Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
(...) powinieneś zaryzykować i kupić lustrzankę (...) doskonały tryb auto, no i lans
Lustrzankę kupuje się poniekąd dla przyjemności fotografowania, ale dla lansu?
To wykropkowane bardzo zmienia sens wypowiedzi. Żyjemy w czasach, kiedy ktoś kto kupi skrzypce jest kimś kto posiada skrzypce, ale jak kupi lustrzankę to jest fotografem
tyle piszesz o samorozwoju, a do swojej lustrzanki kupujesz obiektyw 18-250
Tak, kupiłem, ale również wytłumaczyłem cel jego posiadania. Posiadam 3 zoomy wliczając ten przy E-PL1, reszta to kolekcja stałek. W stopce mam wypisane tylko to co noszę przy sobie.
pan.tadeusz [Usunięty]
Wysłany: Pią 16 Lis, 2012
Wojmistrz napisał/a:
Tak, kupiłem, ale również wytłumaczyłem cel jego posiadania.
tym samym powinieneś rozumieć, że nie każdy potrzebuje lustrzanki.
w pewnych zastosowaniach kompakt może sprawdzić się nawet lepiej, a obecny poziom obrazowania w najdroższych modelach dogonił już lusterka.
rozsądne kupowanie aparatu nie jest chyba kwestią ambicji ale dobrze skalkulowanych potrzeb.
wartościowanie się klasą posiadanego sprzętu, rozmiarem czy ceną to hmm
chyba własnie stąd bierze się myślenie
(...) powinieneś zaryzykować i kupić lustrzankę (...) doskonały tryb auto, no i lans
nie wyczułem.
ten wybiórczy cytat wcale nie zmienia sensu Twojej wypowiedzi bo chodziło tutaj o tą logikę jaką przyjmujesz w końcowej części swojego wywodu - nawet
Cytat:
jeśli ci się nie spodoba to masz nadal dwa argumenty - doskonały tryb auto, no i lans
wyraźnie widać, że nie podchodzisz do problemu racjonalnie, a lustrzankę dodatkowo traktujesz jako wyznacznik statusu społecznego
... i zabrakło na końcu tego uśmiechu... Ja nadal studiuję w UK język i fotografię. Skończyłem już jedną szkołę w tym kierunku i staram się utrzymać w tej gdzie jestem teraz. Kiedyś pracowałem na nocki w pewnej fabryce i do końca życia zapamiętam dzień, w którym gość z pracy stwierdził, że jest fotografem. Okazało się, że około miesiąca wcześniej kupił Canona 1000D w kicie z 18-55 i robił nim zdjęcia na wycieczce. Aparat zachwalał jako najlepszy oraz najbardziej profesjonalny model na rynku, a wszystkich umiejętności fotograficznych nauczył na wycieczce. Wszystkie zdjęcia zrobione były w trybie auto, żadnego pojęcia o kadrze, czy nawet jednego prostego ujęcia. Nawet nie wiedział, że obiektyw mógł przełączyć do ręcznego trybu regulacji ostrości, o trybach preselekcji, czy manualnym nie wspominając. Miał tupet by nazwać siebie fotografem i jeszcze ogłaszał się, że tanio zrobi fotki na imprezach itd. Cóż, nie aparat stanowi o fotografie. Jeśli ktoś umie robić zdjęcia to zrobi dobre zdjęcie nawet telefonem komórkowym. Sprzęt nie jest dla mnie wykładnikiem, ale w dobrych rękach może pomóc zrobić jeszcze lepsze zdjęcie. Mój brat przed dwudziestu-kilku laty miał Smienkę i robił takie czarno-białe zdjęcia, że wzbudzał zachwyt w pracowniach fotograficznych. Żal, że stracił serce do fotografii.
eno, weź pecyficznego aparatu nie porównuj, który z resztą kosztuje więcej niż a99.
Wojmistrz napisał/a:
i do końca życia zapamiętam dzień, w którym gość z pracy stwierdził, że jest fotografem. Okazało się, że około miesiąca wcześniej kupił Canona 1000D w kicie z 18-55 i robił nim zdjęcia na wycieczce. Aparat zachwalał jako najlepszy oraz najbardziej profesjonalny model na rynku, a wszystkich umiejętności fotograficznych nauczył na wycieczce. Wszystkie zdjęcia zrobione były w trybie auto, żadnego pojęcia o kadrze, czy nawet jednego prostego ujęcia. Nawet nie wiedział, że obiektyw mógł przełączyć do ręcznego trybu regulacji ostrości, o trybach preselekcji, czy manualnym nie wspominając. Miał tupet by nazwać siebie fotografem i jeszcze ogłaszał się, że tanio zrobi fotki na imprezach itd. Cóż, nie aparat stanowi o fotografie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9