Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Ok może być i tak ale mi najbardziej chodzi o opinie tych konkretnych aparatów i ogólną opinie firmy BENQ bo spotkałem się z taką opinią że robią tylko dobre ,,pralki,,
Marek.rpg [Usunięty]
Wysłany: Sro 12 Gru, 2012
Cześć wszystkim.
Potrzebuję pomocy z wyborem aparatu gdyż już od blisko miesiąca szukam, szukam i jakoś nie mogę się zdecydować.
Trafiam w temat bo będzie to kompakcik do 600zł( wchodzi w grę lekki wzrost budżetu ale tylko gdy byłby jakościowy przeskok).
Najważniejsze dla mnie to:
- by całkiem nieźle sobie radził ze zdjęciami po zmroku ( jasna matryca ? )
- zoom optyczny min. x10
- nie korzystam ze statywu więc przyzwoita stabilizacja obrazu ( jaka najlepsza ? mechaniczna, optyczna ? )
To są w sumie takie priorytety z rzeczy które również będą decydować ale w mniejszym stopniu to:
- filmy i możliwość zoomowania przy nagrywaniu
- mile widziana możliwość manualnych ustawień ( jestem amatorem ale chciałbym mieć możliwość "pobawienia" się a i może czegoś się nauczyć )
Z rzeczy nie ważnych dla mnie to:
- ekran ( czy mały czy duży czy dotykowy czy nie, nie gra roli)
- wifi ( jakby było to okej ale nie będę się tym kierował wcale
- mocowanie statywu ( jak już pisałem statyw mnie nie interesuje )
Co do aparatów które na dzień dzisiejszy biorę pod uwagę to:
Samsung WB150F :
do niego skłania mnie naprawdę dobry zoom, tryb manualny, wifi , cena ( 520zł ) i wygląd. Aczkolwiek nie wiem jak z jakością zdjęć z tego co mniej więcej na "jutubie" widziałem to chyba ma tendencje do rozmazywania zdjęć.
Zainteresował mnie również wspomniany w tym temacie Cannon IXUS 230 HS.
Przeczytałem i wcale nie rozjaśniło mi to sytuacji.
Wiem to co już wiedziałem, dużo fajnych opcji ale kuleje to co najważniejsze - zdjęcia.
Rzuciłem też okiem na pozostałe aparaty w tym zestawieniu, i już kolejny raz jestem zdziwiony, z rozrzutu cenowego testowanych aparatów na optyczne.pl.
Czytałem ostatnio test 5 aparatów gdzie najtańszy kosztował niecały 1000 zł a zwycięzca 1600zł , nie widzę sensu takich porównań, to tak jak porównywać dużego fiata z mercedesem w124 w końcu roczniki podobne i to i to sedan ale czy takie zestawienie ma sens ?
Irytują mnie takie porównania które tak naprawdę nie porównują. Wracając do tematu to nie wiem czy zrobiłem krok w stronę samsunga czy wręcz wstecz.
Wstrzymam się, poczekam na opinie innych użytkowników.
Czytałem ostatnio test 5 aparatów gdzie najtańszy kosztował niecały 1000 zł a zwycięzca 1600zł , nie widzę sensu takich porównań
To jest co prawda 60% różnicy, ale przecież to tylko 600 zł. Ja wiem dobrze, że to czasem ogromna kwota, ale porównanie ma jak najbardziej sens – można się przekonać czy i ile warto dołożyć, żeby mieć coś lepszego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,6 sekundy. Zapytań do SQL: 13