Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Dyskusja Apple kontra reszta świata :)
Autor Wiadomość
4motion 
Rozmowny

Wysłany: Sro 26 Wrz, 2012   

kozidron napisał/a:
a gdzie można trzymać srajfona, jest dośc gabarytowo nieporęczny, domyslam się komor, że nosisz taką se.xi pochewkę (ubaw że se.xi jest na cenzurowanym :razz: ) lub saszetkę no chyba, że wieszasz na szyi :razz: :wink:

Mi srajfon nie przeszkadza gabarytowo jest ok choć tennowy to już chyba za długi jest.

muzyk napisał/a:

Wyjdźmy od tego, że każde słuchawki są złe - niezależnie, czy te za 50 tyś zł czy te od
iPhone'a, dlatego, że generują hałas bardzo blisko aparatu słuchowego.

Myślę że jeszcze trochę i ktoś wymyśli sztuczny aparat słuchowy, będzie można słuchać na maxa.:)

Reklama

kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Czw 27 Wrz, 2012   

AM napisał/a:
I sporo zależy od dac i wzmacniacza. iPod 5.5G po liniowym wyjściu (tylko dac Wolfsona), konkretnym wzmacniaczu to ta sama co hifiman.

Cena też jest inna (jak wyżej tu wcześniej wspominaliśmy o różnicy 40% różnicy).

AM i masz odczucia, że brzmią tak samo :wink: ?

AM 
Maniak

kozidron napisał/a:
AM napisał/a:
I sporo zależy od dac i wzmacniacza. iPod 5.5G po liniowym wyjściu (tylko dac Wolfsona), konkretnym wzmacniaczu to ta sama co hifiman.

Cena też jest inna (jak wyżej tu wcześniej wspominaliśmy o różnicy 40% różnicy).

AM i masz odczucia, że brzmią tak samo :wink: ?

iPod lepiej. Niestety to nie aparat, że dobry aparat będzie dobry z każdym dobrym obiektywem - trzeba dopasować, więc pewnie ktoś by znalazł dobre dopasowanie do hifimana, wtedy chętnie posłucham i sprawdzę.

kozidron
[Usunięty]

Cytat:
trzeba dopasować, więc pewnie ktoś by znalazł dobre dopasowanie do hifimana, wtedy chętnie posłucham i sprawdzę.

Czyli dokładnie to co napisałem dzisiejszego poranka Komorowi w mailu :wink:

Ja bez dwóch zdań ipoda nie wybiorę, ze względu na wcześniej wspomniane dla mnie istotne kwestie.

komor 
Moderator

kozidron napisał/a:
Czyli dokładnie to co napisałem dzisiejszego poranka Komorowi w mailu :wink:

True, true…

kozidron napisał/a:
Ja bez dwóch zdań ipoda nie wybiorę, ze względu na wcześniej wspomniane dla mnie istotne kwestie.

A pogodzisz się z tym, że ktoś inny go wybierze, ze względu na kwestie istotne dla niego? :)

kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Wrz, 2012   

komor napisał/a:
ze względu na kwestie istotne dla niego? :)

no tak oczywiście, hm jest brzydki i ma aerodynamikę postawionej cegły na sztorc, do super dizajnu 5.5 mu daleko a menu w nim nie zmieniło się od dłuższego czasu, to dla połowy nastolatek może być produkt nie do zdzierżenia, co innego ipod5.5 ze swoim lanserskim wyglądem :wink:

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

muzyk napisał/a:
Nie chodzi o głośno czy cicho, tylko jak długo. Jeśli sporadycznie słucha się na słuchawkach, np. żeby muzykę obrobić, to nie ma dramatu (lepiej jednak z głośnikami), ale jeśli łazi się całymi dniami ze słuchawkami na uszach - nie ma bata. Uszczerbek na zdrowiu prędzej czy później powstanie.
Czyli jak przez kilkanaście lat (od końca podstawówki do końca studiów, a nawet dłużej) całymi dniami chodziłem ze słuchawkami na uszach (plus ileś tam godzin spędzonych w huku na próbach i koncertach i jeszcze granie/nagrywanie w słuchawkach po nocach) i słuch mam nadal dobry (potwierdzone badaniami), to znowu nie mieszczę się w statystykach? :razz:

kozidron
[Usunięty]

jaad75 napisał/a:
Czyli jak przez kilkanaście lat (od końca podstawówki do końca studiów, a nawet dłużej) całymi dniami chodziłem ze słuchawkami na uszach (plus ileś tam godzin spędzonych w huku na próbach i koncertach i jeszcze granie/nagrywanie w słuchawkach po nocach) i słuch mam nadal dobry (potwierdzone badaniami), to znowu nie mieszczę się w statystykach? :razz:

Ja też ale czemu to dowodzi ? Hałas szkodzi, nie ma o czym dyskutować, mój dziadek palił 1 do 2 paczek papierosów dziennie przez 67 lat ale nie zdarzyło mu się twierdzić, że palenie jest zdrowe.

jaad75 a na czym polegało to badanie, lekarz medycyny pracy za twoimi plecami mówił szeptem: "szceśśśćć" :razz: ?

jaad75 
Klub Pierdzieli

kozidron napisał/a:
mój dziadek palił 1 do 2 paczek papierosów dziennie przez 67 lat ale nie zdarzyło mu się twierdzić, że palenie jest zdrowe.
Ja nie twierdzę, że hałas jest zdrowy, tylko polemizuję ze stwierdzeniem:
muzyk napisał/a:
jeśli łazi się całymi dniami ze słuchawkami na uszach - nie ma bata. Uszczerbek na zdrowiu prędzej czy później powstanie
Po pierwsze, są różne słuchawki (takie noise cancelling miałem już jakieś 10 lat temu), a poza tym, takie o zamkniętej konstrukcji powodują, że wcale nie musisz rozkręcać ich głośno, a już na pewno nie wytwarzają ciśnienia akustycznego większego niż rozkręcone monitory bliskiego pola. A po trzecie, faktycznie ładnych kilka lat słuchałem wszystkiego mega głośno (jeszcze nie było dyrektyw unijnych o maksymalnych głośnościach przenośnych urządzeń słuchawkowych :razz: ) i jakoś słyszę dobrze, więc uszczerbek na zdrowiu może powstać, ale nie musi.
kozidron napisał/a:
jaad75 a na czym polegało to badanie, lekarz medycyny pracy za twoimi plecami mówił szeptem: "szceśśśćć" :razz: ?
Nie, zrzucał mi za plecami zapałki i pytał ile jest w pudełku... :razz:

Siadasz w kabinie dźwiękoszczelnej i puszczają Ci dźwięki o różnym natężeniu i częstotliwości i wciskasz przycisk kiedy słyszysz.
Ale są też inne badania - mojej bodaj 3 miesięcznej wtedy córce wkładali jakąś końcówkę pomiarową do ucha i na tej podstawie stwierdzili, że "słyszy"... :neutral:

kozidron
[Usunięty]

muzyk napisał/a:
jeśli łazi się całymi dniami ze słuchawkami na uszach - nie ma bata. Uszczerbek na zdrowiu prędzej czy później powstanie

jaad75, czego byś nie napisał to jest prawda. Co innego, że muzyk nie wziął pod uwagę że człowiek się odpręża słuchając muzyki stojąc w kolejce do kasy czy w jakimś urzędzie, bo nie musi słuchać słodkiego pitolenia jak się robi zupę ogórkową albo które buty na obcasie są wygodniejsze.

Ja przeszedłem podobną, nawet bardzo podobną "drogę z hałasem" jak ty i stwierdzam, że jest odrobinę gorzej niż 15 lat temu z moim słuchem ale lekarz medycyny pracy w tej smiesznej kabinie stwierdził, że mieści się on w granicach normy i nawet nie w dolnej granicy, wiem swoje tak dobrze jak kiedyś już nie jest.

jaad75 napisał/a:
Nie, zrzucał mi za plecami zapałki i pytał ile jest w pudełku... :razz:

a mi to robił ze szpilkami :razz:

Usjwo 
Optyczny

jaad75 napisał/a:
rozkręcone monitory bliskiego pola.

a Что это ???

kozidron
[Usunięty]

Usjwo napisał/a:
a Что это ???

Usjwo nie podejrzewałem cię o lenistwo

jaad75 napisał/a:
a już na pewno nie wytwarzają ciśnienia akustycznego większego niż rozkręcone monitory bliskiego pola.

Jaad a tu akurat trafiłeś, bo muzyk właśnie tak preferuje, chociaż to też do końca nie jest słuszne założenie, bo przy monitorach fala akustyczna działająca na błonę bębenkową rozkłada się bardziej równomiernie. No chyba, że ktoś słucha z zaciśnietymi ustami i zatkanym nosem :wink:

Usjwo 
Optyczny

kozidron napisał/a:
Usjwo napisał/a:
a Что это ???

Usjwo nie podejrzewałem cię o lenistwo

Sama nazwa tak mnie zaskoczyla, zaowocowala pustka w glowie :mrgreen: .

...i wy to nosicie razem ze swoimi kieszonkowymi odtwarzaczami muzyki :zalamany: :razz: , to ja juz wole Iphona :razz: :wink:

jaad75 
Klub Pierdzieli

Usjwo napisał/a:
...i wy to nosicie razem ze swoimi kieszonkowymi odtwarzaczami muzyki
A z czego wnosisz?... :razz:

luke130 
Rozmowny

Trochę offtopic się zrobił z tym sprzętem nausznym. I jakiś taki mało śmieszny. Może by go wydzielić z dowcipów?

Odpowiedz do tematu