Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
czyli podejscie applowskie. odlewy sa dla lamerow, zrobmy cos innego, co z tego ze to kosztowne, czasochlonne i marnotrawne, bedzie lans
moronica, bardzo Cię przepraszam, ale Apple od dawna nie sprzedaje produktów w cenie Hassela, ani w ilościach tak ograniczonych jak Hassel. A wycinanie obudów z bloku aluminium to Apple robi raczej tylko na reklamach, w praktyce stawiałbym na precyzyjną obróbkę odlewów. Ale mogę się mylić.
Ostatnio zmieniony przez komor Pią 28 Wrz, 2012, w całości zmieniany 3 razy
komor, tak wiec uwazasz, ze jak na oficjalnym klipie pokazuja jak sie wycina te obudowy a Jony Ive prawie ze lzami w oczach drzacym glosem wyjasnia, ze to dowod na to jak bardzo zalezy im na jakosci ich produktow, to jedna wielka sciema?
To się nazywa kreatywna ilustracja tekstu. Jakby te obudowy wycinali w takim tempie, jak pokazane jest w reklamie, to nie sprzedawaliby tego tylu milionów kwartalnie.
komor, przeciez firma, ktorej to podzlecaja, nie ma jednej takiej maszyny. zreszta jest to jeden z najwiekszych swiatowych producentow metalowych obudow do komputerow. a ile tych macbookow Apple sprzedaje kwartalnie to nie wiem, wiem za to ze na te ostatnie to od zamowienia do dostarczenia przesylki czekalo sie jakies 6 tygodni
ale Apple od dawna nie sprzedaje produktów w cenie Hassela
hehe, to się chyba komor nie rozglądasz po segmencie Bo sprzedaje prawie odtwarzacze muzyczne, które są tak naprawdę tylko odtwarzaczami mp3/mp4 w cenach, w których konkurencja oferuje odtwarzacze z prawdziwego zdarzenia. Dla gruszek nie istnieją pewne standardy odtwarzania plików audio, bo po co, lepiej trzepać popelinę w ładniutkich obudowach, które z funkcjonalnością mają tyle wspólnego co tarka do marchewki
Sprzedaje wyroby komputero podobne w cenach w których mozna mieć "prawdziwy" komputer. Sprzedaje komputery w cenach w których można mieć maszynę z prawdziwego zdarzenia za 60% ceny a co śmieszniejsze z tych samych komponentów
ale Apple od dawna nie sprzedaje produktów w cenie Hassela
hehe, to się chyba komor nie rozglądasz po segmencie Bo sprzedaje prawie odtwarzacze muzyczne, które są tak naprawdę tylko odtwarzaczami mp3/mp4 w cenach, w których konkurencja oferuje odtwarzacze z prawdziwego zdarzenia. Dla gruszek nie istnieją pewne standardy odtwarzania plików audio, bo po co, lepiej trzepać popelinę w ładniutkich obudowach, które z funkcjonalnością mają tyle wspólnego co tarka do marchewki
Sprzedaje wyroby komputero podobne w cenach w których mozna mieć "prawdziwy" komputer. Sprzedaje komputery w cenach w których można mieć maszynę z prawdziwego zdarzenia za 60% ceny a co śmieszniejsze z tych samych komponentów
eh.... komor widzę ciężko wyjść z przepierki
Ale jak ludzie chcą płacić to cóż w tym złego??
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pią 21 Wrz, 2012
4motion napisał/a:
Ale jak ludzie chcą płacić to cóż w tym złego??
a kto napisał, że coś w tym złego ? Przecież nikt nikomu nie zabrania robić sobie krzywdy na siłę, mi to nawet na rękę, dzieki takim ślepym tłumom dobry sprzęt jest w konkurencyjnej cenie, miliony much kupując gruszkowy paździerz, zmusza innych producentów do "dawania" więcej w tej samej albo nizszej cenie. Na takich "muchach" korzystają własnie ci, którzy potrzebują dobrych, niezawodnych, funkcjonalnych urządzeń w rozsądnych cenach.
