Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: hijax_pl
Pon 28 Sty, 2013
Pierwsza lustrzanka do ok. 3000 zł (edycja 2011)
Autor Wiadomość
jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Wysłany: Pon 13 Sie, 2012   

dcs napisał/a:
Jest nowość w sklepach -Pentax K-30.
Nie taka nowość, jest już w sklepach od grubo ponad miesiąca... :wink:

Reklama

dcs
[Usunięty]

jaad75,

Teraz cena z 18-55 i 55-300 jest taka sama jak D5100 w porównywalnym zestawie.
Wszystko, poza gibanym wyświetlaczem / i dla niektórych ofertą szkieł/ przemawia za Pentaksem.

adaSC 
Nowy

Witam ponownie

Nie dziekuje za dołączenie tu mojego tematu, bo nie miałem pojecia gdzie znikną.. :/

przeczytajcie samych siebie Ludzie (specjaliści) phih, napisaliscie wogole nie związanych z tematem conajmniej 10 postów, poco? na co? dla kogo? Beznadzieja

Dobrze, że nie odzwierciedlacie sobą jakości, ciekawości i fachowości strony Optyczni.pl na pewno jest tu wiele fachowy Userów ale o was tego nie można powiedzieć, papka gadka szmatka o ...... i niczym konkretnym i powtórzone 5 razy, ale zeby napisac cos istotnego jeszcze raz to niee bo przeciez to juz zostało tyle razy opisane.. ehhh

wiem, wiem troche mnie poniosło :) ale to jest własnie prawda o was gosciach którzy chyba nie mają co robić i nabijają beznadziejne posty! .. NO

w zasadzie juz mam to gdzieś bo od dziś jestem szczęśliwym posiadaczem NIKONA D5100 z ob. 18-105 !! :D
Pozdrawiam !

jaad75 
Klub Pierdzieli

adaSC, a co chciałeś jeszcze usłyszeć skoro już w pierwszym poście dostałeś odpowiedź, że to dobry wybór?
Poza tym, to forum, to nie zespół do spraw darmowych porad dla świeżaków, tylko miejsce w którym grupa osób dobrowolnie wymienia uwagi na tematy mniej lub bardziej związane z tytułem wątku. Nikt tu nie ma obowiązku udzielać Ci żadnych odpowiedzi.

dcs
[Usunięty]

jaad75,

Sam jednak nie wybrałbyś D5100 i wolałbyś K-30? :wink:

mozer 
bo Pentax

adaSC, nie ma jak przyjść w nowe miejsce i od razu obrazić użytkowników. Gratuluję wyczucia.

jaad75 
Klub Pierdzieli

dcs napisał/a:
Sam jednak nie wybrałbyś D5100 i wolałbyś K-30? :wink:
Oczywiście, ale ja mam pewne wymagania co do korpusu i preferencje co do systemu. :smile:

dcs
[Usunięty]

No widzisz, ja też. Mimo, że Limitedy mnie nie grzeją.

Nie rozumiem, dlaczego adaSC tak cieszy się z D5100.
:???:
Ostatnio zmieniony przez dcs Pon 13 Sie, 2012, w całości zmieniany 1 raz  

moronica 

Pomogła: 106 razy

adaSC, zacznij od poczytania siebie

jaad75 
Klub Pierdzieli

dcs napisał/a:
Bo mógł trafić znacznie gorzej? :razz:

RB 

adaSC napisał/a:
Witam ponownie

Nie dziekuje za dołączenie tu mojego tematu, bo nie miałem pojecia gdzie znikną.. :/

przeczytajcie samych siebie Ludzie (specjaliści) phih, napisaliscie wogole nie związanych z tematem

związanych

adaSC napisał/a:
conajmniej 10 postów, poco?

dla poddierżki razgawora

adaSC napisał/a:
na co?

na półtorej strony

adaSC napisał/a:
dla kogo?

dla nas

adaSC napisał/a:
Beznadzieja

a postaw się w sytuacji ludzi, którzy średnio 3 razy dziennie widzą post: mały jasio pyta cy nikon d51000 z 18-105 to dobry zakup i cy bedzie zadowolony... bo mały jasio jest z pewnościa zupełnie inny od 50 małych jasiów którzy juz podyskutowali na ten temat i dostali jakąs tam odpowiedź (bo Ten mały jasio ma jedna nóżke bardziej, na przykład)

adaSC napisał/a:

wiem, wiem troche mnie poniosło :) ale to jest własnie prawda o was gosciach którzy chyba nie mają co robić i nabijają beznadziejne posty! .. NO

są też gościowie co nabijaja beznadziejne pytania.

[ Dodano: Pon 13 Sie, 2012 23:58 ]
dcs napisał/a:

:???:

bo ma proces decyzyjny za soba. I najkon się jeszcze mu nie popsuł.

Za tydzień gdzieś indziej bedzie psioczył, że zdjęcia słabo wychodzą.

Zacznie pytac, jaki obiektyw kupić aby były lepsze.

itede

adaSC 
Nowy

Wysłany: Wto 14 Sie, 2012   

RB,

Cytat:
a postaw się w sytuacji ludzi, którzy średnio 3 razy dziennie widzą post: mały jasio pyta cy nikon d51000 z 18-105 to dobry zakup i cy bedzie zadowolony... bo mały jasio jest z pewnościa zupełnie inny od 50 małych jasiów którzy juz podyskutowali na ten temat i dostali jakąs tam odpowiedź (bo Ten mały jasio ma jedna nóżke bardziej, na przykład)
- Nikt nie każe ci na nie odpowidać !!!!

poza tym, to bardzo ciekawe co napisałeś, może spodoba sie jakiemuś 10 latkowi

najabardziej podoba mi sie to, ze odzywa sie ktoś kto robi zdjęcia starym Kompaktem ?!?!?

No ale coż ktoś musi być mądrzejszy i olać drugiego.. wiadomo kto :) Bez odbioru.. RB

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

adaSC, hm... to kto wg Ciebie powinien odpowiadać? Jak sobie wyobrażasz działanie forum? Czym dla Ciebie jest forum?

RB 

adaSC napisał/a:
RB,

najabardziej podoba mi sie to, ze odzywa sie ktoś kto robi zdjęcia starym Kompaktem ?!?!?

O prawda, starym kompaktem też robię. :-)
W kazdym razie rzadko robię nową lustrzanką :-)

adaSC napisał/a:
Bez odbioru.. RB

chciałbyś :mrgreen:

[ Dodano: Wto 14 Sie, 2012 21:50 ]
hijax_pl napisał/a:
adaSC, hm... to kto wg Ciebie powinien odpowiadać? Jak sobie wyobrażasz działanie forum? Czym dla Ciebie jest forum?

hijax, Ty Junga z Ferudem i następcami studiujesz po nocach czy sso...? :mrgreen:
O dzieciństwo i szafe tez zapytasz?

meelon 
Nowy
Misiiia

Wysłany: Wto 28 Sie, 2012   Lustrzanka do 3000 zł

Witam,
Chciałabym sobie kupić lustrzankę. Nie mam pojęcia jaką wybrać, słyszałam tylko, że najlepsze są Canon albo Nikon. Chciałabym nią móc fotografować małe rzeczy jak i coś w ruchu np psy.. Zamierzam przeznaczyć na nią ok 3000 zł.
Mógłby mi ktoś pomóc ? ;)
Byłabym bardzo wdzięczna ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi