Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Jedną rzeczową i miarodajną opinie jednak dostał i to od razu:
MM napisał/a:
Najlepszy wybór to oczywiście 5D MKIII
jednocześnie najdroższy, chyba lepiej najtaniej i 5d MKII, bo między ostatnimi 5d różnice w obrazowaniu są małe, spore zmiany w AF i filmowaniu, ale to nie są rzeczy na których wszystkim zależy, mkII to również dopracowany firmware.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Nie 09 Gru, 2012
ej Panowie czemu się dziwicie, że jak ktoś ogląda zdjęcia to przy okazji je analizuje, ja nie widzę w tym nic złego.
Za to ta ikona z popcornem mnie przeraziła, KKM wkrada się tu tylnimi drzwiami lekka obciachówa.
Nie mam nic wspólnego z KKM
Co jest obciachowego w przewidzeniu pewnych reakcji? To było więcej niż pewne że tak rozwinie się kolejny wątek o cudach-niewidach.
czemu się dziwicie, że jak ktoś ogląda zdjęcia to przy okazji je analizuje, ja nie widzę w tym nic złego
Ja się temu nie dziwię. Chodziło mi o ujawnienie przez jaada75 jego metodologii oceny zdjęć
manolo [Usunięty]
Wysłany: Nie 09 Gru, 2012
czym jest fotografia i jak się powinno oceniać zdjęcia ?
Można o tym napisać kilka książek, poza tym nie jest to forum o fotografii
tylko o aparatach fotograficznych, tak ja to widzę.
Chciałbym się poradzić odnośnie wyboru BODY. Obecnie mam 50D. Mam dylemat czy kupić 5D Mark II, 6D czy też iść na całość i wybrać 5D Mark III. Ostatnie kilka miesięcy pokazuje że czas małej matrycy po mału odchodzi w zapomnienie. Moim wyznacznikiem są nie tylko pieniądze ale również możliwość użytkowania takiego body przez dobrych kilka lat.
Każdym aparatem można robić zdjęcia kilka lat. Ja proponuję poczekać aż 6D wejdzie na dobre do sklepów i ... kupić ten aparat.
Z trójki, o których piszesz będzie miał najlepszy współczynnik cena/jakość i jest najtańszy, choć o drobne parę setek tu nie powinno chodzić. Do amatorskiego fotografowania wystarczy z naddatkiem. Inny wariant - kupić używany 5D Mk II z niewielkim przebiegiem.
O co chodzi z tymi fotami z National Geographic? - że ci którzy je robią, nie bawią się w post proces? Na oko da się ocenić, czy zdjęcie jest z puszki czy po obróbce....? Nie rozumiem o co chodzi....
Jak chodzi o magię zdjęć, to 5dmk2, 5dmk3 i 6D będą miały ją na podobnym poziomie, czyż nie tak? - oczywiście z tymi samymi obiektywami
5Dmk3 wygrywa AF-em i tyle. Można jeszcze dodać, że 6D i 5D mk3 trochę mniej szumią od 5Dmk2 na wyższym iso. Kolejne różnice odnoszą się już raczej do filmowania.
W/w aparaty to nie są aparaty, które będą dobre na kilka lat. To są aparaty, które muszą starczyć na kilka następnych lat....
Jak chodzi o magię zdjęć, to 5dmk2, 5dmk3 i 6D będą miały ją na podobnym poziomie, czyż nie tak? - oczywiście z tymi samymi obiektywami
Na niższych czułościach...Napisz do nienietaktak i niech Ci pokaże fotkę z 5dIII na ISO 20.000.
Osobiście byłem w szoku. Nie do końca wiadomo jak to będzie z 6D, ale 5dII wysiada.
nienietaktak [Usunięty]
Wysłany: Pon 10 Gru, 2012
mogę jeszcze zrobić coś świeżego na 25600 jak komuś zależy, albo poszukam. gdzieś powinienem mieć.
[ Dodano: Pon 10 Gru, 2012 08:54 ]
to jest na 25600:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10