Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Wujek_Pstrykacz
Pon 03 Gru, 2012
trudna decyzja prosze o pomoc
Autor Wiadomość
cybertoman 
Optyczny
AmatorFotografowania

Wysłany: Nie 02 Gru, 2012   

muzyk napisał/a:
uważam, że takie obiektywy nie powinny do lustrzanek być w ogóle produkowane.
Mozesz zalozyc jakas sekte i propagowac jedynie sluszna religie. Ale pociagnelo fanatyzmem, brrrr.

[ Dodano: Nie 02 Gru, 2012 23:49 ]
jaad75 napisał/a:
Współczuję...
Współczujesz ludziom, że są szczęśliwi? Współczuję...
Ostatnio zmieniony przez cybertoman Nie 02 Gru, 2012, w całości zmieniany 1 raz  

Reklama

muzyk 
Temu Panu już podziękujemy

cybertoman napisał/a:
Ale pociagnelo fanatyzmem

Oj tam. Zaraz fanatyzmem. :twisted:

cybertoman 
Optyczny
AmatorFotografowania

A nie?

mozer 
bo Pentax

cybertoman napisał/a:
Współczujesz ludziom, że są szczęśliwi? Współczuję...

Raczej należy współczuć, że ktoś się obraca wyłącznie wśród fotografów ;)

muzyk 

komor napisał/a:
To szkodzi zdrowiu, powoduje raka, czy co?

Zagraża życiu, powodując czasem rozterki, że wydało się kasę na coś co i tak musi zostać zamienione na coś lepszego. :mrgreen:
W sytuacji życia codziennego: "co? Znów obiektyw? Przecież masz lustrzankę i taaaaaki megazoom, to po co ci jeszcze jakiś inny?" :lol:
cybertoman napisał/a:
A nie?

Nie. Ja rozumiem, że ktoś na siłę kupuję lustrzankę i do tego chce mieć wszystkie ogniskowe w jednym słoiku. Pełne zrozumienie.
Tyle, że to samo oferują meeeeega zoomy iluśtamkrotne, a że one nie mają lustra...

jaad75 
Klub Pierdzieli

mozer napisał/a:
Znaczącej większości ludzi wbrew temu co próbujecie tu lansować aparat służy do celów dokumentacyjnych.
Abstrahując od wyjaśniania powodów mojego współczucia (z odpowiednią emotką na końcu), po co im do tego celu lustrzanka, czy aparat systemowy w ogóle?

mozer 
bo Pentax

Wysłany: Pon 03 Gru, 2012   

jaad75 napisał/a:
po co im do tego celu lustrzanka, czy aparat systemowy w ogóle?

Chociażby po to, że jak dziecko się rusza, to żeby zrobić zdjęcie natychmiast a nie z lagiem. Wystarczy? :P

jaad75 
Klub Pierdzieli

mozer, współczesne kompakty mają bardzo szybki AF i praktycznie brak laga.

pan.tadeusz
[Usunięty]

jaad75 napisał/a:
lozan26, widzę, że kroczysz podobną ścieżką, co nasz pan.tadeusz (bez urazy :wink: ), on też na początku sprawiał wrażenie poszukującego optymalnych rozwiązań początkującego amatora, by chwilę później zostać bezkrytycznym piewcą wspaniałości Sony, który w dodatku zjadł zęby na fotografii... :razz:

nie ma chyba nic odkrywczego w tym, że skoro wybrany sprzęt daje mi frajdę to wyrażam się o nim pozytywnie. przykro mi, że nie należę do osób które zmieniają poglądy pod wpływem lektury forum. nieomylny również się nie urodziłem więc jeśli palnę czasem babola to przepraszam. pisałem już też o tym że jak mnie najdzie ochota to kupię sobie Nikona ;) całe te emocje i systemowe rozterki wojenki warte tyle co smród w gaciach ale wierzę, że niektórych to podnieca

zauważyłem natomiast inny schemat. co jakiś czas pojawia się użytkownik z SLT i jeśli tylko wyrazi pozytywne zdanie to dostaje z buta. jeśli zaś jakiś op w rozterce wybierze Nikona to sypią się ciepłe gratulacje....ale niech tylko napisze że wybrał Sony i każdy dorzuci mu dziegciu....a jak zacznie oponować to dawaj robić z niego głupiego alfataliba...

