Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: komor
Pon 24 Wrz, 2012
Canon 60D czy 7D
Autor Wiadomość
piterus 
Nowy

Wysłany: Pon 24 Wrz, 2012   Canon 60D czy 7D

Witam. Potrzebuje szybkiej i w miarę klarownej odpowiedzi na moje pytanie. W najbliższym czasie noszę się z zamiarem zmiany puszki z wysłużonego C 500D na coś z trochę wyższej półki. W gre wchodzą tylko dwa modele: canon 60D albo C 7D. Pytanie przede wszystkim do posiadaczy obu puszek: w co lepiej zainwestować? w nowego 60D czy w używanego 7D z malym przebiegiem? Pstrykam przede wszystkim krajobrazy, naturę oraz portrety. Na niekorzyść 60D przemawia brak mikroregulacji af co w połączeniu ze stałką 50mm może być nieco kłopotliwe, gdyż wiadomo nie od dziś, że to szkiełko ma często problemy z bf i ff. Jednak jest to mimo wszystko nowsza konstrukcja niż 7D. Zalety "siódemki" myślę, za każdy mniej więcej zna - konstrukcja magnezowa, szybka seria zdjęć, mikroregulacja.... itp, itd. Budżet mam ograniczony więc i dylemat też jest większy. Nie interesują mnie odpowiedzi typu "zostań przy 500d i dokup sobie lepsze szkło" albo "poczekaj trochę i wybierz 5dmkII." Decyzja co do zmiany już zapadła, problem jedynie którą puszkę wybrać ;)
Ostatnio zmieniony przez komor Wto 25 Wrz, 2012, w całości zmieniany 1 raz  

Reklama

komor 
Moderator

Wysłany: Pon 24 Wrz, 2012   

piterus napisał/a:
Pytanie przede wszystkim do posiadaczy obu puszek

Sądzisz, że jest wiele osób, które mają obydwie? :) Ja nie mam ani 60D ani 7D, tylko 50D, ale jak miałbym zmieniać to 7D. 60D to krok wstecz w linii 2-cyfrowej i Canona chciałbym za to ukarać, bojkotując ten model. :)

piterus 
Nowy

Wysłany: Pon 24 Wrz, 2012   

chodziło mi o użytkowników, którzy mają jedną bądź drugą puszkę;) o to chodzi ze nie zależy mi bardzo na szybkim AF czy serii 8 klapnięć na sek. najbardziej w 60 D brakuje mi mikroregulacji AF. W cenie używanego 7D mogę mieć nówkę 60D.... ale 7D to 7D.... ;) Jutro pojezdzę po sklepach foto i postaram sie "pomacać" jedno i drugie body. Wybór pewnie padnie na tego, który lepiej lezy w dłoni :)

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

Wysłany: Wto 25 Wrz, 2012   

piterus napisał/a:
canon 60D albo C 7D
7D
piterus napisał/a:
Decyzja co do zmiany już zapadła, problem jedynie którą puszkę wybrać
7D
piterus napisał/a:
Wybór pewnie padnie na tego, który lepiej lezy w dłoni
7D
:smile:

nienietaktak
[Usunięty]

7D
:mrgreen:

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

piterus napisał/a:
Nie interesują mnie odpowiedzi typu "zostań przy 500d i dokup sobie lepsze szkło" albo "poczekaj trochę i wybierz 5dmkII."

A taka: poczekaj trochę na 6D :?: :smile:

piterus 
Nowy

6D to będzie mój następny nabytek. Narazie zostaje przy cropie ;)

Sunders 

No to "na razie" kup sobie 7D :smile:

muzyk 

Jak już ktokolwiek zadaje takie pytanie (drugi temat 7 a 60 de), to odpowiedź jest w zasadzie prosta: 7D.
Dlaczego?
AF, szybkość, większa puszka, brak programów tematycznych.

Za 60d przemawia TYLKO ruchomy wyświetlacz.

Sunders 

muzyk napisał/a:
Za 60d przemawia TYLKO ruchomy wyświetlacz.

A o ok.1/3 niższa CENA to "argument" bez żadnego znaczenia :?:

muzyk 

Cytat:
A o ok.1/3 niższa CENA to "argument" bez żadnego znaczenia :?:

Bez znaczenia, bo jeśli JUŻ jest albo albo, to wówczas nawet lepiej 7d (choć i tak szumi jak skurczybyk), a jeśli TYLKO 60d czy jakiś niższy, to wówczas ... Pentax K30 :razz: :twisted:

Sunders 

muzyk napisał/a:
Bez znaczenia

W myśl powiedzenia, ze w życiu ludzi bogatych pieniadze nie maja znaczenia :?: :wink:

muzyk napisał/a:
Pentax K30

Do obiektywów, które piterus ma po wysłuzonym 500D :?: :wink:

muzyk 

Sunders napisał/a:
W myśl powiedzenia, ze w życiu ludzi bogatych pieniadze nie maja znaczenia :?:

Można kupić używany 7D...
Sunders napisał/a:
Do obiektywów, które piterus ma po wysłuzonym 500D :?: :wink:

Zmienić system.

Sunders 

muzyk napisał/a:
Zmienić system.

Na pentaxa :?: :smile:

dcs
[Usunięty]

Jak ktoś kupuje do filmowania -to po co wydawać na 7D i dokupować gibany wyświetlacz np. taki http://www.ebay.com/itm/5...=item4845a534a4 jak można to mieć taniej w 60D ?

Z lepszego AF też pożytku nie będzie.

Odpowiedz do tematu