Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Chyba nie będzie trzeba tak długo czekać. Na fejsie fripers pisze, że będą mieli YN-622C na dniach. Ciekawe tylko jaka cena. Pixel king o zbliżonych parametrach stoi po 540zł za zestaw nadajnik + odbiornik. Zapowiadają, że 622C ma mieć trochę więcej bajerów więc pewnie poleci w okolicach 550-600. Najważniejsze jednak jest to ile będzie kosztowało pojedyncze urządzenie - jako dodatkowy odbiornik, bo cena pixela jest trochę przegięta.
Mam nadzieje ze w nastepnym tygodniu bede juz mial . Cena polska szacuje na 400-420zl
nienietaktak [Usunięty]
Wysłany: Czw 30 Sie, 2012
Usjwo, jak już będziesz miał, to podziel się wrażeniami. Szukam przynajmniej dwóch dodatkowych lamp do uzupełnienia stanu posiadania. Masz od sprzedaży prowizję jakąś? Jeśli tak, to powołam sie na Ciebie
nienietaktak, w tym wątku mowa jest wyzwalaczach radiowych, a nie lampach (owszem, cyferki 622 mogły zmylić), a jeśli powoływać się na Usjwo, to nie wiem czy zauważyłeś w jakim kraju musiałbyś się na niego powoływać.
nienietaktak [Usunięty]
Wysłany: Pią 31 Sie, 2012
komor, wczoraj byłem w stanie nieważkości, a nawet gorzej, więc wybacz. Idę głowoboleć i pić.
Gdzieś jeszcze czegoś nieobyczajnego nie popisałem?
dcs [Usunięty]
Następnym razem przed zalogowaniem będziesz musiał dmuchnąć w USB.
nienietaktak [Usunięty]
dcs napisał/a:
zalogowaniem
dcs napisał/a:
USB
Musisz używać takich trudnych wyrazów?
kozidron [Usunięty]
ale Panowie sprawy może nie było, bo cos mi się obija, że Usjwo jest na urlopie w PL
Chyba nie będzie trzeba tak długo czekać. Na fejsie fripers pisze, że będą mieli YN-622C na dniach. Ciekawe tylko jaka cena. Pixel king o zbliżonych parametrach stoi po 540zł za zestaw nadajnik + odbiornik. Zapowiadają, że 622C ma mieć trochę więcej bajerów więc pewnie poleci w okolicach 550-600. Najważniejsze jednak jest to ile będzie kosztowało pojedyncze urządzenie - jako dodatkowy odbiornik, bo cena pixela jest trochę przegięta.
Witam
Można już kupić w Polsce... Cena 518 pln za komplet...
pzdr.
Po pierwszych doswiadczeniach musze powiedziec ze jest to calkiem dobry wyzwalacz.
Tak jak napisano w tescie, nadaja sie do aparatow ktore maja obsluge lampy z poziomu menu, gdyz sam wyzwalacz nie ma zadnego panleu, oprocz trzech przyciskow i 6 led'ow. Wszystkie ustawienia wykonuje sie za pomoca menu aparatu.
Generalnie wszystko dzial poprawnie tak jak w specyfikacji napisane.
-ETTL, Multi i Mano,
-mozna sterowac maksymalnie trzema grupami lamp A,B,C.
-Hss i 2 kurtyna (tu z malym zastrzezeniem)
- na nadajnik mozna zalozyc lampe, ktorej moc, jezeli mamy wlaczony wireless mode jest sterowana jako lampa z grupy A.
- przy wylaczenieu wireless mode, wszystkie lampy sa traktowane jako lampa zewnetrzna i wszytkie nastawy z menu sa wazne dla wszystkich lamp
- wyzwalanie na 2 kurtyne, dziala wlasnie tylko przy wylaczonym modzie wireless (tym powyzej), nie wiem jak jest w innych wyzwalaczach i jakie sa przyczyny takiego wyjatku.
- Przy zoomie ustawionym na auto, wszystkie lampy zmieniaja zoom zgodnie z obiektywem, jednak tylko lampa na nadajniku pracuje z zoomem przeliczanym na APSC
- Przy zomie manulanym z kolei, zmiana zooma z poziomu menu aparatu zmiania tylko na lampach zdalnych, ta na ndajaniku sie nie zmienia (tutaj jeszcze musze pocwiczyc, poniewaz mialam tylko jeden nadajnik i odbiornik, wiec nie testowalem zmian zooma dla roznych grup).
- wspomaganie AF wyzwala na wszystkich odbiornikach, na samym trigerze jest podobne jak w lampach YN, na moim 40D wzorek obejmuje tylko centralny punkt dla ogniskowej 55mm, przy wiekszej ogniskowej powinien juz lapac boczne punkty (to do sparawdzenia)
- jezeli przy trybie hss, do odbiornika podepniemy lampe bez hss, to wyswala sie normalnym blyskiem.
- odbiorniki maja wyjscie PC, ktorym mozna sterowac lampy studyjne (nie testowalem z braku kableka PC)
Generalnie jak dla zaawansowanego amatora jest to dobry i tani sprzet. Jak dla mie duzy plus za tryb manual, ktory byl niedostepny w ST-E2.
Co do wykonania mechanicznego, to widac ogromny postep w produktach YN. Ja uzywalem RF601 i ST-E2, i jak mocowanie lampy na RF601 to byla padaka i caly czas wydawalo mi sie ze lampa spadnie z tego ustrojstwa, tak na YN622 siedzi bardzo stabilnie. Podobnie jest z lampami jak porownam pierwsza YTN486 z YN565 czy YN560II to postep jest tez ogromny, lampy juz niewiele ustepuja Canonowi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 11