Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
NISSIN Di866 Mark II TTL/dobry wybór do D90??
Autor Wiadomość
kelvinpiotr 
Bywalec

Wysłany: Pią 07 Wrz, 2012   

igorrro10 napisał/a:
ja sie pytalem o model:
NISSIN Di866 Mark II TTL

Trochę późno, możliwe że podjąłeś już jakieś decyzje , ale napisze tak na przyszłość , i dla kolejnych "wahających się " :wink: I mam nadziję, że do Nikona jest równie dobra .
Używałem dwu systemowych Canona 430 EXII i 580 EXII . ostatnio dołaczył do tego Nissin 866 mkII . Długo zastanawiałem się nad jego zakupem , czytałem opinie , testy , zdania były podzielone , ale .... nie żałuję . Wszystkie trzy moje lampy wyzwalane są radiowo przez Pixel King . Pracują z 7D i.... wszystko jest jak należy , a nawet więcej . Nissin ma dużo lepiej widoczny wyświetlacz i bardzo dobrze widoczne zmiany nastawień z aparatu , natychmiastowe potwierdzenie na lampie że zostały wprowadzone . Z 430 niekiedy są problemy , "wiesza się " , trzeba ja właczyć ponownie i dopiero wtedy jest skora do współpracy . Z Nissinem nie miałem ani razu tego problemu . Plusem jest mozliwość zmiany zoomu ręcznie z lampy , pomimo informacji przekazywanej z aparatu . 580 nie realizuje takiej możliwości i uparcie wraca do danych aparatu pomimo zmiany ręcznej . ( po naciśnięciu spusty migawki do połowy) Nissin w tym, przypadku wykazuje dużo większą elastyczność i po ustawieniu ręcznym realizuje błysk ustawionym kątem, zmienia go automatycznie dopiero po zmianie fizycznej z aparatu . Bardzo chwalę tez kolorowy wyświetlacz , widoczne menu niebieskie dla TTL i po przejściu na manual z daleka widoczne brązowe. ( nie będzie to zaleta dla daltonistów :wink: ) , I jest czytelny !! W Canonach trzeba się przyglądać wnikliwie . Poza dźwiękiem cichego piszczenie- skrzeczenia w czasie pracy naprawdę nie odbiega od lamp systemowych . Zoom chodzi nie głośniej niz w 580.
Na razie nie dostrzegam innych wad. Zobaczymy jak dalej w użytkowaniu.

Reklama

komor 
Moderator

Wysłany: Sob 08 Wrz, 2012   

kelvinpiotr napisał/a:
Z 430 niekiedy są problemy , "wiesza się " , trzeba ja właczyć ponownie i dopiero wtedy jest skora do współpracy .

Założona na aparat też, czy tylko z Pixel Kingiem? Moja 430EX II nie sprawia takich problemów, ale nie używam Pixel Kingów, używam z Phottix Strato II bez problemów. Ale to wyzwalacze manualne, nie TTL, więc nie powinny sprawiać kłopotów.

kelvinpiotr napisał/a:
Plusem jest mozliwość zmiany zoomu ręcznie z lampy , pomimo informacji przekazywanej z aparatu . 580 nie realizuje takiej możliwości i uparcie wraca do danych aparatu pomimo zmiany ręcznej . ( po naciśnięciu spusty migawki do połowy)

Oj, oj… To też chyba musi być sprawka Pixel Kinga!

kelvinpiotr 
Bywalec

Wysłany: Sob 08 Wrz, 2012   

komor napisał/a:
Oj, oj… To też chyba musi być sprawka Pixel Kinga!

Tego nie jestem do końca pewien . miałem tez pożyczoną 580 EX i tu można było bez problemu zmienić ogniskową ręcznie na lampie , pomimo informacji z aparatu. Przy EXII już nie . Oprogramowanie do Kingów wgrane aktualne.
komor napisał/a:
Założona na aparat też, czy tylko z Pixel Kingiem?

Z Pixel Kingiem , Zestaw wszystkich trzech pracuje bardzo " zgodnie " , sterowanie z aparatu działa i w TTL i manualu. Poza drobnymi wpadkami małej 430 w TTL .Ale po zresetowaniu jest ok. Może to się zdażyć tak co 100 zdjęcie . I to bez względu który z odbiorników podepnę do danej lampy . Zresztą za każdym razem może być podpięty inny , nie mam ponumerowanych i przypisanych do danej lampy. W manualu jest wszystko w porządku.

Odpowiedz do tematu