Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Nikon d5100 Canon 600d Sony a57
Autor Wiadomość
hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Wysłany: Wto 02 Paź, 2012   

pan.tadeusz napisał/a:
Co ciekawe, żaden z nich nie korzysta z EVF na co dzień.
A ja korzystam - w kompakcie: dziadostwo jakościowe. W SLT po prostu jest większe i gęstsze ale nadal.. dziadostwo. Nic co by miało budzić we mnie poczucie zazdrości :razz:
Możliwości wyświetlaniu miliona niepotrzebnych informacji nie przeczę - ale wychwalanie ich to domena początkujących, dla których istotniejsze są ikonki i literki, a nie to by można było kompozycję poprawnie ustalić, by móc dostrzec jakiś istotny detal w kadrze

Już parę razy pisałem, że IMHO jeszcze trochę wody w rzekach upłynie zanim EVF się ZBLIŻĄ jakością obrazu do OVF.

Reklama

pan.tadeusz
[Usunięty]

zazdrości? może wkładasz za dużo emocji w napis na pasku? :razz:

swoją drogą OVFy oferowane w tej klasie przez C/N stoją trochę w opozycji do twierdzenia jakoby miały lepiej pomóc w ocenie detalu czy kompozycji :mrgreen:

tak nawiasem mówiąc Nikon w klasie EL czyli 3x00/5x00 ogranicza się praktycznie do zmiany matrycy na nowszą. ten sam leciwy AF, ten sam kiepski wizjer i ergonomia. o przepraszam... ostatnio wreszcie montuje LCD o normalnej rozdzielczości i w 5100 chyba wreszcie zrobił się ruchawy. wpadli też na pomysł aby zaimplementować wejście mikrofonu :mrgreen: normalnie szał :grin:

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

pan.tadeusz napisał/a:
może wkładasz za dużo emocji w napis na pasku? :razz:
Zauważyłeś, że to cytat?
pan.tadeusz napisał/a:
tak nawiasem mówiąc Nikon w klasie EL czyli 3x00/5x00 ogranicza się praktycznie do zmiany matrycy na nowszą. ten sam leciwy AF, ten sam kiepski wizjer i ergonomia. o przepraszam... ostatnio wreszcie montuje LCD o normalnej rozdzielczości i w 5100 chyba wreszcie zrobił się ruchawy. wpadli też na pomysł aby zaimplementować wejście mikrofonu :mrgreen: normalnie szał :grin:
Tak - gawiedź tego żąda to gawiedź dostaje: więcej megapiksów, ruchomy lcd by se trzepnąć autofocię na fejsa.. Leciwy AF? Skoro daje radę to po co zmienić? :razz: Czy coś gawiedzi więcej potrzeba? Ne.
pan.tadeusz napisał/a:
swoją drogą OVFy oferowane w tej klasie przez C/N stoją trochę w opozycji do twierdzenia jakoby miały lepiej pomóc w ocenie detalu czy kompozycji :mrgreen:
Swoją drogą nie masz racji bo - nie używasz OVF? :lol:

pan.tadeusz
[Usunięty]

hijax_pl napisał/a:

Już parę razy pisałem, że IMHO jeszcze trochę wody w rzekach upłynie zanim EVF się ZBLIŻĄ jakością obrazu do OVF.

złe podejście :mrgreen:
one się wcale nie muszą zbliżać bo mają zupełnie różne zalety.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

pan.tadeusz, złe podejście. Muszą się zbliżać, bo zalety/wady to kwestia subiektywna i dla każdego ważne jest co innego.

Ale rozumiem, że powtarzanie oficjalnego języka marketingowego jest ważne :razz:
Coś przeca musieli wymyślić: skoro nie jest lepszy to podkreślmy, że jest inny :mrgreen:

pan.tadeusz
[Usunięty]

hijax_pl napisał/a:
pan.tadeusz, złe podejście. Muszą się zbliżać, bo zalety/wady to kwestia subiektywna i dla każdego ważne jest co innego.

wyłącznie w Twojej głowie bo reszta to kwestia dystansu który pozwala na szerszą perspektywę :razz:
daruj sobie akademickie dywagacje w stylu benzyna czy diesel :zalamany:

[ Dodano: Wto 02 Paź, 2012 10:30 ]
hijax_pl napisał/a:
Ale rozumiem, że powtarzanie oficjalnego języka marketingowego jest ważne :razz:
Coś przeca musieli wymyślić: skoro nie jest lepszy to podkreślmy, że jest inny :mrgreen:

masz z tym lepszy jakiś dziwnie marketingowy bełkot :razz:

[ Dodano: Wto 02 Paź, 2012 10:34 ]
hijax_pl napisał/a:
Tak - gawiedź tego żąda to gawiedź dostaje: więcej megapiksów, ruchomy lcd by se trzepnąć autofocię na fejsa.. Leciwy AF? Skoro daje radę to po co zmienić? :razz: Czy coś gawiedzi więcej potrzeba? Ne.

ciekawy marketing...
tak więc autorze wątku, jeśli identyfikujesz się ze wspomnianą gawiedzią kup d5100 :mrgreen:

maput 
Optyczny

pan.tadeusz napisał/a:
maput napisał/a:
No skoro robi z nich niezdrowych, to chyba nic nie ma w tym dziwnego, że nie korzystają...

nie doczytałeś :arrow: Co ciekawe, żaden z nich nie korzysta z EVF na co dzień.

