Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Czw 29 Lis, 2012 trudna decyzja prosze o pomoc
Witam.Bedzie to moj pierwszy aparat tego typu.Wczesniej mialem Sony DSC P200.Jak do tej pory bylem z niego bardzo zadowolony.Teraz chcialbym sprobowac lustrzanek.Przegladalem troche internet.W testach raz wygrywa Sony raz Canon.Czesciej jednak Sony.Ogladajac zdjecia testowe bardziej podobaja mi sie te z Canona. Szybkosc AF nie jest dla mnie argumentem.Moze mi sie wydaje ale Sony to bardziej delikatna konstrukcja no i made in china.Z gory dziekuje za odpowiedzi i pomoc.
Teraz to wszystkie lustrzanki z dolnej półki są "made in China" lub tuż obok. Sony do tego niby jest lustrzanką, ale to dość specyficzny aparat z wizjerem elektronicznym i to kiepskim.
Kolego lozan26, a w jakim przedziale cenowym szukasz aparatu i ile będziesz chciał wydać na jego oszklenie w przyszłości? Na czym ci zależy najbardziej, jakość i wielkość matrycy, szybkość AF, gadgety, ilość dobrych tanich obiektywów itd itp? Każdy ma inne priorytety w zależności od uprawianej fotografii.
Dla laika i amatora Sony alpha będzie lepszym rozwiązaniem.
lozan26 [Usunięty]
Wysłany: Czw 29 Lis, 2012
Kiedys zainwestuje w lepszy obiektyw.Przed chwila wrocilem z MM. Mial niestety tylko sony a55.Bardziej do gustu przypadl mi Canon 650. AF w 650D rzeczywiscie jest bardzo wolny ale tylko na monitorze.Zdjecia robilem patrzac jedynie w wizjer a nie na ekran.To sprawdza sie w kompaktowych kamerach i zdjeciach statycznych lub ze statywem w nocy.Przynajmniej mi bylo wygodniej patrzec w wizjer a tam AF dziala bardzo szybko.Zdjecia ogolne bede chcial robic.Wczasy, dzieci, troche nocne.Wszystkiego po trochu.Canon made in Japan Sony china.
lozan26 tak naprawdę to nie ma znaczenia co wybierzesz.
I tak "słabym" ogniwem będziesz ty. A zanim dojdziesz co i jak to zdążysz zmienić aparat/system
pan.tadeusz [Usunięty]
Wysłany: Czw 29 Lis, 2012
do tego Sony dopniesz heliosa za 30 zł i przeniesiesz się w inny świat
z tych dwóch brałbym właśnie A57 ale obmacaj sobie i sam zdecyduj
Żebyś się nie zdziwił. Jak się trafi na sztukę... to i na Kamczatkę (skądinąd piękna kraina).
lozan26 [Usunięty]
Wysłany: Pią 30 Lis, 2012
Wybralem Canon 650D + EF-S 18-135 IS STM ze wzgledu na bardzo ciche, wrecz nieslyszalne dzialanie obiektywu. Bede tego aparatu uzywal rowniez do filmow wiec to dla mnie wazne.Podczas testow zauwazylem o wiele szybszy AF niz z obiektywami bez technologii STM.Tamron niestety byl jeszcze glosniejszy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10