Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Drukarka do zdjęć
Autor Wiadomość
luke44 
Nowy
luke

Wysłany: Pon 03 Wrz, 2012   Drukarka do zdjęć

Witam,

Zastanawiam się nad drukowaniem zdjęć w domu i znalazłem taką drukarkę: http://www.epson.pl/pl/pl.../overview/11398

lub jej tańszą w zakupie i droższą w eksploatacji wersję:
http://www.epson.pl/pl/pl...s/overview/3531

W testach wypadają dobrze, komentarze mają pozytywne, ale chciałbym zobaczyć wydruk dobrego zdjęcia na dobrym papierze z takiego sprzętu - może ktoś ma takowy i chciałby pomóc?

A może polecacie jakiś inny sprzęt?

Pozdrawiam,
luke44

Reklama

Wojmistrz 
Temu Panu już podziękujemy
Obserwator

Wysłany: Wto 11 Wrz, 2012   

Epson L800 nie wychodzi wcale tanio w eksploatacji. Myślałem o nim jak pojawił się na rynku. Drukarka kosztuje jak już pewnie wiesz, około 1300zł do tego pojemniki z Tuszem po 50zł. Jeśli zależy ci na gotowym CISS, to przemyśl tańsze modele L100 i L200. Nie wiem o jaką jakość i trwałość ci chodzi, ile chcesz na to wydać i jakich kosztów wydruku się spodziewasz.
Epson P50 + CISS to bardzo dobre rozwiązanie, ale ma swoje wady jak każdy dorobiony system zasilania tuszem. Ja osobiście mam kilka drukarek, każda ma swoje plusy i minusy oraz swoje zadania. Większość druków do formatu A4 robię na Canonie iP4850. W tym modelu zrezygnowałem z CISS na rzecz pojemników z samo resetującym się chipem. Niestety największy problem to tusze o stałej specyfikacji / kalibracja kolorów.

BAWARCZYK.pl 
Uczestnik

Wysłany: Wto 11 Wrz, 2012   

Też przymierzam się do kupna drukarki, głownie zależy mi na dobrej jakości zdjęć cała reszta jest mało istotna. Chce mieć ją w domu aby wydrukować kilka fotek dla rodzinki, znajomych, wybrałem 4 modele może mi pomożecie co bym był zadowolony a może coś innego polecicie.
Mój wybór padł na:
Canon Pixma iP3600 i ta ma największe szanse, co myślicie o niej?
Canon PIXMA MG5350
Canon Pixma MG8250
Canon PIXMA MG8150
Epson L800
Epson Stylus Photo P50

Wojmistrz 
Obserwator

Wysłany: Sro 12 Wrz, 2012   

BAWARCZYK.pl napisał/a:
Canon PIXMA MG5350
Canon Pixma MG8250
Canon PIXMA MG8150

Po co ci skaner :) ??

Co do iP3600 to wszystko ok z tym, że kosztuje odrobinę mniej niż iP4850/4950, a tracisz automatyczny druk dwustronny i drukowanie na płytach wszelkiej wielkości.

BAWARCZYK.pl 
Uczestnik

Wysłany: Sro 12 Wrz, 2012   

Dzięki za podpowiedź. Skaner to mam EPSON - V300 i dlatego pisałem, że chodzi mi tylko o zdjęcia i ich jakość. Drukarkę też ma i drukarkę do CD/DVD Samsunga.

[ Dodano: Sro 12 Wrz, 2012 12:07 ]
Może ktoś mi doradzi i poleci inny model. Decyzji jeszcze nie podjąłem o kupnie. :?:

[ Dodano: Sro 12 Wrz, 2012 12:10 ]
Co by nie była zbyt droga w eksploatacji, zamienniki tuszu raczej nie wchodzą w grę...

