Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Spróbuję, chociaż wybór dałes niewielki.
No więc z tych, które wymieniłeś, to ja bym się zdecydował na Panasonica. Ma najlepszy ekranik LCD - względnie duży, 2,7 cala i o największej z nich rozdzielczości 230 tys px. - i najszerszy zasięg zooma, bo od 27 mm na szerokim końcu. Ekranik LCD ma duże znaczenie przy podglądzie zdjęć, a takie poniżej 2,5 cala są męczące.
Co do szumów to wszystkie te modele są już nie pierwszej świeżości (najmłodszy jest własnie Panas), więc na wyższych czułościach, tzn powyżej 200 ISO, zapewne każdy będzie szybko pogarszał jakość obrazka, ale przy 100-200 powinienieś być w pełni zadowolony.
Minolty wprawdzie mają stopkę na zewnętrzną lampę błyskową, ale w sytuacji gdy Sony (nastepca Minolty) zrezygnowało już ze stopki tego systemu, to lepiej się w te przeżytki nie pchać.
No, to chyba na razie byłoby na tyle. Udanego zakupu.
Tu możesz sobie porównać:
http://www.dpreview.com/p...olta_dimagea200
Soniak10 dziękuję za odpowiedź. Wybór dałem niewielki gdyż uważam, że w cenie do 500 zł te trzy to najlepsze typy.
Jednak pójdę za twoją radą i wezmę panasonica, no chyba, że polecisz cosik lepszego w tej cenie?
no to mi zamieszaliście w głowie...
W sumie to chciałbym coś co pewnie leży w dłoni i robi serio fajne zdjęcia. Czytałem o Samsungu W750 wiele dobrego lecz martwi mnie to, że nie ma on trybu manualnego z prawdziwego zdarzenia. Chciałbym się uczyć i rozwijać umiejętności, więc chciałbym sam móc decydować o ustawieniach.
dsc dlaczego proponowane przeze mnie aparaty nazywasz rzęchami?
aparat może być używany, bardziej od tego by był nowy zależy mi by robił ładne zdjęcia
dcs [Usunięty]
Wysłany: Pią 02 Lis, 2012
nazer,
Bo wybierasz wśród starych modeli, a postęp w matrycach jest typowy dla elektroniki i co najważniejsze -dostrzeżesz go w lepszej jakości zdjęć.
Przeczytaj test tego Canona.
Chciałbym się uczyć i rozwijać umiejętności, więc chciałbym sam móc decydować o ustawieniach
No to przejrzyj jeszcze to porównanie:
http://www.optyczne.pl/po...=1430&add2=1284
W tej cenie to chyba powinno Cię zadowolić, a za 2-3 lata i tak będziesz chciał sobie sprawić coś nowszego.
dcs [Usunięty]
Wysłany: Pią 02 Lis, 2012
Soniak10,
a co tu porównywać?
Wrzuć na dpreview SX150 IS i SX230 HS -1600ISO i popatrz.
Całe szczęście, że tego nieszczęsnego Fuji tam nie ma.
WB750 ma inną matrycę niż WB700, ale tobie to chyba bez różnicy.
nazer pmyśl nad canonem G5 lub G6 i fuji S9600. Róznią się między sobą, ale zdjęcia z nich są na przyzwoitym poziomie. A jeszcze znalazlem na allegro uzywane samsungi EX1 po 700 zł (kup teraz) i jeden za 500 zł (licytacja). Jeśli są w dobrym stanie to dołóż trochę i bierz z zamkniętymi oczami. Obiektyw trochę krótki, ale fotki bardzo w porządku.
hej chłopaki, dzięki za pomoc
niestety nie mogę więcej dać 500 zeta to max.
Aparat ma mi służyć do robienia fotek akwarium roślinnych, ryb, fotek w plenerze i rodzinnych imprez.
[ Dodano: Sob 03 Lis, 2012 07:07 ]
A samsung wb550?
[ Dodano: Sob 03 Lis, 2012 08:10 ]
A więc tak chłopaki od rana wertuje allegro z ofertami używanymi do 500 zł...
Oto co wyszperałem:
Olympus sp-565 uz Sony H10 Sony h7
może coś z tych?
Sprawa ogólnie ma się tak, iż nie dawno kupiłem FujiFilm FinepixS3200
I Albo ja nie umiem nim robić zdjęć albo aparat jest totalny chłam.
Chcę go oddać na gwarancję i Starać się zwrot pieniędzy...
I wtedy coś kupić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10