tak było ze mną.... później ten schemat powtórzyła agat1 i podobnież whisper.
on jeden miał odwagę aby pokazać tu swoje prace i udowodnić tym, że droga którą wybrał jest właściwa :arrow: pozwala mu realizować się artystycznie.
jego prace prezentują dziś bardzo wysoki poziom więc nie ma w tym systemie technologicznych ograniczeń większych niż u konkurencji.

może niech więc każdy zacznie rachunek sumienia od siebie.
ja w tej dyskusji nie mam sobie nic do zarzucenia.
zastanów się skąd ten schemat na forum bo uważam Twoje wypowiedzi zwykle za stonowane, przemyślane i rzeczowe
Ostatnio zmieniony przez pan.tadeusz Pon 03 Gru, 2012, w całości zmieniany 1 raz  

muzyk 

pan.tadeusz napisał/a:
.ale niech tylko napisze że wybrał Sony

Szczerze, to przychylnie patrzę na NEX, np. nowy 6.
Nie pogardziłbym.

Natomiast SLT - nie.

pan.tadeusz
[Usunięty]

muzyk napisał/a:
Natomiast SLT - żart?

nie dalej jak dziś czytałem w wątku o A99, że D800 to złom, a dynamika 5dIII to jakiś żart...i jakoś nie przeszkadza to w robieniu zdjęć tym sprzętem. zresztą linkowałem już folio whispera które jest tu chyba najlepszym probierzem. pamiętam dobrze jak wyszydzony w podobnej dyskusji podlinkował swoje prace z A55 i poprosił oponentów o prezentacje własnych dokonań aby przekonać się z kim naprawdę ma do czynienia. o dziwo nie było chętnych... myśleli, że to żart?

jałowa dyskusja więc ja się z nią żegnam, dobranoc

RB 

pan.tadeusz napisał/a:

jego prace prezentują dziś bardzo wysoki poziom więc nie ma w tym systemie technologicznych ograniczeń większych niż u konkurencji.

Błędne rozumowanie.
Możesz co najwyżej napisać (aczkolwiek i to nie byłoby logicznie prawdą), że w tym rodzaju fotografii, którą ktoś tam robi te aparaty nie odstają od konkurencji.
Ale logika logiką a fakty faktami.
Sony może ograniczać w tej fotografii gdzie nie ma ich topowych obiektywów. Podobnie jak na razie fotografia wymagająca wysokich czułości u S lezy i kwiczy. Czekajmy na wyniki z a99, ale raczej bedzie jak było.

Inna sprawa, że w tych dziedzinach dla których sa projektowane to te aparaty są sprawnymi maszynkami :-) A S widać robi aparaty dla tych, którzy robią zdjęcia (od bardzo złych do bardzo dobrych) i przy tym nie muszą się specjalnie przejmować czym robią te zdjęcia.

mozer 
bo Pentax

jaad75 napisał/a:
mozer, współczesne kompakty mają bardzo szybki AF i praktycznie brak laga.

Możliwe, ostatnio nie miałem do czynienia z kompaktami.
Co nie zmienia faktu, że jak kupowali te swoje lustrzanki to takowych nie było.
Poza tym pozostaje kwestia jakości obrazu - owszem, można nabyć kompakt z jasnym stałoogniskowym obiektywem, ale ludzie jednak lubią zoomy, a kompakty z jasnymi zoomami to z reguły jasne są tylko na szerokim końcu.

lozan26
[Usunięty]

Dokladnia.Jalowa dyskusja.Do momentu kiedy bylem nastawiony na kupno Canon 650D bylem wychwalany.Jednak w sobote mialem mozliwosc potestowac oba aparaty i niestety Canon okazal sie slabszym aparatem.Jestem bardzo zadowolony z jakosci zdjec i jest to dla mnie bez znaczenia czy ma elektroniczny wizjer czy optyczny.widocznie elektroniczny dziala bardzo dobrze skoro fotografie sa odwzorowane bez bledow.Nie jestem zadnym perwersyjnym fetyszysta zeby dostrzegac najmniejsze przeklamania optyczne.Aparat kupilem, bo zawsze taki chcialem miec i najlepszy kompakt nie ma z nimi szans jesli chodzi o szybkosc dzialania i jakosc zdjec.dziekuje za dyskusje i pomoc.

nienietaktak
[Usunięty]

lozan26 napisał/a:
widocznie elektroniczny dziala bardzo dobrze skoro fotografie sa odwzorowane bez bledow.

:?: :?: :?:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi