Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Sądząc o liczbie i rodzaju emotikonów to nie ja się tutaj spinam. Gadałem z Muzykiem na GG i wspominał o Nissinie, natomiast o Canonie 580 I lub II – nie. Nissin 622 to jednak trochę niżej w hierarchii. O przegrzewaniu się SB900 oczywiście też słyszałem, ale nie używam Nikona, moja 580EX II się nie przegrzewa, ale ja nie błyskam zawodowo i nigdy nie seriami. Dlatego też się nie odzywam, już po raz trzeci o tym piszę. Wyluzuj.
Sądząc o liczbie i rodzaju emotikonów to nie ja się tutaj spinam.
To, że się z Ciebie nabijam nie znaczy że się spinam
Nie uzywałeś sb900, nie za dużo błyskasz 580 (wykręcając się, że nie seriami) a to wystarczy w przedziale 1,5 godzinnym zrobić jakiś obszerniejszy reportaż i masz zawieszke na 580tce.
komor napisał/a:
Dlatego też się nie odzywam, już po raz trzeci o tym piszę.
Paradoks, 3 raz pisze, że się nie odzywa
Nie, gdzie tam komor, raczej zabierasz głos strofując mnie, ze pytanie było nie do mnie.
Już myslałem, że jest jakiś nowy punkt regulaminu, że nie wolno nie pytanym zabierać głos ale widzę, że jesteś najzwyczajniej spięty
Ja Ciebie nie strofuję, jestem baaardzo wybitnie tolerancyjny dla Twojego sposobu prowadzenia dyskusji. Odpowiedziałeś na pytanie skierowane do innej osoby, więc poinformowałem Cię, że nie chodziło o Ciebie. Potem jeszcze bardzo detalicznie wyłuszczyłem Ci co miałem na myśli, czemu się pytałem, czemu nie zaprzeczyłem ani nie podałem mojej własnej opinii. Nie wystarczy?
Reportaże 2-godzinne z ciągłym użyciem 580EX II robiłem wielokrotnie w przedszkolu córki, także w trybie master, z dwoma slave’ami. Nigdy mi się 580EX II nie zawiesiła, zresztą 430EX II też. Ale nadal uważam, że to nic w porównaniu do kolegów profesjonalistów, trzaskających seriami na ślubach. Dlatego się nie odzywam, nie zaprzeczam, zapytałem tylko Muzyka o jego doświadczenia z innymi lampami…
Czy coś jeszcze dla Ciebie mogę zrobić? Napiszę tylko jeszcze złośliwie, że nigdy nie zrzuciłem mojej 580EX II ze skały, ani nie tarzałem jej w błocie. W deszczu owszem, ale w błocie nie. Być może to jest tajemnica niezawieszania się, nie wiem. Idę po piwo.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Czw 15 Lis, 2012
komor napisał/a:
wybitnie tolerancyjny dla Twojego sposobu prowadzenia dyskusji.
Tak wybitnie, bez wątpienia wybitnie.
komor, napiszesz coś konkretnie o pracy pod wiekszym obciążeniem 580tki, czy będziesz przepychał się słownie jak to jesteś wybitnie tolerancyjny i niesamowicie elokwentny?
komor napisał/a:
Reportaże 2-godzinne z ciągłym użyciem 580EX II robiłem wielokrotnie w przedszkolu córki, także w trybie master, z dwoma slave’ami.
Taki temat mozna obanglać nawet yn560, co zresztą udało mi się 2 tygodnie temu. Pewnie nie błyskałeś pełną mocą i zdjęć było grubo poniżej 100tki.
komor napisał/a:
Czy coś jeszcze dla Ciebie mogę zrobić?
Możesz, zacznij być konkretny ale nie dlatego żeby być wybitnie tolerancyjnym ale dlatego, że może i ja się od Ciebie czegoś nauczę. Widać wolisz pitolić o klifach i innych dupe.relach.
komor napisał/a:
Odpowiedziałeś na pytanie skierowane do innej osoby, więc poinformowałem Cię, że nie chodziło o Ciebie.
a zwróciłeś uwagę na mało subtelny początek wypowiedzi, który skierowany jest do Ciebie:
kozidron napisał/a:
a Ty?
Pewnie nie zwróciłeś, bo ci wybitna tolerancja przysłoniła, to że ja np. chętnie usłyszałbym jakie Ty masz doświadczenie skoro zabierasz głos. Teraz już pewnie jest to mniej istotne po twojej wypowiedzi o reportażach w przedszkolu. Tylko się nie spinaj, ja też robię zdjęcia w przedszkolach swoim siostrzeńcom, fajna zabawa.
