Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Mnie nawet PRZED galerią Kasztanową w Pile ochroniarze niepokoili, gdy chciałem mojej żonie strzelić kilka zdjęć, gdy będzie wychodziła, więc przejście podziemne, jako ewentualny schron przeciwatomowy, nie jest szczytem głupoty
Całkiem możliwe, że mają coś do ukrycia, a jeśli tak, to z pewnością ktoś czegoś nie dokończył, a zapewne wziął pieniądze. To pernamentna przypadłość "naszych" firm.
Owszem, raz chciałem zrobić zdjęcie opierając aparat o dolną część barierki.
Podeszli ochroniarze i zapytali, czy mam pozwolenie.
Pokazałem im grzecznie zdjęcie przed chwilą wykonane i że to hobbystycznie.
Usłyszałem, że wszystko w porządku, miłego dnia.
Teraz.
Gdzie przejście podziemne, a gdzie ogromna, pełna ludzi, zakamarków hala HBF?
Przecież tylu ludzi ma smartphony, którymi może niepostrzeżenie zrobić zdjęcie...
Ja właśnie wróciłem z obiektu 3001, gdzie w czasach PRL ruscy przechowywali głowice jądrowe w Polsce, miejsce było ściśle tajne do 2005 a jednak zdjęć robiłem do woli...
Niech ta ochrona tak walnie się w baniak jak rozpędzony dzik wali w sosnę z tymi swoimi zakazami. Jak ktoś by chciał tam zrobić zamach to tak może nagrać ten materiał, że typowy ochroniarz nie będzie miał o tym pojęcia a jakość będzie wystarczająca. Bez wysiłku zrobi to każdy z Was. W kwadrans nauczę posługiwania się takim sprzętem.
dcs [Usunięty]
Wysłany: Nie 16 Wrz, 2012
MM,
Dużo szpiedzy /po piętnastominutowym szkoleniu/ zarabiają?
Dużo szpiedzy /po piętnastominutowym szkoleniu/ zarabiają?
Piętnaście minut to czas na nauczenie zamocowania i włączenia. Na prostacką ochronę wystarczy. Bajer szpiegowski tkwi w sposobie podejścia do "obiektu", zachowaniu, odejściu, braku wzudzenia podejrzeń co do swojego zachowania, zakamuflowaniu/zalegendowaniu swojej obecności/zachowania itd. Tego się trzeba uczyć miesiącami, dużo umie się po latach praktyki
Czy dużo szpiedzy zarabiają? Chyba motyw finansowy nie jest decydujący w tej specjalności... Najlepszy jest prawdziwy wariat z wrodzoną pasją i talentem
dcs [Usunięty]
Wysłany: Nie 16 Wrz, 2012
Jestem z twarzy podobny zupełnie do nikogo -to chyba atut?
Chyba nie najlepiej zarabiają, jak muszą pracować na dwa etaty /ci podwójni/.
W kwadrans nauczę posługiwania się takim sprzętem.
Wystarczy szerokokątnym obiektywem "z biodra" (jeden taki uparcie preferował taką technikę), ale wówczas w ogóle pewnie zakażą noszenia aparatów "na widoku"
Ten zakaz jest tak "genialny" jak ograniczenie do 10 km/h dla rowerzystów w Sopocie.
Tylko się ciąć
Rzeczywiście kręci się tam kilku ochroniarzy, oprócz zakazu robienia zdjęć jest tam także zakaz fajczenia co akurat jest zrozumiałe. Zabrakło tylko kosza przy wejściu z jednej i drugiej strony żeby nie kiepować na ziemię.
Tak oto przechodząc kiedyś tamtędy oparzyłem się chowając w ręce nielegalny towar
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10