Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Wujek_Pstrykacz
Wto 18 Gru, 2012
Zakup lustra nikon d90 / d7000 czy sony a65
Autor Wiadomość
pan.tadeusz
[Usunięty]

Wysłany: Pon 17 Gru, 2012   

nie pamiętam już cen ale 18-135 luzem to chyba coś koło ~1300 zł więc można rozważyć w zestawie.

z alternatyw w zakresie 18-55 albo dłuższe...
kit jest naprawdę przyzwoity i ratio cena/jakość obrazka ma wręcz niesamowite.
sądzę, że przy niewielkim budżecie nie ma jakieś super alternatywy w postaci szkieł Minolty.
mały, lekki 18-55 jest szybki i raczej ostry.

używany karol 16-80 to wydatek rzędu 1900 zł
używane 16-105 to jakieś 1200 zł
używany Tamron 17-50/2.8 to jakieś 800 zł

Reklama

Tutejszyn 
Optyczny

pan.tadeusz napisał/a:
...nie masz, nie używasz więc szukasz sobie uzasadnień dla takiego stanu rzeczy.
Wybacz, ale naprawdę niczego nie muszę sobie udowadniać.
pan.tadeusz napisał/a:
rozważ sytuację w której zamiast wilgotnej ziemi miałbyś tam błotko i 5h marszu w najbliższej perspektywie..
Pewnie pomyślisz, że jestem zarozumiałym bucem, ale tutaj podobnie, niczego nie muszę rozważać. Dylematy co kupić, mam już dawno za sobą, a pomimo tego, że lubię gadżety, wolałbym aby aparat fotograficzny był udoskonalany, a nie przeobrażany w coś..

pan.tadeusz
[Usunięty]

wybacz ale to nie są argumenty z którymi mógłbym dyskutować.
dostałeś opis i przykłady.
jeśli nadal uważasz, że takie rozwiązanie stanowi karmiczny problem w obcowaniu z fotografią to ze swojej strony zamykam temat.

RB 
Temu Panu już podziękujemy

Marta_a napisał/a:

Kurcze teraz to już sama nie wiem co zrobić do tej pory A57 raczej nie brałam pod uwagę

Pod warunkiem przełknięcia TEGO dość prymitywnego EVF, które ma a57. Matryca mniej szumi, wytwarza mniejsze pliki, ale - dosadnie ale prawdziwie - JA bym osobiście dużo dał aby się akurat z tym wizjerem nie musieć zaprzyjaźnić. On jest daleki od realizmu. Ten aparat jest prawie fajny :-) Ale polityka Sony jest trochę taka, że bez wódki nie razbieriosz... Masz a65, którego (moim skromnym zdaniem) jedyną zaletą nad a65 jest wizjer i a57 który dla każdego, kto nie ma pikselozy koniecznej byłby aparatem bardziej pożądanym od a65, gdyby nie ten wizjer. Jak komuś wizjer wisi to a57. Ale popatrz w to okienko.

lozan26
[Usunięty]

bzdura.Uwazam ten wizjer za lepszy od optycznego.Wiecej widac i jest jasniejszy.

Very good Raw file output up through ISO 6400
Dynamic range at the top of its class
High magnification EVF with comprehensive information display
Manual focus 'Peaking' option for both stills and video modes
10fps shooting in full resolution mode
Class-leading 1080/60p video resolution with manual exposure control
Useful function menu provides access to shooting parameters
Two customizeable buttons (AEL and ISO) with wide range of options
Fully articulated rear LCD for flexible viewing options
Good-sized image buffer and improved write times (compared to A55)
Fast and responsive operation
Form factor and body design matches the higher-spec'd A65
Eye sensor for switching between EVF and rear LCD
High capacity battery
Optional live view exposure simulation

RB 

lozan26 napisał/a:
bzdura.Uwazam ten wizjer za lepszy od optycznego.Wiecej widac i jest jasniejszy.

Lozan, ja Cię bardzo prosze, Ty pomyśl choć raz zanim coś napiszesz a potem uzyjesz tej magicznej kombinacji klawiszy. Skąd Ty znasz mnie lepiej ode mnie samego, aby wiedzieć, jakie jest moje zdanie?
teraz dosadnie do bólu, specjalnie dla takich napalonych raptusków klawiatury (traktuj to jako eufemizm, bo za napisanie tutaj explicite tego co sobie o Waszmości pomyślałem to bym dostał ostrzeżenie cn. wagi dwa) cały czas piszę moim zdaniem, moja opinia itede. Dlaczego uważasz, że tak naprawdę myślę inaczej?

Naprawdę, gdyby były tylko 2 aparaty na tym świecie, a65 i a57, to w ciemno wziąłbym a65. Żeby nie wymiotować za każdym razem, gdy się w EVF patrzę.
Ale jak komus toto nie przeszkadza, to moim zdaniem powinien wziąć a57. Gdyby na świecie były tylko 2 aparaty :-)

pan.tadeusz
[Usunięty]

RB napisał/a:

Żeby nie wymiotować za każdym razem, gdy się w EVF patrzę.

jak ta technologia pójdzie do przodu to przy tej swojej wrażliwości możesz się kiedyś zesr... po spojrzeniu w wizjer - wybacz ale musiałem zejśc na Twój obrazowy poziom :mrgreen:

RB 

pan.tadeusz napisał/a:
RB napisał/a:

Żeby nie wymiotować za każdym razem, gdy się w EVF patrzę.

jak ta technologia pójdzie do przodu to przy tej swojej wrażliwości możesz się kiedyś zesr... po spojrzeniu w wizjer - wybacz ale musiałem zejśc na Twój obrazowy poziom :mrgreen:

Myslisz, że się zes..m z przyjemności? Śmiała teza :-) Ale swoją drogą, też sobie życzę aby EVF było świetne :-)

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

RB napisał/a:
Ale swoją drogą, też sobie życzę aby EVF było świetne
I ja sobie też :)
Stawiam, że za dwa lata będzie już OK. Jak będzie - zobaczymy :D

RB 

hijax_pl napisał/a:

Stawiam, że za dwa lata będzie już OK.

Za dwa lata to S może nam wszystkim takiego orła wywinac, że sie okaże że EVF nie jest już trendy :-) Jak wymyślą coś jeszcze lepszego :mrgreen:

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

No niestety to prawda co prawisz... Byle by bagnety się nie pozmieniały ;)

jaad75 
Klub Pierdzieli

hijax_pl napisał/a:
Stawiam, że za dwa lata będzie już OK. Jak będzie - zobaczymy :D
Wątpię - obstawiam przynajmniej trzy do pięciu... Tylko wtedy po SLT już śladu nie będzie...

[ Dodano: Pon 17 Gru, 2012 21:00 ]
O, spóźniłem się... :smile:

RB 

hijax_pl napisał/a:
No niestety to prawda co prawisz... Byle by bagnety się nie pozmieniały ;)

A w sumie... jak mają byc płaskie to trzeba się rzucic głową w dól i zmienić odległośc obrazowania, a więc i bagnet. Inaczej to wszystko będzie namiastka sensowności. Czego zresztą po S nie można wykluczyć.

Marta_a 
Nowy

Chciałabym bardzo podziękować za każdą opinię, aparat już wybrany i zakupiony ;)
A65 + 35mm f/1,8

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Marta_a napisał/a:
A65 + 35mm f/1,8
No i super :) Gratuluję :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi