Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Jak ktoś chce mieć ładne pudełeczka i kartoniki to niech sobie kupi nowy sprzęt. Jak powszechnie wiadomo dobre pudełko robi świetne zdjęcia...
Jak ktoś ma miejsce i tolerancyjną rodzinę to niech sobie pudełka zbiera. Jest też faktem, że taki sprzęt łatwiej sprzedać i jest to wiedza sprawdzona Jednak nie ma niczego dziwnego w tym, że ktoś oferuje sprzęt bez tych bajerów. Jedyne o czym może to świadczyć to fakt, że nie jest to raczej pedant kupujący sprzęt stojący potem na półce w worku foliowym zabezpieczającym przed kurzem tylko normalny użytkownik.
Ja tam mam jakieś pudełka po różnych sprzętach upakowane na modłę komora, ale w ostatnim czasie miałem dwie przeprowadzki i z każdą zostaje tego szmelcu coraz mniej bo tych pudeł jest zdecydowanie za dużo.
Przy odsprzedaży jest mile widziany pełen komplet.
Jest to na pewno dodatkowa zachęta do kupna. Ja po zakupie wyjmuję z pudełka to co trzeba , reszta zostaje zapakowana , i .... na strych . Robi się tego trochę , ale przy odsprzedaży jak znalazł . I to nie tylko aby zachęcić sprzedającego , ale również jako opakowanie transportowe , nie muszę kombinować jak to bezpiecznie wysłać.
I uważam też , że uwiarygadnia to trochę ( nie całkowicie) że sprzęt nie pochodzi z kradzieży. Chociaż tu nigdy nie wiadomo.
Wujek_Pstrykacz, wyrzuć te, które nie zmierzasz się szybko pozbywać Rozumiem, jak ktoś często zmienia sprzęt, nie jest penie swoich decyzji albo zmienia front co chwila.. Ale jak się ma ustabilizowany zasób sprzętu to.. po co trzymać?
dcs [Usunięty]
Wysłany: Sro 03 Paź, 2012
Lepiej sprzedać na ebayu,
a w razie potrzeby kupić od kogoś innego.
Wybór jest duży.
Rozumiem, jak ktoś często zmienia sprzęt, nie jest penie swoich decyzji albo zmienia front co chwila.. Ale jak się ma ustabilizowany zasób sprzętu to.. po co trzymać?
Hm.. czy do końca jesteś pewien?? Też tak myślałem np. kupując z 5 lat temu 400/5,6 L USM. Miał być to sprzęt co najmniej .... do emerytury , jezeli nie na resztę życia
Ale gdy stwierdziłem , że ostatnio był używany 2 lata temu , i jak trzeba to i tak biorę cięższy i mniej wygodny ale lepszy jakościowo i "jasnościowo" , to decyzja o sprzedaży była jedyną racjonalną decyzją . A opakowanie bardzo się przydało ..... aby dać go w rozliczeniu za coś co .... przysporzy kolejne pudełko na strychu a zawartość będzie użyteczna na dziś.
Tak. Mam tylko jeden obiekty, którego nie używam od lat. Ale on nie jest wart tyle by go wystawiać na alle.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pią 05 Paź, 2012
Uzytkownik, który podchodzi racjonalnie do zakupu, doskonale sobie zdaje sprawę, że pudełkiem da się zrobić średnie zdjęcia (chociaż fotografia otworkowa jest całkiem interesująca ).
No chyba każdy rozsądny, przegladając aukcje używek patrzy na fotki pod kątem tego w jakim stanie jest produkt i w dupie ma czy jest do niego pudełko czy nie, prędzej ważny jest paragon ale nie kawałek kartonu i jakiś styropian. Sprzedawałem jakiś czas temu pół roczne body, bez pudełka i płyt a dla kupującego ważna była gwarancja i paragon oraz oczywiście stan sprzętu i przebieg a cena wcale nie była niższa od tych aukcji z pudełkiem.
Piszecie o kartonach, wracajac jednak do faktur zawsze po zakupie skanuje i nie zajmuje to wiele miejsca, nawet jesli zgubie oryginal to zawsze mozna bedzie wydrukowac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10