Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
dzieki za wyczerpujaca odpowiedz (nie zeby pozostale nie byly pomocne )
Czy moge prosic o mala probke zblizenia jakiegos kwiatka na kitowym obiektywie? Chodzi mi o to jak przy dobrym swietle mozna blisko cos takiego uchwycic.
Ja kurcze chocbym chcial to przez najblizszy czas innych obiektywow nie kupie. Mam tak ogromne wydatki, ze to i tak sie rzucam nieco ponad stan, ale nie chce kupowac i zalowac dzien pozniej ze nie mam czegos lepszego. tego sie boje przy FZ50. Zadowolony pewnie bede, ale niesmak pozostanie
poza tym na rozbudowe to chyba akurat 510 korzystny nie jest, bo obiektywy dosc drogie chyba. Myslalem o alfie cza sjaks, bo kumple maja sporo szkiel i by czasem pozyczyli na ptaszki, ale skoro kitowe sa do bani, a ja musz emiec zestaw to nie poradze.
Mają kumple 300/2.8 SSM. Fajnie jest mieć takich kumpli. Ja mam takich co mają 600/4 i czasem pomogą.
tak dokladnie to nie wiem co maja ale jeden z nich to zapalony ornitolog i lufy jak nosi , to mu prawie z plecaka wystaja
chcieli pozyczyc caly sprzet, ale ja sie balem ze zachoruje i ze nic innego mi nie bedzie pasowac. I tak jak sie bawilem chwile nikonkiem czy nawet 350 to mnie to jara jak dziecko.
Ja mając Minoltę marzyłem o 400/4.5 ale niestety nie była łatwa do zdobycia. Teraz mając Canona mam wybór że hej w lufach takich że hej. Jeszcze tylko Nikon to oferuje. I na tym koniec.
Dobra, zawalcze w domu o e-510. Jeszcze tylko gdybyscie mi dla spokoju opisali ten autofokus z LV i podeslali chociaz jedna ladna fotke z pseudo makro na kicie. Zebym mogl spokojnie spac. )
Koledzy za to obiecali ze mnie zabiora na focenie i pokaza w praktyce co i jak. Co nie zmineia faktu ze trza bedzie i tak najpierw poczytac i td, ale to juz was nekac bede pozniej albo znajde cos juz w gotowych postach
Sie smiejecie, ale kobitka nie dosc ze przeklada kupno kuchni bym mogl pofocic to teraz jeszcze gorzka pigulka, ze sobie nie pokreci fajnych filmow Bo lustrzanke to opanuje, nawet moim Kodaczkiem potrafi ladnie zafocic.
mam po prostu wyrzuty sumienia
ide do sklepu jeszcze raz go chwycic, posprawdzam ile kosztuje komplet z dodatkowym aku, torba i pamiecia (jesli ktos wie od razu to poprosze o typ na pamiec i bateryjke, co bym nie musial przewalac calego forum teraz ) i przedstawie jako najlepsza opcje w domu.
Torba widze fajna to Lowepro Nova Aw ale za 130 zlotych. Znacie jakies tansze, przyzwoite torby, na kita z dwoma obiektywami plus jakis filtr w przyszlosci?
Brodziu, zrobiłeś bardzo dobry wybór. Przed wejściem 520-tki ceny 510-tki są teraz super atrakcyjne a szkłą kitowe są w tym aparacie naprawde przyzwoite. Zresztą napewno czytałeś w necie. Ja wahając się między Canonem 450D a właśnie 510-tką doczekałem się informacji 13.05 o wejściu 520-tki. Poczekam więc jeszcze chwilę z zakupem lusterka...
u mnie specyficzna sytuacja byla i musialem decydowac w konkrewnym terminie. Jak juz dostane aparat to wam opisze dlaczego W przyszlym tygodniu dostane juz chyba aparat do lapki i mam nadzieje ze bede zadowolony. Najgorsze jest czekanie
ten tydzien poswiece na literature. Gdyby ktos znal jakis poradnik dobry online to prosze o cynki. Chodzi mi tez o uwagi praktyczne co do uzywania aparatu - czego unikac, na co uwazac przy zmianie obiektywu itd zebym przez niewiedze czegos nie zniszczyl. Oczywiscie instrukcje przeczytam najpierw od deski do deski Moze jest jakas fajna stronka dla posiadaczy konkretnie 510tki?
troche mnie przerazaja ceny szkiel do takiej lustrzanki. Spjrzalem na jakies szklo makro to ceny typu 1600 zlotych. Jak dla mni to fortuna, ale moze kiedys
Naogladalem sie tez roznych sampli. Moje wrazenie jest takie: dobre szklo decydyje chyba o zdjeciu. Przy szklach pro nawet na dosc amataroskiej 510 mozna zrobic powalajace foty. No ale ze ja glownie na kicie bede pracowal, to mam nadzieje ze wybor bylnajlepszy.
Mam takie pyutanie do Was jako maniakow:
gdy idziecie na foty, to czy kazde zdjecie robicie przy paru ustaiweniach i potem w domu wybieracie? Czy tez od razu jestescie w stanie ocenic co zle i poprawiacie?
Jakczytam posty niektorych, ktorzy na jednym wyjsciu robia po pare tysiecy zdjec, to mam wrazenie ze to jak na tasmie - ustawiana scena i potem 20 prob az ktores bedzie niezle
to jasne, chodzi mi o mozliwosci Mialem po prostu na mysli ze dobra puszka ze slabym obiektywem bedzie gorsza zawsze niz cienka pucha ale dobrym szklem. Wy to juz zapewne wiecie , ale ja do tego dopiero dochodze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10