Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Oferta jest... dziwna, firma "bez nazwy", więc zacząłem ją rozważać z przymrużeniem oka. Z tego co zrozumiałem, chodzi o bardzo mobilną osobę z własnym sprzętem, która miała by się przemieszczać od sensacji do sensacji. Gdzieś się coś pali, gdzieś jakiś wypadek itd. Motocykl po to by dojechać szybciej i nie stać w korkach. Dyspozycyjność 24/7. Miało by to wyglądać tak, że oni dzwonią do mnie i mówią gdzie mam się znaleźć. Miałbym robić fotki, a ktoś inny by się pod tym podpisywał... słaby układ, myślę, że jakaś gazetka albo portal szuka łosia. Nie podali żadnej specyfikacji jeśli chodzi o ilość pikseli w matrycy - własny aparat - pełna klatka, obiektyw szerokokątny 14mm dopuszczalne 16mm, lampa minimum ileś-tam GN, statyw, i coś tam jeszcze. Tak czy inaczej odpuściłem sobie. Poczekam aż się skontaktują i co mi zaproponują.
do tego jakiekolwiek nowe lustro
ale wymagania mogą wynikać z tego że ktoś już robił takim zestawem i chce mieć zdjęcia w podobnym charakterze,
co można uzyskać mając np. Sigmę 8-16, chyba że tamten fotograf robi zbliżenia na f 2.8 ..
[ Dodano: Sro 14 Lis, 2012 20:03 ]
ale po to są telefony, maile itp. żeby takie sprawy dogadać
[ Dodano: Sro 14 Lis, 2012 20:06 ]
bardzo znani malarze z epoki renesansu i nie tylko często tylko podpisywali się pod dziełami uczniów lub pomocników - stara tradycja, ale zanikająca całe szczęście
Nie, temat był jak najbardziej trafny i udany. Chodziło o to czy warto kupić starą profesjonalną lustrzankę i mój wniosek jest taki że nie za bardzo. Zauważ, że temat pracy to był dodatkowy temat - argument przeważający szalę na "kup". Po prostu nie mam potrzeby kupić takiego aparatu, jeśli nie poprawi mi to jakości zdjęć w porównaniu do najlepszej puszki jaką aktualnie mam czyli 60D. Będę szukał okazji na to by kupić jakiś z tych modeli (1DsI/II,5D) ale nie mam "parcia" więc może zdążę uzbierać na coś lepszego lub całkiem odpuszczę temat.
manolo napisał/a:
ale i tak obiektyw 8-16 świetnie uzupełni Twój zestaw
No jasne, chociaż i tak będę polował na stałkę w granicach 10mm.
manolo [Usunięty]
Wysłany: Czw 15 Lis, 2012
Wojmistrz napisał/a:
Będę szukał okazji na to by kupić jakiś z tych modeli (1DsI/II,5D) ale nie mam "parcia" więc może zdążę uzbierać na coś lepszego lub całkiem odpuszczę temat.
Nie, temat był jak najbardziej trafny i udany. Chodziło o to czy warto kupić starą profesjonalną lustrzankę i mój wniosek jest taki że nie za bardzo. Zauważ, że temat pracy to był dodatkowy temat - argument przeważający szalę na "kup". Po prostu nie mam potrzeby kupić takiego aparatu, jeśli nie poprawi mi to jakości zdjęć w porównaniu do najlepszej puszki jaką aktualnie mam czyli 60D. Będę szukał okazji na to by kupić jakiś z tych modeli (1DsI/II,5D) ale nie mam "parcia" więc może zdążę uzbierać na coś lepszego lub całkiem odpuszczę temat.
Oczywiście, że warto kupić starszą FF (jak jest w dobrym stanie) chyba, że fotograf wali foty na bardzo wysokim ISO i potrzebne mu dobre wysokie ISO, albo chce też filmować. Nie jest tak, że starsza FF nie da lepszej jakość obrazu od 60D. Bo da...
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Czw 15 Lis, 2012
Wojmistrz napisał/a:
Chodziło o to czy warto kupić starą profesjonalną lustrzankę
ale 5d1 to nie jest profesjonalna lustrzanka, może i FF ale nie z segmentu profi, natomiast 1ds może i jest profi ale to nie jest stara lustrzanka, tylko bardzo stara lustrzanka
5d1 było pozycjonowane u canona jednak jako profi ... a co do tematu to też kiedyś myślałem, że lepsze nowe aps-c ponieważ wszystkie wykresiki i testy za tym przemawiają ale do momentu aż nie poużywasz troche tej starej leciwej 5-tki. Jakoś od tego momentu nie mam ochoty sięgać po nawet mega super wypasione 16mpx. Oczywiście jeśli chodzi o iso to nie ma co porównywać
Chodziło o to czy warto kupić starą profesjonalną lustrzankę
ale 5d1 to nie jest profesjonalna lustrzanka, może i FF ale nie z segmentu profi, natomiast 1ds może i jest profi ale to nie jest stara lustrzanka, tylko bardzo stara lustrzanka
Ale Wojmistrz pytał również o 5D - i prawdopodobnie traktuje ją jako lustrzankę profesjonalną. Z resztą dużo osób zarabiając fotografowaniem pracowało na 5D. A robił ktoś śluby 20D? Odsetek dużo mniejszy....
Dla tego wątku nie ma znaczenia czy 5D jest, czy nie jest profesjonalną lustrzanką.
Mylisz się - duuużo większy odsetek, niż obecnie robi Canonowym APS-C. Był czas, że 20D robił w PL (i nie tylko zresztą w PL) zarówno za korpus ślubny, jak i reporterski i to zarówno do sportu, jak i do strzelania "serią w premiera".
Na początku myślałem o 1Ds MK I/II potem napatoczył mi się na myśl 5D, jako że był pełno-klatkowy, to tak nazwałem temat. Zamiast pytać o stare pro, pytałem o pełną klatkę. Nadal wolę kupić 1Ds MK II zamiast 5D MK I, ale miałbym dylemat między oboma MK I.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9