Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Pią 30 Lis, 2012 13:09 Bardziej do gustu przypadl mi Canon.Pierwsze odczucie najwazniejsze.Lepiej sie z nim czulem.Cos jak zakochanie w kobiecie haha.Jestem fanem marki Sony i powiem wam jedno.Jesli sony to tylko modele z gornej polki.Moim zdaniem jako uzytkownika sprzetu audio -wideo, Sony w klasie sredniej i dolnej lepiej zostawic w spokoju. Nie przekonalo mnie filmowanie Sony A57 oraz elektroniczny wizjer.
Sob 01 Gru, 2012 00:19 sony nie chce.Mam juz tego caly dom.Niech pozostana przy telewizorach, bo to im najlepiej wychodzi:).
Sob 01 Gru, 2012 15:48 Wzialem Sony A57+135mm obiektyw w cenie 899 euro.
Ostatnio zmieniony przez dcs Pon 03 Gru, 2012, w całości zmieniany 4 razy
dsc-filmowanie ogladalem na youtube a kiedy to pisalem w rece i to na krotko mialem A55 w MM.Pare dni pozniej w MM mieli juz oba te modele, wiec moglem dokladnie potestowac.elektroniczny wizjer nie przekonuje mnie pod wzgledem wytrzymalosci i wadliwoasci.
Poza tym pozostaje kwestia jakości obrazu - owszem, można nabyć kompakt z jasnym stałoogniskowym obiektywem, ale ludzie jednak lubią zoomy, a kompakty z jasnymi zoomami to z reguły jasne są tylko na szerokim końcu.
Tak? Ekwiwalent 24-90mm ze światłem f/1.4-2.3, czy 24-80 f/1.4-2.7, albo 28-112 f/1.8-2.5 to ciemno na długim końcu?
lozan26 napisał/a:
Do momentu kiedy bylem nastawiony na kupno Canon 650D bylem wychwalany.
Gdzie?
lozan26 napisał/a:
Nie jestem zadnym perwersyjnym fetyszysta zeby dostrzegac najmniejsze przeklamania optyczne.
Nie o "fetysz" i "przekłamania optyczne" tu chodzi... Może kiedyś się przekonasz, a może nie...
lozan26 napisał/a:
najlepszy kompakt nie ma z nimi szans jesli chodzi o szybkosc dzialania i jakosc zdjec.
A z którymi najlepszymi kompaktami miałeś do czynienia?
lozan26 [Usunięty]
Wysłany: Pon 03 Gru, 2012
a chocby panasonic TZ-30. Jaad75 gdybys byl tak dobry, to prosilbym Cie abys napisal co konkretnie przemawia za Canon 650d na rzecz Sony A57
To jest wg. Ciebie "najlepszy kompakt"? Koło dobrych kompaktów, to on nawet nie leżał...
lozan26 napisał/a:
Jaad75 gdybys byl tak dobry, to prosilbym Cie abys napisal co konkretnie przemawia za Canon 650d na rzecz Sony A57
Ja Ci cały czas piszę, że 650D to zły wybór. Za Canonem przemawia ewentualnie tylko sam system szkieł. Dobry wybór do kwoty w okolicach 3K PLN to wg. mnie K-5, K-30, D7000 (ewentualnie w ostateczności wyraźnie tańszy D5100), a jeśli chodzi o Canona, to ewentualnie 60D.
Jest produkowany przez S. Widzisz, musisz się przyzwyczaić, że robić zdjęcia aparatem z S w nazwie , to (dla niektórych) tak jak zajechać pod remizę autem bez TDI na tylnej klapie.
lozan26, jak dla mnie, przede wszystkim brak drugiej rolki i elektroniczny wizjer, który po pierwsze, nie sprawdza się w warunkach, w których często fotografuję, a po drugie, interpretuje scenę na modłę fabrycznego JPG, którego w ogóle nie używam i taka interpretacja, zamiast optycznego podglądu, mi przeszkadza.
