Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Bzdura Zastanów się czy potrzebujesz 300mm, jeśli niekoniecznie, to warto brać canona ze względu na stabilizację i ostatnie obniżki cen - bywa w hipermarketach za ok.600pln.
Canona EF-S 55-250mm używam od dobrych kilku lat. Osobiście nie narzekam gdyż wiem co kupowałem i wiem czego się można po nim spodziewać. Używam go bardzo często, zawsze mam go w plecaku. Jest lekki, ma stabilizację, trochę winietuje na 250mm, nie grzeszy super ostrością na 250mm ale też nie jest to wysoka półka cenowa.
Na mojej stronie mam dużo zdjęć robionych tym obiektywem możesz sobie zerknąć jak masz ochotę. Pozdrawiam
55-250 to nowe szklo. Ostatnio kolega kupil i testowlismy go w biurze, przypiety do 60D z 23 pietra robilismy tablice rejestracyjne, bylem zaskoczony wynikami, mozna bylo spokojnie wykropowac sama tablice i czytelna byla (oprocz chinskich znakow )
Teleobiektyw wybrałam Myślałam również o zamianie 18-55 na coś stałoogniskowego ... może CANON EF 50mm f/1.8 II. Dobry pomysł? Czy w ogóle opłaca mi się sprzedaż kita? Jest w idealnym stanie, dosłownie
Moim zdaniem nie, o ile nie zastępujesz go innym, lepszym zoomem uniwersalnym. Zawsze to jakiś szerszy kąt w razie potrzeby. Samą pięćdziesiątką nie wszystko da się zrobić. Choć są tacy, co mają inne zdanie.
w takim wypadku bym sie go nie pozbywala. mialam 18-105 i pozbylam sie bez zalu bo mialam 12-24 i obiektywy pokrywajace wyzsze ogniskowe, teraz w ogole nie mam standardowego zooma. na twoim miejscu zostawilabym sobie tego 18-55 na wypadek gdyby ppotrzebny byl szeroki kat
Wysłany: Sro 27 Cze, 2012 który obiektyw wybrać do Canon 500d
Witam wszystkich serdecznie
Jestem laikiem i prosił bym o pomoc w wyborze.
Który obiektyw wybrać do Canona 500d
A może coś innego.
-Canon EF 70-300 f/4.0-5.6 IS USM
-Canon EF 100-300 f/4.5-5.6 USM
-Tamron SP 70-300 f/4-5.6 Di VC USD Canon
dzięki za pomoc.
Wysłany: Pon 20 Sie, 2012 Jaki tani teleobiektyw dla zaawansowanego amatora?
Witam. Uważam siebie za amatorkę w dziedzinie fotografii. Obecnie moją lustrzanką jest Canon 600d z obiektywem kitowym 18-55 i poszukuję teleobiektywu do max. 1000zł. Nie może być manualny.
Mam kilka propozycji, napiszcie która będzie najlepsza:
Canon 50-250 (w końcu to Canon, jak mówią lepsze to niż inne zamienniki)
Tamron 55-200 f/4.-5.6
Tamron 70-300 USD / Sigma 70-300 APO DG MACRO
I tutaj jest pytanie; ktory? Proszę o pomoc. Zależy mi na jak najlepszej jakości obrazu. Wiem, że to tanie obiektywy no ale...
Nie wiem czy warto mieć te 70-300, czy pozostać przy 55-200. Boję się, że na odległości 200+ będzie straszne mydło...Pomóżcie.!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9