Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
kozidron, jak wiesz pompujemy statystyki i ilość postów, żeby Arek miał z czego płacić rachunki jak Sony zapomni zrobić przelew. Ciesz się więc wolnością, choć osobiście coraz bardziej skłonny jestem do bardziej bezwzględnego traktowania zagrywek personalnych, a to może się skrupić na Tobie.
No ale o czym tu gadać? Co takiego jest specjalnego w takich plikach?
Choć może jakbym miał XPka z 3GB ramu to bym też lamentował na swój ciężki los...
No ale o czym tu gadać? Co takiego jest specjalnego w takich plikach?
Fotoamator pytał, kto obrabia takie pliki na codzień. Ja obrabiam. Spodziewałem się, że pogadamy. Nie upieram się, że mam coś ciekawego do powiedzenia.
O, może mam. Alpa wypuściła 17mm adapter TS. Można mieć 5 stopni tilta na 32mm!
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pon 08 Paź, 2012
komor napisał/a:
a to może się skrupić na Tobie.
Nie boli, damy radę już raz się na mnie skupiłeś , jeżeli uwazasz że postąpiłeś słusznie z 2 kartką, to nie dobrze, mi się zdaje, że puściły ci nerwy, bo kazdemu mogą.
komor napisał/a:
kozidron, jak wiesz pompujemy statystyki i ilość postów, żeby Arek miał z czego płacić rachunki jak Sony zapomni zrobić przelew.
Żeby sony zrobiło przelew trzeba się postarać jak gościu z mojej stopki, trzeba po nawypisywać mnóstwo bzdur a to wcale nie jest takie proste, jak widać nie wszystkim to się udaje, bo są ludzie którzy mają jakieś resztki honoru.
No ale jak to mówił Kasa, słynny pieśniarz discopolo, honorem rachunków się nie opłaci
A to chciałbyś, żebym porównał ArcBody do jakieś konkretnej alpy? No bo tak to jak porównanie TC Canona do Fuji x100. No i nie mam pojęcia jak przerobiony ArcBody.
Choć kiedyś, w czasach filmu lubiłem ten aparat.
dcs [Usunięty]
Ten system to faktycznie "majstersztyk mechaniki".
Owszem, wykonanie pierwsza klasa. Tylko szkoda, że ich obsesja na punkcie trzymania się dokładności produkcji powoduje, że nie ma sliding-backów ani monoraila w ofercie - do studia trzeba mieć osobny aparat, gdzieś od okolic 120mm. Tutaj kompletność systemu Arca Swiss jest nie do pobicia. Niestety, MF jak i mniejsze formaty - w każdym systemie czegoś brakuje.
dcs [Usunięty]
.
Nie zrozumiałeś.
Pisałem w cudzysłowie.
Dla mnie to tragedia.
Co takiego odkrywczego jest w tym 17mm T/S -nie mylić z Shift, bo Swing
-grubość, czy śruba włoska?
Żeby używać wygodnie szerszej gamy szkieł trzeba kupić parę rameczek i innego złomu.
Największą "zaletą" systemu jest uchwyt na gejfona w miejsce celownika.
Co takiego odkrywczego jest w tym 17mm T/S -nie mylić z Shift, bo Swing
Shift byłby bez sensu.
Odkrywczego? Odkrywcze to złe słowo opisujące narzędzia.
dcs napisał/a:
Żeby używać wygodnie szerszej gamy szkieł trzeba kupić parę rameczek i innego złomu.
Co gorsza, szersza gama szkieł to maksymalnie 4 lub 5.
Chcesz na prawdę dyskutować o zaletach i wadach systemu czy chcesz się wygodnie rozsiąść wyśmiewając cokolwiek powiem na ten temat? Jeśli pierwsze co Ci przychodzi do głowy "Jasne, mów, przekonaj mnie!" to ja pasuje.
dcs [Usunięty]
Wysłany: Wto 09 Paź, 2012
AM,
Myślałem, ze oni się rozwinęli.
Jak napisałeś, zajrzałem na ich stronę, a to to samo co kiedyś na prezentacji wciskali.
Pamiętam jak przyglądałem się tym bolcom łączącym śrubę realizacji pokłonu z ramkami jakiejś grubszej wersji.
Jak znasz pokrętła regulacyjne z blokadami w Arcbody, to nic nie kumam.
Chyba że bardzo ważna jest mnogość wykończeń: dwa kolory, grip twardy lub miękki albo z jednego z dwóch rodzajów drewna do wyboru, czy uchwyt na telefon zamiast wizjera.
PS.
A przepraszam w 17mm T/S śruby włoskiej nie ma /jest w dwu 34mm/.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11