Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
kozidron, może, może... tym bardziej, że kontaktowałem się bezpośrednio z szefem oddziału katowickiego i on koordynował całe zlecenie. W razie wpadki nie miałby kogo ochrzanić
nienietaktak, to dość specyficzne szkło, duzej sprzedazy w naszym kraju nie ma, moja siostra kupowała je w Norwegii
nienietaktak [Usunięty]
Wysłany: Sro 22 Sie, 2012
kozidron, zdaję sobie z tego sprawę, że bardzo specyficzne i cholernie ciężkie do opanowania, aczkolwiek to nie moje zmartwienie. makro uprawia moja piękniejsza połowa.
Sklep cyfrowe.pl wygrał przetarg na dostawę sprzętu foto dla sekcji lotniczej łódzkiej policji. Właśnie dostarczono nowe zabawki w pięknym stanie - Canon 300/2.8L IS II USM, Canon 7D, oba najnowsze TC, bardzo szybkie karty pamięci, zapasowy aku i duży plecak Lowepro 600 AW II. Profesjonalna obsługa, najniższa cena w przetargu, sprzęt dziewiczy (no... aparat był odpalaaany... ). Wszystkie papierki i gwarancja OK. Mnie osobiście ucieszyło to, że przetarg wygrał ten właśnie sklep. Przynajmniej mam pewność pochodzenia sprzętu. Za dużo wiem o różnych firmach-krzakach a prawo przetargowe niestety preferuje najniższą cenę. Potem różnie się to kończy. Tutaj obaw o pochodzenia nowego nabytku nie mam.
Jest też jedno ALE... Cyfrowi mieli dostarczyć sprzęt w najnowszym oprogramowaniu (takie były wymagania). Sprawdziłem obiektyw - jest z "dobrej serii". Niestety korpus aparatu ma stare oprogramowanie. Jeżeli cyfrowi sądzą, że stróże prawa tego nie wykryją to są w wielkim błędzie. Źle trafili , ale biorę tę "niedogodność" na siebie dając jednocześnie chłopakom z Gdańska małą żółtą karteczkę
manolo [Usunięty]
Wysłany: Nie 02 Gru, 2012
cyfrowe jest ok, poza tym widać na przykładzie ich strony jak bardzo ważne jest aby strona była zrobiona dobrze i była przemyślana, tam się najwygodniej czegokolwiek szuka, są tańsze sklepy z dużym wyborem ale znaleźć tam cokolwiek to katorga.. poza tym mają stacjonarne sklepy, to ich uwiarygadnia.
kozidron [Usunięty]
MM napisał/a:
Źle trafili , ale biorę tę "niedogodność" na siebie dając jednocześnie chłopakom z Gdańska małą żółtą karteczkę
To jest chyba mały pikuś mozna to przeboleć
manolo napisał/a:
poza tym widać na przykładzie ich strony jak bardzo ważne jest aby strona była zrobiona dobrze i była przemyślana
strona jest zrobiona co najwyżej przeciętnie a ten paździerz w PD "zostaw wiadomość" jest denerwujący i niepotrzebny, wystarczyło skorzystać ze sprawdzonych rozwiązań zamiast wyważać otwarte drzwi.
manolo napisał/a:
poza tym mają stacjonarne sklepy, to ich uwiarygadnia.
Sklep jak wszystkie, ciasny, mały, nie ma gdzie usiąść, czeka się jak wszędzie, nawet odbierając wcześniej zamowione szkło, żadnych rewelacji.
Sklep jak wszystkie, ciasny, mały, nie ma gdzie usiąść, czeka się jak wszędzie, nawet odbierając wcześniej zamowione szkło, żadnych rewelacji.
Mam podobne spostrzeżenia - chyba całą sieć stacjonarna mają taką
manolo napisał/a:
mają stacjonarne sklepy, to ich uwiarygadnia
Kupowałem u nich w sieci zanim trafiłem do ich sklepu stacjonarnego - to co zobaczyłem w ich sklepie stacjonarnym IMO ich nie uwiarygadnia
manolo [Usunięty]
kozidron napisał/a:
strona jest zrobiona co najwyżej przeciętnie a ten paździerz w PD "zostaw wiadomość" jest denerwujący i niepotrzebny, wystarczyło skorzystać ze sprawdzonych rozwiązań zamiast wyważać otwarte drzwi.
haha, miałeś nadzieję że to ja go robiłem i zepsujesz mi interes
Nie, ale porównując z wieloma innymi sklepami wygląda dużo lepiej.
Rzuć przykład lepszego sklepu (polskiego) bo np. Adorama wygląda lepiej
ale też są wpadki..
Co do stacjonarnego podobnie, na tle wielu innych esklepików dzięki temu wyglądają wiarygodniej.
Szansa na to że wyślesz pieniądze a sklep zniknie co już się zdarzało w historii esklepów jest mała.
A to policjanci mają problemy z upgradem firmware?
Nie mają najmniejszego złośliwcu. Gdybyś jednak znał prawo przetargowe to byłby punkt by przetarg tak naprawdę uwalić. Tak - też byłem w szoku.
Wcześniej mieli poprawkę, bo nie napisali o małej pierdółce w specyfikacji, którą ma 7D i każdy o tym wie, ale zgodnie z prawem ta pierdółka MUSIAŁA być odznaczona bo tak jest przy przetargach.
Tak na marginesie - jeżeli w przetargu wygrywa naprawdę najlepsza oferta z punktu widzenia kupującego to jest to CUD...
MM, tylko po co pisać taką rzecz w warunkach przetargu, skoro powszechnie wiadomo, że firmware aparatu jest zawsze user upgradeable? Przecież, to tak jakby żądać, żeby dostarczane komputery miały najnowszą wersję łatek systemowych, albo bazy wirusów... Producent też niekoniecznie dostarcza korpusy z najnowszą wersją firmware, więc teoretycznie dostawca byłby zobowiązany do otwierania każdego pudełka i aktualizacji firmware - na miejscu ogłaszającego przetarg wolałbym otrzymać dziewiczy sprzęt... No chyba, że ten punkt specjalnie po to, by w razie czego dało się ten przetarg bezproblemowo uwalić...
Co w tym dziwnego, że sprzęt ma być taki jak napisano w przetargu? A jak np. miałbym sobie aktualizować samemu oprogramowanie w obiektywie? Tutaj (w korpusie) jest to proste bo znam się na tym i wiem jak to zrobić. A gdybym nie umiał? Zresztą co się tłumaczyć. Sklep zapewnia, że dostarczy towar w danej specyfikacji a tego nie robi. Skoro taki punkt był wyszczególniony to nie po to, żeby go olać. Wiesz jak to wygląda na zachodzie? Tam ma być tak jak zapisano i BEZ DYSKUSJI.
Sunders napisał/a:
jaad75 napisał/a:
ten punkt specjalnie po to, by w razie czego dało się ten przetarg bezproblemowo uwalić...
Bardzo prawdopodobne
G..no prawda. Ten punkt jest po to, żeby mieć towar najwyższej klasy. Chyba wiem po co to pisałem A pisałem to głównie z myślą o obiektywie.
Ostatnio zmieniony przez MM Nie 02 Gru, 2012, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10