Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Co na początek dla amatora ?
Autor Wiadomość
rafal.adamczyk 
Początkujący

Wysłany: Wto 14 Sie, 2012   Co na początek dla amatora ?

Witam, czy jest na forum ktoś z okolic Edynburga lub Glasgow ? Poszukuję fotografa, który wziąłby pod swoje skrzydła amatora z własnym sprzętem. Nie oczękuję w zamian zapłaty - chciałbym poznać tajniki pracy w studio, z oświetleniem etc. Może przydam się z własną puszką jako "drugi" na imprezach ? Ciężko samemu.

Sprzęt jakim dysponuję to:

5D MII + 16-35 2,8L, 28-70 2.8L, 70-200 2.8L IS II
Lampa Metz 58 AF-2
2x Bowens 500R (softbox z parasolką wyzwalane przez PW II)

Interesuje mnie współpraca na weekendy, bo od poniedziałku do piątku pracuję.
Dziękuję

Reklama

elijah
[Usunięty]

Wysłany: Wto 11 Gru, 2012   

"nie oczekuje zaplaty"... no to sie usmiechnalem, zaplaty za co, ze ktos Cie bedzie uczyl jak radzic sobie ze sprzetem? :)

Niestety, w tym swiecie to nie dziala w ten sposob :) ))

Mam kolezanke w Edynburgu ktora ma lata doswiadczenia w fotografii, jesli chcesz napisz mi maila na PW to dam Ci jej namiary.

maziek 
Optyczny
zdjęcia robię głową

Wysłany: Wto 11 Gru, 2012   Re: Co na początek dla amatora ?

rafal.adamczyk napisał/a:
Poszukuję fotografa, który wziąłby pod swoje skrzydła amatora z własnym sprzętem. Nie oczękuję w zamian zapłaty...
Dzisus, znów zalałem sobie klawiaturę... :) .

mozer 
Temu Panu już podziękujemy
bo Pentax

Ludzie, przecież to też praca...
Czy naprawdę w Polsce jest takie dziwne, że za staż można dostawać wynagrodzenie?
Dla mnie to porażka...

pioroon 
Optyczny
nieOptyczny

Mnie też to dziwi. Znam ludzi co na stażach wyciągali grubą kasę (jak na staż po kilka tysięcy pln miesięcznie).
Z fotografią jest tylko ten 'problem', że po takim przyuczeniu sam tworzysz sobie konkurencję.
A mozer pewnie myśli o staaaaarych czasach, gdzie "najlepszego" syna dawał ojciec do kowala i dawał mu za to grubą kasę (ojciec kowalowi) ;)

mozer 
bo Pentax

pioroon, nie jestem aż tak stary ;) Mi się wydaje dosyć normalne, że chociażby za potrzymanie blendy asystentowi się płaci... Oczywiście układ praca za wiedzę (nie mylić z "praca za seks" ;) ) jest jak najbardziej ok, ale nie widzę nic dziwnego w tym, że kolega pisze, że może pracować bez dodatkowego wynagrodzenia.

dcs
[Usunięty]

mozer,
Tylu mężczyzn wynosi śmieci, przynosi swoim kobietom mamuta... -Nie widzę w tym nic złego.

mozer 
bo Pentax

dcs, nie mam pojęcia co chciałeś przekazać tą wypowiedzią...

dcs
[Usunięty]

mozer napisał/a:
"praca za seks"

pioroon 
Optyczny
nieOptyczny

dcs napisał/a:
mozer napisał/a:
"praca za seks"

+ kooperacja z nową stopką :P ... co dobrze świadczy ;)

maziek 
Optyczny
zdjęcia robię głową

Wysłany: Sro 12 Gru, 2012   

mozer napisał/a:
Ludzie, przecież to też praca...
Mozer, nie strosz się, nikt nie twierdzi że nie. Rafałowi wyszło śmiesznie to ogłoszenie - moim zdaniem. Czyta się je "hej chciałbym się pobawić w twoim studiu i poprzeszkadzać ci w robocie - i nawet nie oczekuję w zamian zapłaty" :) . Odrobina luzu, tylko troszkę ironii i autoironii i będzie nam lepiej ;) ... Rafał się chyba na mnie nie obraził za to?

mozer 
bo Pentax

Wysłany: Sro 12 Gru, 2012   

maziek, ja się nie stroszę, tylko mnie nie śmieszy to ogłoszenie jakoś. Kolega przecież oferuje swój sprzęt, pomoc itp. Poza tym wydaje mi się, że jednak ma jakieś tam doświadczenie...

adamtomas 
Nowy

Wysłany: Nie 22 Wrz, 2013   

W każdym bądź razie ciekawe czy kogoś na swojego "zwierzchnika" znalazł ?

pioroon 
Optyczny
nieOptyczny

Wysłany: Czw 26 Wrz, 2013   

Parzy kawę koziemu :P
Dobra nie zaczynam tematu ;)

mozer 
bo Pentax

Wysłany: Czw 26 Wrz, 2013   

:D

Odpowiedz do tematu