Wojmistrz 
Obserwator

Wysłany: Czw 13 Wrz, 2012   

Cudów niema. Jak tania drukarka to wydruk drogi. Przy taniej drukarce pozostają ci zamienniki albo CISS. Te nie muszą wcale być złe i potrafią bardzo dobrze oddawać barwy. Kupując nieco lepsze tusze, masz szanse na zdobycie plików kalibracji więc w takim przypadku do puki nie zmienisz producenta tuszu, powinieneś mieć w około 99,9% dobre odwzorowanie kolorów.
Dobre rozwiązanie to by było drukarka Epson+CISS+oryginalne tusze kupione w kilku litrowych butelkach. O czym mowa? CISS to nie żadna nowa technologia i jest praktycznie znana tak długo jak drukarki atramentowe. Głowice Epsona są montowane w przemysłowych drukarkach wielkoformatowych i zasilane są ich tuszami. Jak by mieś dojście do takich... i kupić kilka butelek :) Spotkałem kiedyś przy okazji w internecie gdzieś ze stanów oryginalne butelki epson claria w litrowych butelkach.

BAWARCZYK.pl 
Uczestnik

Wojmistrz, Dzięki, już podjąłem decyzję i kupię Epsona L800 tylko jest mały problem nie można go kupić w Niemczech, nie występuje w sprzedaży w Europie zachodniej jedynie w Polsce. Co jest bardzo dziwne nie mogę tego pojąć... :roll:

[ Dodano: Czw 13 Wrz, 2012 17:27 ]
Dzwoniłem do Epsona w Niemczech, nawet nie słyszeli o takim modelu L800. :lol:

Wojmistrz 
Obserwator

Niestety, jest to model na Europę wschodnią. W e.zachodniej ludzi stać na tusze :)

BAWARCZYK.pl 
Uczestnik

Wszystko możliwe...

luke130 
Rozmowny

Wysłany: Pią 14 Wrz, 2012   

To chyba pierwszy przypadek, że Polska ma coś lepszego niż Niemcy. Bez urazy.
@BAWARCZYK.pl
To polskie sklepy nie wysyłają do Niemcowni? W ostateczności ktoś może kupić w Polsce i wysłać do Ciebie.

BAWARCZYK.pl 
Uczestnik

Wysłany: Pią 14 Wrz, 2012   

luke130, Ok, sam pojadę to kupię poradzę sobie jakoś. Ale w Epsonie.de nie słyszeli o takim modelu już pisałem byli zaskoczeni totalnie, ale tu ludzie w większości (99%) kupują kombajny i to jest może powodem... :roll:

Wojmistrz 
Obserwator

Wysłany: Pon 17 Wrz, 2012   

W UK podobnie, z tym, że 99% tego co jest w domach kupione jest w supermarkecie, czyli najtańsze g + reklama.

BAWARCZYK.pl 
Uczestnik

Wysłany: Nie 24 Mar, 2013   

Czy to prawda, że Epson L800 ma tusze startowe o wydajności 30% oryginalnych :?:

manolo
[Usunięty]

Wojmistrz napisał/a:
Drukarka kosztuje jak już pewnie wiesz, około 1300zł do tego pojemniki z Tuszem po 50zł

nie ma sensu kupować tego najwyższego modelu z serii L, nie pamiętam dokładnie ile, ale ten za około 700pln drukuje podobną technologią, ta sama wielkość kropli i resolution,
a tusze kosztuje 28pln za butelkę 70ml, a np. jeden kolor do SX430W 32ml kosztuje 70 zł!
Jest różnica.

[ Dodano: Nie 24 Mar, 2013 14:21 ]
BAWARCZYK.pl napisał/a:
Czy to prawda, że Epson L800 ma tusze startowe o wydajności 30% oryginalnych

jak ja kupowałem drukarkę tuszy nie było w zestawie :}

BAWARCZYK.pl 
Uczestnik

manolo, Dzięki za odpowiedź. Na stronie Epsona.pl podają co się znajduje w zestawie:
ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA
• Drukarka Epson L800
• 6 oddzielnych butelek z atramentem
(70 ml każda)
• Papier fotograficzny Epson Photo
Paper Pack
• Płyta CD z oprogramowaniem
• Instrukcja „Zacznij tutaj”
• Karta gwarancyjna
• Przewód zasilający

Odpowiedz do tematu