Doczytałem. Ty nie zrozumiałeś... Zgodnie z tym tokiem myślenia, żeby coś krytykować trzeba być jednocześnie codziennym danego ustrojstwa użytkownikiem. Cóż, nie każdy lubi się umartwiać. Mi wystarczyło kilka godzin zabawy z SLT żeby stwierdzić, że to nie dla mnie i jednocześnie wyrobić sobie o tym wizjerku zdanie. Ale widać powinienem i tak sobie coś z EVF kupić i wbrew sobie się na co dzień posługiwać, żeby przyznano mi prawo wypowiedzi.

pan.tadeusz
[Usunięty]

a jednak nie zrozumiałeś aluzji :mrgreen:
btw w kilka chwil uznałeś, że to nie dla Ciebie...
mam uwierzyć, że przymierzałeś się do zakupu? :mrgreen:
takie to są właśnie rady o dziadostwie i umartwianiu kolegów z innego systemu :zalamany:

a co do A57...
przelotka za 20 zł na m42 i jakiś helios czy jupiter w połączeniu z EVF + peaking
niewielkim kosztem będzie dużo fotofrajdy :)

johndoe 
Bywalec

maput napisał/a:

Doczytałem. Ty nie zrozumiałeś... Zgodnie z tym tokiem myślenia, żeby coś krytykować trzeba być jednocześnie codziennym danego ustrojstwa użytkownikiem.

Koledzy fotografowie wzmożeni emocjonalnie. Nie chodzi o krytykę , tylko właśnie o Wasze wzmożenie. Jeżeli macie problem z dostrzeżeniem tego czegoś, to poproście kogoś z zewnątrz o ocenę.

hijax_pl napisał/a:

A ja korzystam - w kompakcie: dziadostwo jakościowe. W SLT po prostu jest większe i gęstsze ale nadal.. dziadostwo. Nic co by miało budzić we mnie poczucie zazdrości

Kolego wzmożony /jak zwykle/ Hijaxie:). Porównywać EVF w A57 z kompaktem, to tak jak porównywać wizjer 1100D z 5D. Więc nie przywołuj tu argumentów na poziomie piaskownicy, bo po raz kolejny dajesz dowód swojego wzmożenia.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

johndoe napisał/a:
Porównywać EVF w A57 z kompaktem, to tak jak porównywać wizjer 1100D z 5D.
No nie do końca wzmożony kolego janku. Chyba jednak nie oglądałeś dawno EVF w kompaktach :D

RB 
Temu Panu już podziękujemy

Weźta se kupta ciupagi i umówta się w realu.
Ile mozna pie... o tym samym?

(OK, wiem, całe forum od lat pie... o róznych tych samych sprawach...)

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

RB napisał/a:
Weźta se kupta ciupagi i umówta się w realu.

I forum by umarło, nie miałby kto pisać :razz:

RB 

no przeca ktoś by wygrał :mrgreen:

(np. : S by spowodowało zamkniecie nielubiacych EVF za posiadanie przedmiotów niebezpiecznych, inne firemki sa jak wiadomo cienkie marketingowo, więc sorry Panowie :mrgreen: )

gumis89 
Nowy

maput - mam zamiar dokupywać obiektywy dlatego też zadałem pytanie o S bo ma stabilizację i jest masa używanych obiektywów w dobrych cenach głównie chciałbym robić zdjęcia podczas rajdów samochodowych a S jest najszybszy a co do wizjera elektronicznego będzie to pierwsza lustrzanka więc nie będzie problemu że muszę się przyzwyczaić
dcs -Nikon D7000 z 18-105mm kosztuje 200zł więcej od A57 z 18-135mm.- o D7000 myślałem żeby dozbierać ale jak chodziłem i pytałem to początkowa seria chlapała olejem a część ma problemy z AF w saturnie koleś powiedział że kupuje i sprawdzam aparat a do 14 dni jeśli będzie problem z AF to wymieniają puszkę bo to zależy na jaką się trafi takiej firmie jak N nie powinno się to zdarzyć cały problem z AF W N7000 jest opisany na nikoniarze.pl

RB 

rajdy... docelowo wybieraj pod obiektyw, jasne 70-200. Puszka jest tu wtórna.
Ciemny unizoom 18-105 możesz sobie generalnie w buty wsadzić w tym temacie fotografii...

Pamiętaj, ze na najwyższych prędkościach serii alfa a57 (i inne SLT chyba też) nie śledzi ostrości!

Odpowiedz do tematu