Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam, jestem początkującym fotografem i chciałbym porozmawiać o tym obiektywie.
Szukałem na forum testów i opinii na jego temat, lecz nie znalazłem. Jeśli już był poruszany ten temat to przepraszam, a zarazem proszę o podesłanie linku.
Wracając do tematu. Chciałbym, aby wypowiedzieli się posiadacze tego "plastiku". Interesuje mnie to jak rysuje oraz jaki bokeh można uzyskać. Proszę również o podesłanie przykładowych zdjęć wykonanych przez Was tym obiektywem.
Usjwo, w moim statystyka trafień to chyba ze 30%...
Jak się ustawi na f/4 to jest lepiej
Dlatego ja sie juz przyzwyczailem ze trzy razy naciskam AF (nawet w 70-200).
Focus ma czas zeby "sie zlapac", a ja mam czas zeby sie upewnic czy napewno to co w wizjerze jest godne uwiecznienia na karcie
Usjwo, wiesz... ja zauważyłem, że mój się potrafi rozogniskować jak się za dużo ostrzy Może mam felerny egzemplarz, co nie jest trudne przy tej jakości wykonania.
Gdzie kupowałeś? Ja myślę żeby pojechać do ProClubu na Żytnią i kupić jak PRO (przy okazji mają jedną z niższych cen w kraju).
Jak działa? Ile % trafności AF? Testowałeś przed zakupem?
Gdzie kupowałeś? Ja myślę żeby pojechać do ProClubu na Żytnią i kupić jak PRO (przy okazji mają jedną z niższych cen w kraju).
Jak działa? Ile % trafności AF? Testowałeś przed zakupem?
kupowałem kilka miesięcy temu w Pro... 28 1.8, dostałem podkładkę pod mysz i długopis cena też była ok
a co do 50 1.8 to się nie ma co zastanawiać tylko kupować! nic w tej cenie innego porównywalnego i tak nie ma
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Wto 18 Gru, 2012
Jivul napisał/a:
Ja myślę żeby pojechać do ProClubu na Żytnią i kupić jak PRO
no proszę, nowy sposób na zakupy "kupić jak PRO" ....nie ma nic przyjemniejszego niż kupować najtańszy obiektyw w atmosferze ogólnego przekonania, że jest się pro
jaco88 napisał/a:
kupowałem kilka miesięcy temu w Pro... 28 1.8, dostałem podkładkę pod mysz i długopis cena też była ok
Jak znam życie długopis był tyle wart co aberracje tego obiektywu a podkładka to pewnie mały paździerz poniżej A4, przy którym laser z porządnej myszki tylko na tym traci.
Panowie czy wam promocja i hasła kupić jak pro poprzysłaniały resztkę trzeźwości umysłowej, bo zaczęliście zachowywać się jak kobita podczas operacji zakupu butów na obcasie
Panowie czy wam promocja i hasła kupić jak pro poprzysłaniały resztkę trzeźwości umysłowej, bo zaczęliście zachowywać się jak kobita podczas operacji zakupu butów na obcasie
spoko spoko długopis już się wypisał a podkładek nie używam z założenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13