Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pon 24 Wrz, 2012 Ile czasu fotograf poświęca na robienie zdjęć
Witam
Jakiś czas temu po facebooku krążył wykres który pokazywał że robienie zdjęć to tylko 20% pracy, reszta to obróbka, spotkania z klientami itd. Poszukuję tego wykresu i nie umiem znaleźć, ktoś ma na to namiary? Pozdrawiam
Kurcze, ciekawe ile czasu poświęca fotograf na szukanie po necie jakiegoś debilnego wykresu krążącego po fejsie a ile czasu zajęłoby mu narysowanie go samemu albo olanie tematu tak nieistotnego dla fotografa
Powiedziałabym, że u mnie ten wykres wygląda troszkę inaczej... Ostatnio robiłam sesje dla koleżanki/projektantki, gdzie głównym tematem były tuniki damskie w określonej tematyce. Strasznie dużo czasu zajeło nam znalezienie odpowiednich plenerów. Więc w tym przypadku robienie zdjęć zajęło 65% czasu xD".. Przyznaje, że był to ekstremalny przypadek, ale i tak cykanie fotek zajmuje mi z reguły ok. 30% czasu, na tym wykresie jest 12% o.O
Ostatnio zmieniony przez komor Czw 15 Lis, 2012, w całości zmieniany 1 raz
Pewnie u każdego ten wykres wygląda trochę inaczej. Pewne jest, że fotografia to czasochłonne zajęcie i że ludzie nie zajmujący się nią zawodowo o tym nie wiedzą.
Ostatnio zmieniony przez goltar Czw 15 Lis, 2012, w całości zmieniany 1 raz
[ Dodano: Sro 14 Lis, 2012 22:42 ]
p.s. Tak właściwie patrząc po Twoich pięciu postach widzę ze chyba wpadles odrzucać wszedzie linki do swojej strony nie wnosząc nic poważnego do dyskusji w danym temacie
Powiedziałabym, że u mnie ten wykres wygląda troszkę inaczej... Ostatnio robiłam sesje dla koleżanki/projektantki, gdzie głównym tematem były tuniki damskie w określonej tematyce. Strasznie dużo czasu zajeło nam znalezienie odpowiednich plenerów. Więc w tym przypadku robienie zdjęć zajęło 65% czasu xD".. Przyznaje, że był to ekstremalny przypadek, ale i tak cykanie fotek zajmuje mi z reguły ok. 30% czasu, na tym wykresie jest 12% o.O
Myślałem, że wypowiedzenie się na temat a przy okazji subtelna reklama (notabene również na temat) to nic złego. Jeśli nie życzycie sobie tego na Waszym forum to przepraszam. Choć wygląda na to, że traktujecie forumowiczów bardzo różnie, bo jak określić chociażby ten post?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 11