Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Póki co czytam instrukcję i poznaję aparat. Niestety papierową instrukcję dostałam jedynie po francusku ale na szczęście na płytce cd jest polska wersja.
Zdjęciami to ja się pochwalę, ale za jakiś czas, bo teraz to zwykłe pstrykanie zdjęć psa, żeby wypróbować co i jak. Swoją drogą pies ma już dość
ja kupiłem dwa tygodnie temu d5100 w media markt i mam normalnie polską instrukcję w papierku.
miqu [Usunięty]
Wysłany: Wto 28 Sie, 2012
Cześć wszystkim!
Planuję kupno aparatu, a więc padło na lustrzankę. Jako, że jestem początkujący nie znam się za bardzo, i tu prośba do Was o pomoc. Aparat głównie służyłby do fotografowania ludzi, architektury miasta w dzień i noc oraz krajobrazów. Chciałbym też żeby miał opcję kręcenia filmów, i żeby te filmy wychodziły w miarę porządne (na cuda nie liczę) Skłaniałbym się do nikona, ew. canon pentax sony jeżeli różnice w cenie i możliwościach byłyby znaczące na korzyść tych drugich .
Jakie modele polecacie dla mnie w tym wypadku? Dobrze byłoby żeby był z dobrym jakościowo obiektywem, który spełniałby moje wymogi oraz obiektywy do niego byłyby dostępne w miarę przystępnych cenach Kwotę jaką jestem w stanie przeznaczyć to 2500-3000 zł.
miqu, zdecydowanie wystarczy jak przeczytasz ostatnie 10-15 stron tego tematu i już będziesz wszystko wiedział, pod warunkiem, że budżet też Tobie będzie pasował. Dodatkowo powiem Ci w tajemnicy, że ostatnie strony wałkowaliśmy między innymi Sony Alfę35 i Nikona D5100
Nie obraź się, wyjatkowy jakoś specjalnie nie jesteś, te same co innym.
miqu napisał/a:
Dobrze byłoby żeby był z dobrym jakościowo obiektywem, który spełniałby moje wymogi oraz obiektywy do niego byłyby dostępne w miarę przystępnych cenach Kwotę jaką jestem w stanie przeznaczyć to 2500-3000 zł.
Dobry jakosciowo to rzecz względna, ale powiedzmy szczerze że korpus z obiektywem za 3 tysiace to dostaniesz podstawowy obiektyw, który jako tako robi zdjęcia i nie za szybko się rozpadnie.
Z dość dużym prawdopodobieństwem.
Właśnie jak to jest z tym podbiciem gwarancji, bo dopiero w domu się ogarnąłem że jest niewypisana. Jest jakiś czas na jej podbicie ? Muszę iść z aparatem do sklepu (bo tam jakieś numery seryjne trzeba wpisać itp.) ?
Zanim pójdziesz zadzwoń zapytaj się.W dużych sieciowcach gwarancję możesz podbić jak pójdziesz do nich już zanieść do naprawy sprzęt, niektórzy w ciągu pierwszego roku, u niektórych masz tydzień na sprawdzenie sprzętu i ewentualny zwrot lub podbicie gwarancji. Inne przypadki określone są w szczegółach karty gwarancyjnej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,24 sekundy. Zapytań do SQL: 10