Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Widzę że jest tutaj kilka osób które naprawdę mają doświadczenie z FF Canona. Chciałbym się poradzić odnośnie wyboru BODY. Obecnie mam 50D. Mam dylemat czy kupić 5D Mark II, 6D czy też iść na całość i wybrać 5D Mark III. Ostatnie kilka miesięcy pokazuje że czas małej matrycy po mału odchodzi w zapomnienie. Moim wyznacznikiem są nie tylko pieniądze ale również możliwość użytkowania takiego body przez dobrych kilka lat.
Dziękuję za pomoc.
Jak dobrych kilka lat, to 6D. Najlepszy wybór to oczywiście 5D MKIII, ale ten kosztuje. Ja bym szedł na całość. Mk III to aparat na 5-6 lat i cały czas będzie cieszyć swoimi możliwościami.
No właśnie 6D, niby ma wszystko co powinien mieć ale... Zawsze musi być jakieś ale, a moją największą bolączką jest pytanie CZY 5D MARK III też je ma??? Jak wchodził 5D MARK III raczej wszyscy wiedzieli ze to nie jest aparat do końca świata - przez problemy z autofocusem i kilkoma innymi drobiazgami. Więc pytanie moje stawiam doświadczonym posiadaczom FF Canona - Czy 5D MARK III jest na tyle rozwinięty jeżeli chodzi o fotografie oczywiście żeby powiedzieć z czystym sumieniem... WŁAŚCIWIE JUŻ MAM WSZYSTKO CO MI POTRZEBA.
ROK TEMU SPRZEDAŁEM ZESTAW NIKONA, MIAŁEM D700 I MUSZE POWIEDZIEĆ ZE APARAT BYŁ ŚWIETNY TYLKO ZDJĘCIA Z NIKONA NIE MAJĄ TEGO CZEGOŚ. SĄ INNE - MAJĄ MNIEJSZE NASYCENIE ITD. JAK DLA MNIE NIE MAJĄ DUSZY - ALE NIE CHCE Z TEGO POWODU ZROBIĆ TUTAJ WOJNY, CHCĘ WYŁUSZCZYĆ DOKŁADNIE O CO MI CHODZI. PO ROKU PRZERWY TĘSKNIĘ ZA FOTOGRAFIĄ I KUPIŁEM 50D - ŻEBY NIE ROBIĆ SOBIE NADZIEI I WYDAWAĆ NA POCZĄTEK ZBYT WIELE PIENIĘDZY. MUSZĘ POWIEDZIEĆ ZE ZDJĘCIA SĄ TAKIE JAKIE MAJĄ BYĆ - TYLKO NIE MAJA TEJ JAKOŚCI - MATRYCY BRAKUJE PARY. WIĘC MYŚLĘ O PEŁNEJ KLATCE CANONA.
NIE CHCĘ KUPIĆ 5D MARK III TYLKO DLATEGO ŻE JEST NAJDROŻSZY I POWINIEN BYĆ NAJLEPSZY. CHCĘ KUPIĆ NAJBARDZIEJ SENSOWNY APARAT.
Z GÓRY WIELKIE DZIĘKI ZA POMOC I PRZEPRASZAM ZA TAKI DŁUGO POST....
ZDJĘCIA Z NIKONA NIE MAJĄ TEGO CZEGOŚ. SĄ INNE - MAJĄ MNIEJSZE NASYCENIE ITD.
To może zacznij jakiś sensowny postproces uskuteczniać?
Parys_Tychy napisał/a:
KUPIŁEM 50D - ŻEBY NIE ROBIĆ SOBIE NADZIEI I WYDAWAĆ NA POCZĄTEK ZBYT WIELE PIENIĘDZY. MUSZĘ POWIEDZIEĆ ZE ZDJĘCIA SĄ TAKIE JAKIE MAJĄ BYĆ - TYLKO NIE MAJA TEJ JAKOŚCI - MATRYCY BRAKUJE PARY. WIĘC MYŚLĘ O PEŁNEJ KLATCE CANONA.
