Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Panasonic TZ30 a może coś innego....
Autor Wiadomość
marcin.mmz 
Nowy

Wysłany: Pią 24 Sie, 2012   Panasonic TZ30 a może coś innego....

Witam wszystkich, na początek chce zaznaczyć że widziałem podobne tematy o tym aparacie ale mój temat jest dość nie typowy bo niemam sprecyzowanych wymagań.
Od początku. Byłem w posiadaniu Olympusa SP 600UZ ale zachaciało mi się zmiany na coś świeższego. Nie wiem czy dobrze bo teraz od tygodnia mam w głowie galimatias. Mam prace przy komputerze i teraz siedze co najmniej 8 godzin dziennie na różnych stronach i zastanawiam co ja chce. A więc, jestem bardzo zdecydowany Na tego panasonica, brałem pod uwage jeszcze canona sx260 i sony dsc hx20v, przez kilka dni byłem pewny że kupie canona, podoba mi się również stylistycznie i robi ładne zdjęcia ale jak zobaczyłem na YT pewien film z lasu iglastego to już mi się odechciało canona, nie widać było igieł na drzewach tylko zielone zlane plamy i nie wiadomo co to było. W panasie i sony tego nie ma. Panasonic robi ładne zdjęcia i filmy jeszcze lepsze ale wygląd nie jest zbyt pociągający, ten pusty płaski tył i brak pokrętła funkcji tylko przyciski jakoś mi się nie podobają. Bardzo mi się podoba ten sony ale czytałem że sporo jego możliwości musi być powiązane z sony playstation albo ich firmowym telewizorem, jako że posiadam telewizor Panasonic viera wybór padł i na aparat tej firmy. A może ktoś z was przekona mnie do sony? Boje się tylko czy z karty odtowrzy mi filmy na tv panasonic, tz30 chwali się w instrukcji że otwiera filmy.

Może pominąłem najważniejszą rzecz, moje podejście do fotografii...jestem amatorem ale lubie fotografować, lubię dobrą jakość zarówno zdjęć jak i filmów. Potrzebuje aparatu który sobie z tym poradzi, fotografuje krajobrazy na różnych wycieczkach, kota w domu, czasem lubie pobawić się makro itp :mrgreen: Wiem że mało jest aparatów które spełnią wszystkie moje wymagania ale chciałbym być zadowolony z wydanej przezemnie kasy na ten sprzęt.

Dziś przyszedł mi do głowy jeszcze jeden pomysł, a może by coś w stylu Fuji HS30EXR? Jak wspomniałem miałem olympusa SP 600UZ i boje się że dziwnie się będzie trzymało w ręku coś tak małego jak panasonic. Przez chwile decyzja była podjęta, kupuje Tego Fuji...ale jak obejrzałem filmy jak nagrywa na YT i poczytałem trochę opinii na temat jego filmów...masakra. Już mi przeszło. A właściewie to czy w czymś taki duży aparat jest lepszy od małego czy tylko tyle że ładniej wygląda bo ceny są podobne.

Chyba powinienem artykuły pisać a nie wypowiedzi na forum, hehe. Przepraszam że tak długo ale chciałem jasno naświelić co potrzebuje i czego wymagam....

POMOŻECIE??? :-)

[ Dodano: Nie 26 Sie, 2012 12:41 ]
Decyzja podjęta. Jednak dołoże pare groszy i kupuje panasonica FZ150. Chyba mało jest aparatów które zbierają tak dużo pozytywnych opinii. Mam nadzieję że się nie zawiode na nim.

Reklama

h.s.
Rozmowny

Wysłany: Nie 26 Sie, 2012   

Dobry wybór, różnica między kompaktami a hybrydami jest taka, że te pierwsze są małe i można zawsze mieć je ze sobą w kieszeni, czy saszetce. Hybrydy za to mają wizjery i lepszy komfort przy kadrowaniu.

marcin.mmz 
Nowy

Wysłany: Nie 26 Sie, 2012   

Wizjery niestety nie każde mają, mój "wybranek" akurat ma, to cieszy chociaż nigdy nie miałem przyjemności z tym pracować, nie wiem jak się przez to patrzy:-) Wygodniejszy jest napewno, i z pewnością cięższy, lepiej leży w ręku niż takie maleństwo jakim jest TZ30. Gabaryty w moim przypadku nie przeszkadzają przeważnie jak jade coś focić to autem, więc aby się w bagażniku zmieścił :mrgreen:

ammis 
Nowy

Wysłany: Pią 26 Paź, 2012   

lumix panasonica - dobry wybór :) jak się sprawuje? ja też wolę modele z wizjerem :)

Odpowiedz do tematu