Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Jako że miałem kupić aparat przed wyjazdem a pech chciał że miałem zawalenie w robicie i nie udało się więc temat powraca. Puki co nie ma strasznego ciśnienia na zakup aparatu.
Pytanko do znawców kiedy najlepiej kupić aparat tzn kiedy najlepsze są promocje na aparaty ??
Przeglądając allegro oraz komentarze i dane różnych aparatów na optyczne wpadło mi w oko kilka aparatów które nieźle wypadły oraz niektóre widziałem w sklepach na promocjach.
Lustrzanki :
Canon 1100D można kupić już za około 1550zł nowa
Nikon D3000 cena w sklepach poniżej 1400zł nowy
Bezlusterkowce:
Olympus PEN E-PL2 znalazłem poniżej 1500zł nowy
Samsung NX11 też poniżej 1500zł
Warto któryś z tych aparatów wybrać ?? Czy lepiej poczekać aż coś się trafi lepszego ??
Chciałbym nowego nikona d3100 ale budżet ograniczony a jednak wolę kupić nowy aparat.
To zależy kto jakie kieszenie ma ale najbardziej mi chodziło że PEN ze stałką może być podręcznym aparatem widziałem wczoraj w sklepie E-PM1 i nie był jakoś olbrzymi. Chociaż do pstrykania kieszonkowego mam iPhona 4.
Ale mniejsza o większość.
Powiedzmy że te aparaty co podałem były by z obiektywami kitowymi czy warto którymś się zainteresować czy lepiej poczekać aż może jakaś promocja wskoczy na coś innego ??
byłem dziś w auchan i euro rtv agd w auchan jest canon 1100d za 1550zł natomiast w euro miałem okazje pooglądać sobie różne aparaty i co mogę stwierdzić że te kompakty i bezlusterkowce kanciaste bardzo źle mi się trzyma lepiej mi się trzyma aparaty typu właśnie lustrzankowego z takim garbem dla ręki. Miałem okazję pobawić się NEX C3 i 5N aparaty fajne nawet nieźle leżą w ręce ale cena za duża. Sony HV20 i HV10 też wyglądały nieźle ale źle mi się je trzymało
No więc zrobiłeś krok naprzód. Pomacaj jeszcze raz jakąś lustrzankę. A najlepiej weź ze sobą kartę pamięci i poproś o zrobienie kilku zdjęć. Najpierw kompaktem, potem bezlusterkowcem, a na końcu lustrzanką. Oprócz jakości zdjęć zwróć uwagę na szybkość ustawiania ostrości, użyteczne ISO, wygodę obsługi itd. Prawdopodobnie po takich praktycznych oględzinach (jak przy zakupie samochodu wręcz ) będziesz już wiedział czego chcesz. Tak się składa, że dziś miałem okazję pobawić się NEX-em. Może i robi ładne zdjęcia i filmy ale..... cała reszta nie dla mnie jednak.
Panowie opłaca się kipić nikona 1j1 lub 1v1 nowego za okolice 1tys zł bo ostatnio widziałem promocja na te aparaty jest. Tak samo teraz nikon D3100 jest do kupienia za 1500zł. Najbardziej mi się podobały zdjęcia które robiłem sony nex F3 ale niestety puki co jeszcz jeszcze za ponad 1800zł.
A jak by co to jak jest z obiektywami do takich nikonów 1 bo kitowy to jest tylko 10-30 a chciałbym jakiś jeden stały i jakiś minimum 18-55 lub trochę większy.
PS. Chyba że ktoś doradzi coś lepszego do 1500zł ewentualnie mogę wstrzymać się jeszcze do końca roku tylko nie wiem na jaki model zwrócić uwagę ??
Canon 600D - przynajmniej w Niemczech kosztuje 499 euro z 18-55 II IS.
Ten 18-55 II IS ciemny jak noc, ale... przynajmniej ma dość szeroki kąt, do tego stabilizację.
a przy 18-35 mm sprawuje się całkiem nieźle. Nawet ze statywu przy zdjęciach nocnych
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 9