Jest jeszcze kilka pomniejszych drobiazgów jak plastikowość, czy wyjątkowo wolne synchro, ale gdyby nie powyższe, moglbym je przeboleć.
lozan26 [Usunięty]
Kto chce niech sobie fotografuje konserwatywnie.Chetnie bym zobaczyl wasze prace.Moim zdaniem najwazniejsze jest dobre oko i ujecie.Uchwycenie sytuacji, momentu.Sony doskonali swoja technologie "Translucent" i bardzo dobrze im to wychodzi, za co zebrali wiele pochwal w fachowych zachodnich magazynach a takze pokonoali w testach konkurencje z tradycjnymi lustrzankami.Niw bronie Sony jak czestochowy.Poprostu wypuscicli swietny produkt o duzych mozliwosciach.
a takze pokonoali w testach konkurencje z tradycjnymi lustrzankami.
W których testach?
lozan26 napisał/a:
Niw bronie Sony jak czestochowy.
Odnoszę nieco inne wrażenie. Natychmiast po zakupie wystąpił u Ciebie "syndrom oblężonej twierdzy".
lozan26 [Usunięty]
bo chcecie mi wmowic ze to zly zakup a ja twierdze inaczej.Widocznie na swiecie sa same glaby i ignoranci nie znajacy sie na fotografii a w Polsce specjalisci.
.
Poprosze o kilka linkow z waszych prac.
lozan26, musisz wiedzieć, że wiele testów jest sponsorowanych. Innymi słowy w najlepszym wypadku metodologia testów jest tak dobrana, żeby wyłonić konkretnego "zwycięzcę". Sony kładzie spory nacisk na agresywny marketing.
Masz syndrom "WoW" i trudno się dziwić. Te aparaty projektowane są pod osoby, które nigdy wcześniej nie fotografowały lustrzankami. Piszę specjalnie "aparaty" gdyż w mojej nomenklaturze SLT to nie jest lustrzanka.
To tak jakby podzielić sobie pojazdy na te, które same stoją (czterokołowe) i te, które się "przewracają (jednoślady). Pojazd trójkołowy sam stoi ale trudno nazwać go czterokołowym, prawda?
lozan26 napisał/a:
Widocznie na swiecie sa same glaby i ignoranci nie znajacy sie na fotografii a w Polsce specjalisci.
Nope. Sony bryluje w sprzęcie amatorskim, przede wszystkim EL. Co nie dziwi - na tym polu można mieć największe zyski w przeciwieństwie do prestiżu. Zgadnij jaki sprzęt najczęściej wykorzystują reporterzy Reutersa? Poza tym jak tu już napisano - korpus to nie wszystko. Jak komuś wystarcza szkiełko dostarczone w kicie z aparatem - jego sprawa. Może wybrać jakąkolwiek markę... Ale są tacy co wpierw wybierają obiektyw a później puszkę, którą mogą do niego podłączyć. Dziwne, nie?
A w zależności od zastosowania każdy aparat może się wydać lepszy lub gorszy. Taki np system Sigma DP. Niejeden wziąłby i z nerwów wyrzucił taki aparacik za okno, ale jest takie zastosowanie, że kładzie na kolana cały inny sprzęt. Czy zatem jest to sprzęt idealny? Nie jest. Tak samo jak nie jest idealny A57, 60D, K5 czy D5100. Co oczywiście nie przeszkadza by rzeczoną sigmą robić przepiękne zdjęcia...
BTW - siedziałbyś trochę dłużej w sprzęcie to być wiedział co myśleć o takich rzeczach jak EISA czy też testy Chipa
Masz na górze strony głównej forum galerię, ponadto cały dział: Nasze zdjęcia. Tam są wątki tematyczne, dotyczące różnych rodzajów fotografii a także wybranych technik fotograficznych. Poziom prac jest różny, ale coś tam czasem się trafi…
lozan26 napisał/a:
Sony doskonali swoja technologie "Translucent" i bardzo dobrze im to wychodzi
Chłopie, 29 listopada pytałeś się nas jaki kupić aparat, a 3 grudnia już nam komentujesz który producent sobie jak radzi?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11