Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
To czy niebo jest niebieskie czy "białe" nie zależy chyba od aparatu. Do tego Nikon raczej nie przepala. Długo miałeś tego D7000 czy tylko tak sobie gdybasz? Bo nie sztuką jest zrobić zdjęcia pod słońce w słoneczny dzień i wyciągać dziwne wnioski.
Na kursie fotograficznym jeden z uczestników miał D7000 i zauważyłem. że często ma na jasnych partiach przepalenia. D7000 byl ustawiony w tryb. Auto. (oczywiście. Na kursie pracowalismy tylko na manualnych ustawieniach ) W tym samy trybie 60 D dobieral prawidlowe naswietlanie.Caly czas chodzi mi o automatyke body i w związku z tym o sytuacje kiedy nie ma czasu na ręczne.ustawienia.
Automatyka jest OK (o ile jakakolwiek automatyka może być OK)
vulkanwawa napisał/a:
i w związku z tym o sytuacje kiedy nie ma czasu na ręczne.ustawienia.
W związku z tym pytam jakie to sytuacje?
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pią 28 Wrz, 2012
vulkanwawa napisał/a:
W tym samy trybie 60 D dobieral prawidlowe naswietlanie.
a jak dobrany był pomiar światła do sytuacji na obu puszkach ?
vulkanwawa napisał/a:
i w związku z tym o sytuacje kiedy nie ma czasu na ręczne.
Nie ma takich sytuacji do których nie mozna się przygotować, nie robiłem nigdy zdjęć na auto(będzie jakieś 15lat lekko) i nie pamietam kiedy robiłem zdjęcie na jakiejs preselekcji.
nienietaktak [Usunięty]
kozidron napisał/a:
nie robiłem nigdy zdjęć na auto(będzie jakieś 15lat lekko).
A przedtem?
kozidron [Usunięty]
nienietaktak napisał/a:
A przedtem?
nie robiłem wcale myslałem, że to jasne ale avatar mi nie robi, wole mupety
nienietaktak [Usunięty]
kozidron, pewnie wprost kochasz?
Ja wiem, że mnie nie lubisz, ale nie aż tak bardzo, jakbym tego chciał
I tak mam przewagę. Nie używam automatyki od trzydziestu lat (z małymi przerwami).
Smiena 8 nie miała
hijax_pl, ale to nie to samo. zielony prostokąt rządzi. No i trzeba było film przewijać ręcznie. To się nie liczy?
Za to Zorkij to już był w pełni profi
Bo nie było gdzie baterii wepchnąć. Jakby się na nią znalazło miejsce podejrzewam, że mogłaby nawet strzelać seriami jak pepesza...
nienietaktak [Usunięty]
znając Rosjan... nie zdziwiłbym się, gdyby Smiena była produkowana z odpadów po składaniu AK-47
Jaki jest temat główny...?
Ostatnio zmieniony przez nienietaktak Pią 28 Wrz, 2012, w całości zmieniany 1 raz
dcs [Usunięty]
Leningrad miał mechaniczny akumulator energii kinetycznej -sprężynę /jak budzik /. Można było sieknąć serią.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Sob 29 Wrz, 2012
nienietaktak napisał/a:
Ja wiem, że mnie nie lubisz, ale nie aż tak bardzo, jakbym tego chciał
Julianie, nigdy nie przyszłoby mi do głowy(na forumie) żeby kogoś "lubić albo nie", wszyscy jesteśmy botami, dopiero po wypiciu z kimś piwa sytuacja może się odmienić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10