Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam , mam do kupienia lustrzankę CANON 1000D + obiektyw 18-55mm i obiektyw 75-300mm bez stabilizacji zwykły. Wszystko oczywiście wraz z torbą na wszystko .
Teraz chciałbym się poradzić czy warto kupić ten sprzęt za taką cenę a jego cena jak dla mnie wynosi 700ZŁ za wszystko.
Jestem osobą która chce zacząć robienie zdjęć zupełnie amatorsko czy ten sprzęt spełni moje oczekiwania?
Aha jest tez wada a mianowicie wizjer jest w smugach ;/ ale nie wpływa to na jakoś zdjęć bo robione zdjęcia wrzucałem na komputer i są ładne .
Czy można coś takiego wyczyścić .
Ogólnie czy za tą cenę warto go kupić proszę o rade.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez komor Pią 16 Lis, 2012, w całości zmieniany 1 raz
Teraz chciałbym się poradzić czy warto kupić ten sprzęt za taką cenę a jego cena jak dla mnie wynosi 700ZŁ za wszystko.
Jak dla mnie nie warto, za żadną cenę...
1kamyczek napisał/a:
Jestem osobą która chce zacząć robienie zdjęć zupełnie amatorsko czy ten sprzęt spełni moje oczekiwania?
To zależy od oczekiwań.
1kamyczek napisał/a:
Aha jest tez wada a mianowicie wizjer jest w smugach ;/ ale nie wpływa to na jakoś zdjęć bo robione zdjęcia wrzucałem na komputer i są ładne .
To normalne, że nie wpływa, w końcu to lustrzanka i tor optyczny wizjera jest inny, niż ten, który naświetla matrycę.
1kamyczek napisał/a:
Czy można coś takiego wyczyścić .
Pytanie, czy to jest problem brudnych, czy porysowanych lustra/matówki/okularu, oraz w przypadku zabrudzeń, czy da się je wyczyścić bez uszkodzeń mechanicznych tych elementów.
1kamyczek, nie o to chodzi, że dużo, czy mało - to jest zwyczajnie bardzo okrojony model, za który nie zapłaciłbym ani złotówki. 700 złotych, to bardzo mała kwota jak na to hobby...
Na Twoim miejscu nie pakowałbym się w ten model. 700 zł niestety nie będzie kwotą wystarczającą na zakup lustrzanki. Poszukaj czegoś z serii XXXD - np stary 400D, którego posiadam i polecam jako pierwsza lustrzanka i dokup do niego jakieś fajne szkło na początek. - od biedy wystarczy 18-55 z kitowego zestawu. Nauczysz się obsługi to zmienisz na coś lepszego.
Canon 400D czy 1000D to praktycznie jeden poziom.
Porównania: http://snapsort.com/compa...-Canon_EOS_400D http://www.optyczne.pl/po...d0=711&add1=329
Jeśli chodzi o pierwszą lustrzankę i ograniczony budżet, to każda jest super jeśli ją polubisz. Chodzą na wycieczki, nadal widzę ludzi fotografujących staruszkami Canona - 300D (rzuca się w oczy po kolorze) i jakoś naprawdę puszka to nie problem.
Oferta jaką przedstawiłeś (puszka+2 szkła) za 700zł, to może być nie najgorsze rozwiązanie. Kupisz, porobisz trochę fotek i jak ci się nie spodoba sprzedasz. Jeśli nie wszystko, to za jakiś czas sprzedasz same obiektywy i powinieneś odzyskać większość zainwestowanych teraz pieniążków. Każdy musi od czegoś zacząć.
dcs [Usunięty]
Wysłany: Sob 17 Lis, 2012
1kamyczek,
Warto.
/mimo że ten 75-300 to pewnie staroć/
Zobacz co z tymi smugami -czy da się je wyczyścić /czy są: z zewnątrz wizjera, wewnątrz, na lustrze, czy matówce, na lutrach tworzących pryzmat/
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Sob 17 Lis, 2012
1kamyczek, ja bym brał a może się wciagniesz, jest to najniższy model canona ale na poczatek zabawy i za tą cenę jest przyzwoicie jak na potrzeby amatora.
1kamyczek, ja bym brał a może się wciagniesz, jest to najniższy model canona ale na poczatek zabawy i za tą cenę jest przyzwoicie jak na potrzeby amatora.
Z tym najniższy to bym nie przesadzał. A co z D30, D60, 300D, 350D? Pokuszę się o stwierdzenie, że nawet 10D i 20D są od niego gorsze.
Edit
Cena jest atrakcyjna. Ja dziś byłem kupić za 270 funtów, czyli około 1300zł zestaw składający się z 1000D z gripem, 18-55 MKIII, 75-300 i 50/1.8 MKII. Niestety spóźniłem się i już ktoś go kupił. Za te 700zł sam bym to kupił.
Ostatnio zmieniony przez Wojmistrz Sob 17 Lis, 2012, w całości zmieniany 1 raz
A co z D30, D60, 300D, 350D? Pokuszę się o stwierdzenie, że nawet 10D i 20D są od niego gorsze.
D30 i D60 oraz 10D i 20D, to były zdecydowanie wyższe modele, 300D i 350D, to protoplaści serii xxxD, a seria xxxxD, z której pierwszym modelem był 1000D, była pozycjonowana jeszcze niżej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 11