Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Tak troche z przekory pozwole sobie zcytowac : (jesli nie wolno to prosze moda o skasowanie)
"... Sam posiadam jeden z obiektywow 18-200 i jestem z niego bardzo zadowolony. Uniwersalne obiektywy zmiennoogniskowe doskonale sprawdzaja sie podczas wyjazdow turystycznych {...} Owszem, na wielu forach internetowych mozna spotkac opinie o niezbyt dobrej ostrosci obrazu uzyskiwanego przy uzyciu takiego obiektywu czy tez o kompromisach , jesli chodzi o jakosc konstrukcji. Nie zrazaj sie jednak takimi recenzjami - w zasadzie nie znam zadnego milosnika fotografii, ktory posiada tego typu obiektyw i nie jest z niego zadowolony. Taki obiektyw to polisa ubezpieczeniowa chroniaca przed utrata jedynego w swoim rodzaju ujecia, ktore przeszlo Ci kolo nosa, gdyz nie miales akurat pod reka wlasciwego obiektywu - ten jeden potrafi zastapic je wszystkie! Jesli chodzi o jakosc, to powiem tylko tyle, ze mam w domu oprawiona odbitke o wymiarach 75 x 100cm wydrukowana na podstawie zdjecia zrobionego na wakacjach wlasnie tym obiektywem. Jest ostra, wyrazna i zwaraca na siebie uwage wszystki gosci"
Dziękuję za wyjaśnienia w tym temacie. Osobom, które mi pomogły wystawiłem punkty.
Co do innych wypowiedzi -" bez luszczanki nie ma lansu" było to nie na miejscu. Zabawę z lustrzankami zaczynałem trzydzieści parę lat temu ZENITEM TTL. Później moje drogi z fotografią się rozeszły. Teraz znowu mogę się tym zająć i nie chodzi mi o "lans". Mimo to jeszcze raz dziękuję
krzysztofkubis, nie masz co się obrażać. To raczej była taka ogólna refleksja odnośnie trendu "pstrykaczowego". Szczególnie, że ostatnio sporo się pojawia wątków założonych przez osoby, które przesiadły się na lustrzankę właśnie po to by... mieć lustrzankę
cybertoman, sądzę, że to miał być żart z Twojej strony, ale na wszelki wypadek napiszę, że wg mnie to bzdura. Zarówno odnośnie tej jakości do odbitek metr na metr, jak i tego, że nie ma niezadowolonych użytkowników takich szkieł...
Skąd wiemy, że ta przykładowa odbitka nie była na 50 mm i przysłonie f/10?
Co do innych wypowiedzi -" bez luszczanki nie ma lansu" było to nie na miejscu.
Wywołany do tablicy spieszę donieść, że jak najbardziej:
mozer napisał/a:
To raczej była taka ogólna refleksja odnośnie trendu "pstrykaczowego".
krzysztofkubis, sporo na forum pojawia się takich zapytań, po których widać, że ludzie w zasadzie nie wiedzą czemu chcą kupić lustrzankę. Nie traktuj więc mojego żartu personalnie.
cybertoman, ok. Tylko żeby ocenić to sprawiedliwie, trzeba byłoby zapytać ile zdjęć nie zostanie wykonanych przez ciemnicę tego obiektywu, w dodatku wymagającą przymknięcia. No chyba, że rozmawiamy rzeczywiście wyłącznie o pstrykach wakacyjnych wykonywanych o najgorszych fotograficznie porach
hijax_pl, no ja to wiem, dlatego te teksty o ujęciu życia i obrazku w ramce wzbudzającym zachwyt gości to dla mnie istne banialuki...
Powiem więcej - wykonałbym takie "ujęcie życia" i potem resztę życia żałował, że jest podłej jakości
Koledzy,
jesli ktos zadaje proste pytanie to dlaczego nie odpowidziec prosto, zamiast probowac udowadniac mu ze jest glupi. Nie ma nic zlego w tym ze ktos chce miec "lustrzankie" bo po prostu ma taki kaprys. Z drugiej zas strony:
krzysztofkubis napisał/a:
Co do innych wypowiedzi -" bez luszczanki nie ma lansu" było to nie na miejscu. Zabawę z lustrzankami zaczynałem trzydzieści parę lat temu ZENITEM TTL.
Wiec skad nagle takie zapytanie:
krzysztofkubis napisał/a:
Witam. Kupiłem Nikona D5100 z 18-55. Poprzednio pstrykałem kompaktem Fuji z 10-cio krotnym zoomem. Jakim obiektywem z tym Nikonem uzyskam to samo lub więcej?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 9