Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
czemu wstawiasz swoj copyright na poprawce czyjegos zdjecia?
Nazwisko Marian Szutlak bardziej pasuje do marians niż do Stuku, więc raczej OK ale fakt, że trochę dmuchanie na zimne z tym wstawianiem czyjegoś podpisu.
Cosmopolis_DSCF0714_800.jpg 110. Fontanna Kosmopolis w Toruniu
Plik ściągnięto 8218 raz(y) 149,38 KB
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Wto 18 Wrz, 2012
Stuku napisał/a:
To nie jest mój podpis
Jakby nie patrzeć, trochę to obciachowe, niezależnie czy to twoja praca czy kogoś innego, a w tym przypadku dodatkowo zastanawia, bo to jest praca kogoś innego.
Zawsze dziwi mnie strach przed tym, że ktoś komuś ukradnie miniaturkę 600x900 do tego jeszcze wątpliwych lotów.
Soniak10 ja wiem, że symetria jest pięknem głupców ale nie dało się tego złapać bardziej symetrycznie ?
nienietaktak [Usunięty]
Wysłany: Wto 18 Wrz, 2012
kozidron, tak?
f/8.0, 2,5 sec, ISO 100, aparat na glebie
111.
Wszystko można, ale to była moja pierwsza seria zdjęć nocnych robiona nowym nabytkiem - Fuji X-S1 - i po prostu chciałem zobaczyć, jak ten sprzęt będzie się spisywał przy różnych ustawieniach ISO, czasu, przy różnych programach. Poa tym rzeczywiście staram się unikac symetrii, być może czasami niepotrzebnie .
Dołączam jeszcze parę przykładów z tej sesji, zarówno w (prawie) całym kadrze, jak i próbę kadrowania.
[ Dodano: Sob 22 Wrz, 2012 21:58 ]
A to dzisiejsza etiuda nt wschodu słońca
[ Dodano: Sob 22 Wrz, 2012 22:00 ]
A to dzisiejsza etiuda nt wschodu słońca
DSCF0926_900.jpg Fuji X-S1
Plik ściągnięto 7979 raz(y) 50,43 KB
Cosmopolis_DSCF0726_900.jpg 112. próba kadrowania (co widać na załączonym obrazku)
Plik ściągnięto 8074 raz(y) 334,11 KB
Cosmopolis_DSCF0737_900.jpg 113. (prawie) bez kadrowania
Plik ściągnięto 8074 raz(y) 230,77 KB
Cosmopolis_DSCF0752_900.jpg 114. też (prawie) bez kadrowania - tak żeby mieć pogląd na całość fontanny...
marians 120. Podoba mi się
Soniak10 Klimat z ławkami fajny, ale ziarno widać, szkoda bo całkiem fajne, na tle drzewa najbardziej. Może delikatnie odszumić i będzie elegancko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,51 sekundy. Zapytań do SQL: 23