Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Pojemny plecak, pozwalający na szybką zmiane obiektywu.
Autor Wiadomość
tomekfm 
Nowy
Makromaniak

Wysłany: Wto 18 Wrz, 2012   Pojemny plecak, pozwalający na szybką zmiane obiektywu.

Witam,
Niestety moja torba UNOMAT Profiline L, po ładnych kilku latach używania pomału kończy swój żywot (szwy strzelają). A kontuzja kolana niestety wymusza na mnie rozłożenie tego dość sporego ciężaru na dwa ramiona, więc szukam jakiegoś plecaka w którym była by możliwość zmiany obiektywu na stojąco. Myślałem nad plecakiem Benro Quicken 500N lub Ranger 500N/400N.

Do schowania mam:
-C 50D
-C 580EX
-T 17-55 f/2.8
-C 70-200 f/4L
-C 28mm f/2.8
-Radziecki Mieszek M42 + Jupiter
-Samyang 8mm
-Sprzęt do czyszczenia, filtry i inne bajery
-Wolne miejsce (Na jakiś pożyczony obiektyw, albo coś)
-Możliwość schowania Kartki A4 bez składania.
Trochę tego dużo, ale w torbie się mieściło, więc i się w plecaku zmieści.

Budżet to max 400zł z przesyłką. Co polecacie??

Reklama

Wojmistrz 
Temu Panu już podziękujemy
Obserwator

Wysłany: Wto 18 Wrz, 2012   

Lowepro mini trekker powinien starczyć. Nie wiem po ile są nowe ale używany w super stanie na pewno nie przekroczy budżetu.

tomekfm 
Nowy
Makromaniak

A jakaś propozycja z łatwiejszym dostępem, żeby można było zmienić obiektyw bez kładzenia plecaka na ziemie?

mozer 
Temu Panu już podziękujemy
bo Pentax

tomekfm, chyba nie sądzisz, że szybkość zmiany będzie taka, jak przy postawieniu plecaka na ziemi? Wg mnie to nierealne. Większość rozwiązań opiera się na pasie biodrowym - nie jest to szczególnie wygodne, a i trochę strach ;)

tomekfm 
Nowy
Makromaniak

Nikt nie będzie przepinał obiektywów na czas, ale nie które plecaki mają dostęp z boku jeszcze i wtedy można zdjąć tylko jedno ramie i wymienić szkło. Jak mam być szczery to nie jestem do plecaka przekonany, ale torba przy takie wadze jest niestety nie wygodna,a poza tym ciężko się z taką np. schylić.
Vanguard Skyborne te wyższe modele, to coś czego bym potrzebował, ale niestety nie ta półka cenowa :/

spootnick 
Bywalec
Michal

Wysłany: Sro 19 Wrz, 2012   

Lowepro Fastpack 350? W gornej komorze mozesz trzymac mieszek. Dol powinien sie sprawdzic dla twojego posiadanego sprzetu, ale chyba sie nzie znajdzie miejsce na pozyczony duzy obiektyw.
A w komorze na laptop to spokojnie zmiesci ci sie kartka A4. Nic nie pisales o statywie, a wada tego plecaka jest ze nie posiada trokow na przypiecie statywu. A znajac kombinatorow to znajda jakis sposob na to.
http://www.ceneo.pl/1073084
no i moze tu cos znajdziesz dla siebie
Testy torb i plecakow [/u]

tomekfm 
Nowy
Makromaniak

Lowepro Fastpack 350 Zdaje mi się wyjątkowo mało pakowny :/
Co do statywu zawsze nosiłem go w osobnej torbie, bardziej zależało by mi na możliwości przypięcia gdzieś blendy okrągłej.

spootnick 
Bywalec
Michal

Ja jestem zadowolony. 450D plus grip i 17-85, tamron 70-300 vc usd, 50mm i lampa. nylo miejsce na ladowarke do akumulatorkow dla lampy i baterii aparatu. miejsce na filtry cokin.
Calkiem wygodne wyciaganie aparatu z torby. Na gorze znajdzie sie miejsce na jakies kanapki. a w siatce butelka z woda wejdzie. laptop niby dla 17" ale lepiej wklada sie do kieszeni 15". kable z zasilaczem.

tomekfm 
Nowy
Makromaniak

Wysłany: Pią 21 Wrz, 2012   

Dzisiaj skoczyłem do sklepu pooglądałem różne plecaki i wybór padł na Benro Quicken 500N, wcale nie jest za duży, jest wręcz idealny, Aparat mam w górnej komorze, a w bocznej klapie szybkiego dostępu obiektywy i jest tak na styk ;)
Dziękować za odpowiedzi ;)

Odpowiedz do tematu