Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamiennik akumulatora EN-EL14 - nikon d5100
Autor Wiadomość
mazbasi 
Początkujący

Wysłany: Wto 18 Wrz, 2012   

http://allegro.pl/akumula...2634886536.html

Posiada ktoś taki akumulator? Faktycznie działa jak oryginalny?

Chcę zakupić grip i dodatkowy akumulator i zastanawiam się czy skusić się na zamiennik czy wziąć oryginał. Z oryginalnymi na Allegro chyba też jest problem, bo rozrzut cenowy jest od 150 do ponad 200zł, więc pewnie są szanse, że trafi się na podróbkę.

[ Dodano: Wto 18 Wrz, 2012 13:12 ]
Rozmawiałem ze sprzedawcą i wziąłem ten akumulator, podobno ma działać jak ori. Dam znać jak dotrze.

Reklama

Marx76 
Rozmowny
Panowie jaki plan ?

Wysłany: Wto 18 Wrz, 2012   

Mam Grip Newell do D5100, producent zapewnia, że na drugim slocie działają zamienniki, dwa sloty są wyraźnie opisane (oryginal batery or not oryginal batery) nie stety nie posiadam takiego aumulatora by Ci odpowiedzieć, ale nie bałbym się kupić akumulatora tego samego producenta co grip, oczywiście pod warunkiem, że jest to zamiennik tego oryginalnego. Jestem ciekawy jak będzie Ci działał. Daj znać.

mazbasi 
Początkujący

Wysłany: Sro 19 Wrz, 2012   

Ja kupilem grip Aputure, bo Newell nie ma tej gumy i podobno troche gorzej sie trzyma.

Paczka dotarla, po pracy postaram sie sprawdzic czy ten zamiennik dziala.

Aha, sprzedajacy mowil mi, ze jesli mam jeden aku oryginalny, a drugi zamiennik, to lepiej nie wsadzac ich razem do gripa, tylko pojedynczo, bo jak sa razem to czasami cos swiruja. Ale nie wiem o co dokladnie chodzi.

[ Dodano: Sro 19 Wrz, 2012 16:02 ]
Działa ten zamiennik. :)

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Aparat musi być uruchomiony z oryginalnego. Pózniej można włożyć zamiennik i wyjąć oryginał.

Marx76 
Rozmowny
Panowie jaki plan ?

mazbasi Kolego kupiłeś ten z Newell jak rozumiem.? Sprawdź jego wydajność, jestem na kupnie i potrzebuję informacji ile wytrzymuje taki zamiennik. Dzięki. Pozdrawiam.

mazbasi 
Początkujący

Tak, kupiłem ten Newell z linka.
http://new.infoto.pl/akum...200-d5100-1912s

hijax_pl, nie musi być. W tym Newellu jest już czip.

kuba3d6 
Uczestnik

mazbasi mam tą samą prośbę co kolega Marx76 sprawdź wydajność tego zamiennika, ile fotek dasz radę na nim zrobić, jestem ciekawy jak to wygląda w porównaniu do oryginału.

mazbasi 
Początkujący

Sprawdze, ale troche to potrwa, bo teraz na pewno nie jest w pelni naladowany, wiec trzeba go rozladowac, naladowac i dopiero wypstrykac. A i tak nie wiem czy czasem akumulator nie osiaga pelnej polemnosci dopiero po kilku cyklach (tak mi sie cos kojarzy).

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

mazbasi napisał/a:
W tym Newellu jest już czip.
Tak - ale nie we wszystkich ;) A jak nieba to wtedy ten numer z przekładaniem się stosuje właśnie.

Marx76 
Rozmowny
Panowie jaki plan ?

Wysłany: Czw 20 Wrz, 2012   

mazbasi Oczywiście, ja oryginał ładowałem około 7 razy za nim osiągnąłem wydajność 700 fotek w tym 100 z lampą. Będziemy czekać. :smile:

mazbasi 
Początkujący

Wysłany: Pią 21 Wrz, 2012   

hijax_pl napisał/a:
mazbasi napisał/a:
W tym Newellu jest już czip.
Tak - ale nie we wszystkich ;) A jak nieba to wtedy ten numer z przekładaniem się stosuje właśnie.

Ale w tych z linka już są czipy. :smile:

kuba3d6 
Uczestnik

Wysłany: Pon 01 Paź, 2012   

mazbasi jak tam testy, ile akumulator trzyma ?

mazbasi 
Początkujący

Wysłany: Pon 01 Paź, 2012   

Na razie jeszcze nic nie wiem.

loki7777 
Nowy

Wysłany: Pon 12 Lis, 2012   

Czy kupowal ktos oryginalne aku do d3100 z allegro te za ok 150zl - czy to sa faktycznie oryginaly czy tylko dobre podrobki?

mazbasi 
Początkujący

Wysłany: Pon 25 Lut, 2013   

kuba3d6 napisał/a:
mazbasi jak tam testy, ile akumulator trzyma ?

Moge polecic tamten akumulator, nie ma znaczacej roznicy miedzy nim a oryginalnym.

Odpowiedz do tematu