Widzisz jak się spinasz? Zamiast przeczytać co napisałem, to skupiasz na wymyśleniu elokwentnej odpowiedzi. Jak cykam w przedszkolu 2 godziny, to przeważnie wychodzi ~300 pstryków. Z całą pewnością nie na pełnej mocy. Ponieważ słabo Ci wychodzi analiza wypowiedzi innych, to jeszcze raz zacytuję, żebyś nie musiał szukać:
komor napisał/a:
Ale nadal uważam, że to nic w porównaniu do kolegów profesjonalistów, trzaskających seriami na ślubach. Dlatego się nie odzywam, nie zaprzeczam, zapytałem tylko Muzyka o jego doświadczenia z innymi lampami…
Szukaj dalej dziury w całym. Dla mnie temat jest zakończony. Cykanie w przedszkolu zresztą też, bo córka w tym roku jest już w zerówce. W szkole nie chcą moich zdjęć, więc się nie wysilam i cykam tylko parę fotek dla siebie. Pa.
kozidron [Usunięty]
komor, wyluzuj wreszcie. Co do tych 300stu, podczas reportażu w przedszkolu (skoro nie na pełnej mocy) czy wymieniałeś baterie w czasie fotografowania ? Pytam, bo sprawdzałem ostatnio podczas sesji ile mozna pstryknąć, metzem, youngo, sabiną i canonem na pełnej mocy do zajechania takich samych baterii (o tej samej pojemności i takim samym stanie zużycia). To dało by obraz mniej więcej jak obciążałeś lampę.
Dwóch kolegów z tego foruma, miało podobne kłopoty z 580tką jak moje, do tego jeszcze kilku innych z branży, aż dziw bierze, że się z tym nigdy nie spotkałeś.
Tylko proszę Cię komor, weź już nie szukaj 2 dna, 7 kontekstu, bo naprawdę nie chce mi się z Tobą przepychać przez złożone meandry twojej tolerancji.
Przepraszam że się wtrącam ale czy moglibyśmy w tym wątku skupić się nad lampą Metz 52 AF-1.
Z góry dziękuję za wszystkie sugestie i merytoryczną rozmowę.
Pozdrawiam
kozidron [Usunięty]
Seweryn12 napisał/a:
Przepraszam że się wtrącam ale czy moglibyśmy w tym wątku skupić się nad lampą Metz 52 AF-1.
Chciałbym żeby była jak najbardziej uniwersalna. Czyli różne imprezy okolicznościowe, portrety, zdjęcia w pomieszczeniach, jako światło dopełniające na zewnątrz itp. Wiem że im większa liczba przewodnia tym lampa lepsza ale i droższa. Jak już będę obrzydliwie bogaty to kupię 600 canona, a co tam, kupie 4 takie ale póki co szukam czegoś tańszego ale nie przekonują mnie chińsko brzmiące lampy. Chociaż jak się pewnie okaże Metz też robiony w ChRL
kozidron [Usunięty]
Seweryn12 napisał/a:
Chociaż jak się pewnie okaże Metz też robiony w ChRL
no na szczęście nie
Seweryn12 napisał/a:
nie przekonują mnie chińsko brzmiące lampy
a zdziwiłbyś się, produkty yongnuo wcale nie są takim paździerzem, cena jest zachęcająca i do niektórych zastosowań można z powodzeniem je stosować.
Seweryn12, zerknij na inne wątki w tej zakładce foruma
Myślisz że np. YongNuo YN-568EX będzie lepszym rozwiązaniem?
kozidron [Usunięty]
Seweryn12 napisał/a:
YongNuo YN-568EX będzie lepszym rozwiązaniem?
Seweryn12, nikomu jako jedynej lampy nie polecę Yn, tym bardziej początkującemu i tym bardziej jak jest budżet na porządną lampę. To może być twoja druga lampa, jak już zaczniesz rozumieć po co Ci pierwsza
Mam jeszcze jedno pytanie. Koledzy mają Speedlity 580 EX II, jak już kupie Metza 52 AF-1 a oni uśmiechną się pod nosem z pogardą to czym ich zaskoczyć?
Czy taki Metz może być w czymś lepszy od canona?
Koledzy mają Speedlity 580 EX II, jak już kupie Metza 52 AF-1 a oni uśmiechną się pod nosem z pogardą to czym ich zaskoczyć?
najlepiej dobrymi zdjęciami
Cytat:
Czy taki Metz może być w czymś lepszy od canona?
Seweryn12, trochę zadajesz pytania jak nastolatek Seweryn12, ten model metza przede wszystkim różni się mocą przewodnią, reszta na samym poczatku zabawy z lampą prawdopodobnie jest dla Ciebie pomijalna
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 9