Obecnie "jakość" i "matryca Canona" to dość odległe pojęcia na tle tego co potrafi zaoferowac konkurencja. Ale jak rozumiem wygrywa jednak "magia".
Parys_Tychy napisał/a:
Z GÓRY WIELKIE DZIĘKI ZA POMOC I PRZEPRASZAM ZA TAKI DŁUGO POST....
Spoko, tylko po co krzyczeć? Mniej Caps Locka następną razą
nienietaktak [Usunięty]
Wysłany: Sob 08 Gru, 2012
Parys_Tychy, w 5D III problemy z AF? Nie zauważyłem, a już klapnął przeszło 30k klatek. Jak były jakieś nietrafienia, to mogę tylko sobie podziękować.
MIAŁEM D700 I MUSZE POWIEDZIEĆ ZE APARAT BYŁ ŚWIETNY TYLKO ZDJĘCIA Z NIKONA NIE MAJĄ TEGO CZEGOŚ. SĄ INNE - MAJĄ MNIEJSZE NASYCENIE ITD. JAK DLA MNIE NIE MAJĄ DUSZY
ZDJĘCIA Z NIKONA NIE MAJĄ TEGO CZEGOŚ. SĄ INNE - MAJĄ MNIEJSZE NASYCENIE ITD. JAK DLA MNIE NIE MAJĄ DUSZY
Na tym forum rzadko czyta się podobne bzdury...
Argumentów merytorycznych brak, ale nawet wobec takiej opinii - dotyczącej osobistych odczuć jej autora nie można pozostać obojętnym bo ... jest korzystna dla CANONA
Sunders, raczej jest niekorzystna dla autora...
Zapewniam Cię, że dokładnie to samo napisałbym, gdyby to była opinia o zdjęciach z Canona.
kozidron [Usunięty]
Jakby nie patrzeć w tym kraju jest coraz więcej zadowolonych po zakupie, to jest bardzo pozytywne, co do argumentów autora wątku to tu już się nic nie da zrobić jest pozamiatane
Ktoś kto nie jest takim cyborgiem zakochanym w wykresach, tabelkach, testach, wyciąganiach szumu z szumu o 10 EV, "zarąbistej" matrycy APS-C i ZAAWANSOWANYM POSTPROCESIE może mieć takie wrażenie i ja to świetnie rozumiem.
Na pytanie...
Parys_Tychy napisał/a:
Czy 5D MARK III jest na tyle rozwinięty jeżeli chodzi o fotografie oczywiście żeby powiedzieć z czystym sumieniem... WŁAŚCIWIE JUŻ MAM WSZYSTKO CO MI POTRZEBA.
...ja odpowiem twierdząco. Dla mnie jest to aparat na kilka lat pracy i jedyne czego będzie mi brakować to kolejnych optycznych zabawek z L w nazwie
Wielkie dzięki za wszystkie sensowne odpowiedzi które mogą naprawdę pomóc. Odnośnie reszty to szkoda zdrowia. Jeżeli ktoś ma problem polecam telefon zaufania. Odnośnie "tego czegoś" polecam zobaczyć:
http://www.youtube.com/wa...e&v=NuozUxh_tOU
Jeżeli macie kontakt z fotografia wpadniecie o co mi chodzi. Tyle na temat.
Tylko nie piszcie o ich fryzurach i kolorze oczu. Chodzi mi o przekaz. Jeżeli angielski jest przeszkodą - przepraszam serdecznie. W języku ojczystym jest mało interesujących porównań a z czego to wynika wiemy chyba wszyscy.
pan.tadeusz [Usunięty]
MM napisał/a:
jedyne czego będzie mi brakować to kolejnych optycznych zabawek z L w nazwie
Limited
[ Dodano: Sob 08 Gru, 2012 15:30 ]
Parys_Tychy napisał/a:
Witam
Wielkie dzięki za wszystkie sensowne odpowiedzi które mogą naprawdę pomóc. Odnośnie reszty to szkoda zdrowia. Jeżeli ktoś ma problem polecam telefon zaufania.
ktoś powinien potrzymać Cię za rękę w chwili zakupu bo na bank omdlejesz... ja niestety odpadam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 9