przez całą droge słysze
to "pierdzenie" głośniczka z telefonu...
:???:
a co do fotki,
często tam łaziłem w wakacje :roll: ale wydaje mi sie że najlepsza zabawa jest na
okolicach 1-szej Brygady... :?:

k1caj_ns 
Optyczny

Wysłany: Pią 09 Maj, 2008   

heh miło spotkać kogoś od siebie : :cool: no na 1wszej brygady też trochę skaczemy ale np na zamku jest pełno miejscówek no i oczywiście europa :smile:

niejest z tym tak źle w sączy jakby się mogło wydawać tylko jeszcze zdjęć robić nieumiem :D ale to też kwestia chęci i czasu... jak ze wszystkim

wulf 
Rozmowny

Wysłany: Sro 14 Maj, 2008   

A ja o czyś zbliżonym do tematu wątku.
Ponieważ potrzebowałem pewnych informacji o sprzęcie Olympusa, zalogowałem się na olympusclub.pl żeby rozwiać swoje wątpliwości. Nie powiem, zostałem miło przyjęty ale zdziwiło mnie jedno: zadałem dwa w sumie proste pytania, jedno dotyczyło szybkości działania ZD50mm f/2.0 w stosunku do 14-42 który znam a drugie pozwolę sobie przytoczyć:
"Czy to prawda co podaje O. w specyfikacji? ISO 100-1600 co 1/3 EV. Specyfikacje na różnych stronach różnią się co do tego szczegółu, nie żebym zajmował się porównywaniem specyfikacji ale chciałbym kupić e420 i ta sprawa jest dla mnie ważna bo będę używał przeważnie 400 i 800 ISO, dlatego cenna będzie możliwość użycia jeszcze 2 pośrednich wartości między 400 a 800 ISO Zwłaszcza, że na 800 to już mocno średni jest wygląd zdjęć."
Pytania w sumie proste, zawsze sądziłem, że fora są głównie po to żeby wymieniać się doświadczeniami i pomagać sobie na wzajem a nie tylko żeby miziać się po korpusach....
Ale chyba wybrałem złe forum. :sad:
/odpowiedzi na moje pytania dalej nie znam/

mare36
[Usunięty]

Wysłany: Nie 25 Maj, 2008   

Na forach bywaja różni ludzie. Sympatyczni profesjonaliści i amatorzy. Ale jest grupa osób, która stara sie popisywać i wywyższać a tak naprawde wiedze maja niewielką. Tu na tym forum też zauważyłem sporo osób, które poza swoj czubek nosa nic nie widza. Chodzące ideały a jak o coś zapytać to zlewają. To również dotyczy się tematu ściemy, bo zazwyczaj wiecej ściemniają niż potrafią i to mając kilogramy profesjonalnego sprzętu.

Odpowiedz do tematu