4motion, wszyscy inni wymagający uzytkownicy tak naprawdę korzystają na gruszkowych fanatykach
Różnica cenowa zaczyna być coraz mniejsza bo te wszystkie konkurencyjne firmy na siłę próbują zrobić coś podobnego pakują bebechy w lepsze materiały, a to kosztuje. Rozrzut jakościowy niektórych producentów jest naprawdę duży. Ja mam 6letniego Della (przechodzi niedługo na emeryturę) ale przez 6 lat nic kompletnie nic się nie działo z nim złego. Moi znajomi mają dwa nowe Delle i narzekają że ciągle jakieś drobiazgi się psują. Chęć oszczędności powoduje to że produkują szajs tanie zawiasy, przyciski itd.
Nie jestem fanatykiem jabłka pod sklepem nie będę stał (choć to pewnie wynajęci ludzie) bo oni za uszami też mają sporo. W drodze do mnie jest MBP.
Bo sprzedaje prawie odtwarzacze muzyczne, które są tak naprawdę tylko odtwarzaczami mp3/mp4 w cenach, w których konkurencja oferuje odtwarzacze z prawdziwego zdarzenia. Dla gruszek nie istnieją pewne standardy odtwarzania plików audio, bo po co, lepiej trzepać popelinę w ładniutkich obudowach, które z funkcjonalnością mają tyle wspólnego co tarka do marchewki
Ależ Ty jesteś merytoryczny. Po co mi jakieś „pewne standardy odtwarzania plików”, skoro mogę odtworzyć zarówno popularną kiszkę MP3 jak i 200 czy 320 kbps AAC, no i Lossless także? Wszystko to mogę sobie bez problemu zripować z CD lub w ostateczności skonwertować z „pewnych innych standardów odtwarzania”, więc czego mi brakuje? Windows Media? Czy może jakichś niszowych zastarzałości typu Ogg? To mogło mieć znaczenie parę lat temu, jak pojemności dysków i pamięci Flash były znacznie mniejsze. Coś pominąłem?
Co do funkcjonalności to nie wiem o czym mówisz. Produkty Apple raczej są tu wzorem dla innych, tak w ogólności. To o komputerach to w ogóle nie będę komentował. Skoro dla Ciebie jedynym istotnym wyznacznikiem jest niska cena…
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pią 21 Wrz, 2012
4motion napisał/a:
Różnica cenowa zaczyna być coraz mniejsza bo te wszystkie konkurencyjne firmy na siłę próbują zrobić coś podobnego pakują bebechy w lepsze materiały, a to kosztuje.
4motion mam wrażenie, że nie wiesz o czym mowa albo dawno się nie rozglądałeś ale mam raczej na myśli ostatnie 3 lata a to już zima w elektronice
4motion napisał/a:
Moi znajomi mają dwa nowe Delle i narzekają że ciągle jakieś drobiazgi się psują. Chęć oszczędności powoduje to że produkują szajs tanie zawiasy, przyciski itd.
a widzisz kolego a ja własnie w lapkach wybieram tylko tą firmę, bo to są najsolidniejsze i najmocniejsze lapki w temacie, może nie mają za dobrych matryc ale sprawdzają się w trudnych warunkach, o mocy baterii, czy konfiguracji nie wspominam bo to zalezy od modelu. Nie narzekam, na zadnego della szczególnie w bezpośrednim porównaniu z HP,F, S, T czy M tym bardziej z gruszką, która jest meduzowata i delikatna nie wspominając już o cenie
[ Dodano: Sob 22 Wrz, 2012 00:03 ]
komor napisał/a:
:P Po co mi jakieś „pewne standardy odtwarzania plików”, skoro mogę odtworzyć zarówno popularną kiszkę MP3 jak i 200 czy 320 kbps AAC, no i Lossless także? Wszystko to mogę sobie bez problemu zripować z CD lub w ostateczności skonwertować z „pewnych innych standardów odtwarzania”, więc czego mi brakuje? Windows Media?
komor a nie prują ci się flac'ki jak to piszesz Chyba jesteś tak z 3 latka do tyłu
eh ...
komor napisał/a:
:D Czy może jakichś niszowych zastarzałości typu Ogg
a to przypadkiem nie sonowa zaszłość
komor napisał/a:
To o komputerach to w ogóle nie będę komentował. Skoro dla Ciebie jedynym istotnym wyznacznikiem jest niska cena…
a nie przypadkiem moc vs. cena na tych samych komponentach + lepsza grafa i ekranik
komor, fanatyka to nie rusza Liczę na taki slepy fanatyzm, bo takie pierwiastki dobrze wpływają na rynek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 13