Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sro 17 Paź, 2012 Pomoc w wyborze, FZ48 czy coś innego
Witajcie.
Od pewnego czasu zanoszę się ze sprawieniem sobie nowego aparatu. Od razu uprzedzam że nie jestem ani zapaleńcem ani profesjonalistą w tej sprawie. Dotychczas korzystałem z Sony Cyber Shot W50 i powiedzmy że byłem zadowolony. (był jak dla mnie szybki trzymał bardzo długo na aku, no i zdjęcia jak na coś za te pieniądze "były" ok).
Budżet jaki planowałem to około 800-900zł max (jak coś na prawdę dobrego).
Wiadomo że im mniej tym lepiej:) Wstępnie upatrzonego miałem Olympusa SZ-30mr tylko to była ta górna granica bo kosztuje on 900zł (co mnie trochę gryzło)
Czytałem czytałem , zacząłem się przekonywać do Panasonica TZ-20 (można powiedzieć że do dziś to on był moim faworytem) ----> w tym miejscu napomknę o Sony HX9V którego wszędzie chwalą ale którego na allegro już prawie nie ma a jak jest to kosztuję więcej niż planowałem (gdyby się pojawił to pewnie bym nie czekał)
Dzisiaj natomiast natknąłem się na aparat jak w temacie. Panasonic FZ48
Początkowo nie brałem go pod uwagę gdyż jest (jak dla mnie ) duży. Ale na allegro jest w naprawdę okazyjnej cenie 800zł (nowy ale niestety brak gwarancji -> rozmawiałem ze sprzedawcą robi wyprzedaż bo likwiduje sklep stąd taka cena i brak świstka)
Powiedzcie mi proszę czy za te pieniądze opłaca się brać tego FZ48 i czy z aparatów które wcześniej wymieniłem to właśnie ten Panasonic będzie najlepszy ?? (jeśli patrzeć na ceny nowych to powinien być z innej pułki ).
Głównie aparat służyć będzie do cykania fotek z wakacji itp wypadów, no i dobrze by kręcił ładne filmiki. Jeśli ma większy potencjał to chyba lepiej, może się wkręcę:)
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie i w miarę szybkie odp gdyż aukcja kończy się jutro rano:/
Przy braku gwarancji zyskujesz około 300zł - sam musisz zdecydować, czy warto.
F48 ma nieco jaśniejszy obiektyw, nieco większy zoom oraz, dla mnie to najistotniejsza różnica na plus, ma wizjer - i to chyba wszystkie główne różnice. Jeśli dla ciebie "za duży", to nie wiem czy powinieneś...
KOMODO [Usunięty]
Wysłany: Czw 18 Paź, 2012
No tak w tym braku gwarancji cały haczyk. Z jednej strony to okazja ale tym samym pewne ryzyko. Ale z drugiej strony kto nie ryzykuje....:)
Chciałem tylko wiedzieć czy warto zaryzykować gdyż nie miałem dużo czasu by się "wczytać" w testy/opinie tego modelu, ale teraz czytam i przeglądam i wynika z tego że opinie ma całkiem dobre.
Aparat kupiłem więc mam nadzieje że nie będę żałował. Z tym rozmiarem no to będę musiał przywyknąć że takiego aparatu do kieszeni nie schowam, ale jeśli dzięki temu zyskam "coś więcej" to chyba małe wyrzeczenie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 11