Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Piekło zamarzło. Redaktor Arek użył w teście słowo „genialny”. Jeszcze rok, dwa, a może pojawi się i „plastyka”.
A obiektyw podoba mi się i… nie podoba. Nie miałem jeszcze czasu obejrzeć na spokojnie zdjęć, ale jeśli rozdwajają się linie, to ja dziękuję. „Przekorygowali” go? Na szczęście dopóki nie dorobię się FF to nie muszę o nim myśleć, mając Sigmę 30/1.4, a jeśli dochrapując się pełnej klatki pozostanę przy Canonie, to wychodzi na to, że spokojnie mogę myśleć o 35L i już. Ale jeszcze na spokojnie obejrzę zdjęcia.
Arek, wielkie dzięki za test Nasze modły zostały wysłuchane
Teraz idzie zagadka, co będzie z ceną za kilka miesięcy, rok? Moim zdaniem pójdzie do 4500.
Już były takie sytuacje w przeszłości z udanymi Sigmami.
W tym wypadku bardziej skłaniam się do zakupu tego szkła pod przyszły standard, a odłożyć o pół roku zakup FF. Na cropie mam jeszcze coś szerszego, więc przeżyję
Szkło wygląda świetnie, przy czym nie piszę dosłownie o wyglądzie (chociaż ten też jest super)
Może doczekam się na dostępność w stolicy ... bo póki co nie znalazłem.
Muszę kolejny raz pomęczyć prosigmę.
Złośliwie stwierdzę- To jest wadliwy egzemplarz, bo wszystko wyszło genialnie nawet AF. A tak poza tym, to gdyby cebulowy bokeh był modny to jak ciężko by to było zrobić.
Chyba go kupię wcześniej niż FF.
Wojmistrz, w Polsce różnica to 35% = 1900pln. Mała, duża, kwestia indywidualna.
830 funtów? Nie pomyliło Ci się coś? To daje 4200pln. Aż taka różnica między krajami? W Polsce najtaniej 5500pln.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9