Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Ja życzę jeszcze większej precyzji podawania wyników. Myślę, że 6 cyfr rozwinięcia dziesiętnego powinno być ok.
Życzę także czytelników - jasnowidzów, którzy zgadną co jest na osiach, a wykresy 3D sami myślowo zamienią w warstwice .
próbuję sobie wytłumaczyć tę ich niczym nie uzasadnioną arogancje i poczucie lepszości...
Well, oddając im sprawiedliwość warto nie zapominać, że pod względem newsowym prezentują dobry poziom - rzeczywiście od dawna jeżdżą na te różne, w tym dalekie, targi i bezpośrednio z miejsca, z pierwszej ręki nadają informacje. Nie wiem tylko jak to jest ze związanym z tym wysiłkiem finansowym, który sami ponoszą, jak pisze Michał Sułkiewicz, bo słyszałem różne wersje.
Dlatego ja zawsze powtarzam, że ten kto zabiera się za testy sprzętu foto lub optyki nie koniecznie musi być fotografem. Lepiej wyjdzie na tym jak zaliczy choć 2 pierwsze lata kierunku takiego jak fizyka, gdzie nauczy się teorii rachunku błędu pomiarowego i zaliczy ze dwie pracownie fizyczne. Wtedy wie co mierzy, jak mierzy, jak interpretować wyniki, jakie są ich błędy, skąd się biorą, czemu ufać, a czemu nie, kiedy powtórzyć pomiar itp.
Well, oddając im sprawiedliwość warto nie zapominać, że pod względem newsowym prezentują dobry poziom - rzeczywiście od dawna jeżdżą na te różne, w tym dalekie, targi i bezpośrednio z miejsca, z pierwszej ręki nadają informacje.
tu sie zgodzę, jednak daleko im do miana portalu technicznego.
że wystarczy kupić "system" i testy same się robią...
Bo DxO Analyzer tak właśnie wygląda. Klik klik i mamy wy-nik.
Odpalałeś sobie kiedyś Imatesta?
nienietaktak [Usunięty]
Wysłany: Nie 07 Paź, 2012
Nie wnikajmy nawet w rzeczowość i dokładność ich testów. Dla mnie ich profesjonalizm kończy się w momencie, gdy publicznie próbują powiedzieć cokolwiek złego o jakiejkolwiek konkurencji. Takie tamaty zostawia się na wieczór, aby wyżalić sie przed żoną lub teściową
Pierwszy pisałem osobiście. Pół godziny później pojawił się news konkurencji...
jakieś takie podobne...
TS [Usunięty]
A ja lubię ich felietony, i to zarówno foto (W.T), jak i bardziej techniczne (B.P.)
Już nawet abstrahując od błędów pomiarowych - rysunki są po to, by uzasadnić wnioski. Jak widzę masę (do tego nieopisanych) wykresów, to wiem publikacja jest słaba, bo autor przerzuca interpretację wyników na czytelnika. Tutaj potwierdza to tekst, gdzie czytam genialny wniosek: ,,jest dobrze''. Uch... widziałem głębsze myśli przekazane na jednym rysunku
Oj Arek, nie twierdzę, że zawsze i wszędzie jest tak samo dobrze, szybko i prawidłowo. Ale nadal twierdzę, że od dawna robią to, co wam się udało później. Z oczywistych przyczyn. Wasza tegoroczna relacja z targów w Kolonii jest jak najbardziej z pierwszej ręki, to wiemy i widzimy po newsach.
Oj Arek, nie twierdzę, że zawsze i wszędzie jest tak samo dobrze, szybko i prawidłowo.
No ale nie widzisz ogromnej hipokryzji w przedstawianiu swojej redakcji jako ósmego cudu świata i określaniu nas mianem przepisywaczy specyfikacji i informacji prasowych przy jednoczesnym prawie dosłownym kopiowaniu od nas newsów?
Ależ widzę. To znaczy wyraźnie gula stanęła, skoro, jak sam zauważyłeś news z okazji 11-tej rocznicy jakoś tak głównie o konkurencji jest. Ten przekopiowany news to wyjątek czy reguła? Pytam nie z przekory ale po prostu nie śledzę newsów na Fotopolis, nie porównywałem więc.
nienietaktak [Usunięty]
Arek napisał/a:
No ale nie widzisz ogromnej hipokryzji w przedstawianiu swojej redakcji jako ósmego cudu świata i określaniu nas mianem przepisywaczy specyfikacji i informacji prasowych przy jednoczesnym prawie dosłownym kopiowaniu od nas newsów?
No przecież nie napiszą, że ich najskuteczniejszą metodą działania jest plagiat, a coś napisać trzeba.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9