Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Wujek_Pstrykacz
Nie 06 Sty, 2013
Swiateczny zakup Nikon d5200, Sony A57 albo Canon 650D
Autor Wiadomość
pan.tadeusz
[Usunięty]

Wysłany: Wto 18 Gru, 2012   

jaad75 napisał/a:
Generalnie jednak często ma przewartościowane produkty z możliwościami niewspółmiernymi do ceny (np. Vaio), ale często upycha też tani shit ze swoim logo

no dokładnie... ale tak dziś wygląda globalny biznes.
Nikon nie bez przyczyny obniża jakość - księgowi wiedzą, że można na tym sporo zarobić.

Reklama

lozan26
[Usunięty]

jaad75 ty chyba nigdy vaio nie miales.Nie bede wnikal co siedzi w srodku tylko powiem o wykonaniu.Sa modele vaio tanie i te drozsze.Ja swojego vaio mam juz od kilku lat.Jest swietnie wykonany i ma bardzo dobry monitor.Nie zamienilbym na chebla z acer albo asus.Dell to tz dorgi sprzet porownywalny cenowo i jakosciowo z vaio ale wiem ze warto dac za to pieniadze.Totalnym przegieciem uwazam Makowce mimo genialnych monitorow.

Nie ma czego wspolczuc.Nie bede wnikal co ty tam trzymasz w domu.Pewnie szajsungi i philips.

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

lozan26, właśnie teraz piszę na Vaio. Drogim Vaio. Jednym z droższych jakie kiedykolwiek wypuścili, bo highendowym AW. :roll:
lozan26 napisał/a:
Dell to tz dorgi sprzet porownywalny cenowo i jakosciowo z vaio ale wiem ze warto dac za to pieniadze.
Delle są znacznie lepiej wyposażone, ale równie kiepsko wykonane. Dobrze wykonane są (albo może były) biznesowe modele Vaio. Ale to tyczy się biznesowych linii większości producentów.
Ostatnio zmieniony przez jaad75 Wto 18 Gru, 2012, w całości zmieniany 1 raz  

mozer 
bo Pentax

pan.tadeusz napisał/a:
Nikon nie bez przyczyny obniża jakość - księgowi wiedzą, że można na tym sporo zarobić.

A niech sobie obniża - oby zostawił tylko jakieś solidniejsze modele dla bardziej wymagających użytkowników. I niekoniecznie mam na myśli body po 20 tys.
Gorzej jak nie ma się wyboru...

mozer 
bo Pentax

jaad75, jakie współczesne laptopy są wg Ciebie dobrze wykonane?

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

mozer napisał/a:
jakie współczesne laptopy są wg Ciebie dobrze wykonane?
W zasadzie za wyjątkiem specjalnych konstrukcji (np militarnych) to.. żadne.
Dla mnie 'dobrze' jest synonimem 'bardzo dobrze' :D

jaad75 
Klub Pierdzieli

mozer napisał/a:
jaad75, jakie współczesne laptopy są wg Ciebie dobrze wykonane?
Napisałem wyżej - linie biznesowe. Laptopy konsumenckie, to tandeta. Na może z wyjątkiem Maków.

lozan26
[Usunięty]

sa konsumenckie za 400 euro i konsumenckie za 1200 euro. Vaio z wyzszej polki sa bardzo solidnie wykonane z dobrych materialow.Biznesowe HP Sony i MAC

jaad75 
Klub Pierdzieli

lozan26 napisał/a:
sa konsumenckie za 400 euro i konsumenckie za 1200 euro.
Mówię w tej chwili o Vaio, który normalnie, w tej konfiguracji, kosztował ponad $3500. :roll:

lozan26
[Usunięty]

aha i znaczy za drogi w stosunku do bebechow? Ciekawy jestem alternatywy za te pieniadze.

RB 

lozan26 napisał/a:
materialy sa bardzo dobre przynajmniej w mojej.

Hmmm, materiały obudowy na poziomie zbliżonym (ale wciąż IMO od dołu) do tych, które miała stara alfa 100 (to jeszcze właściwie Minolta była) to ma a77. A65 juz nie.

Nalezy wspomnieć, że na 2006 rok a100 była niezbyt drogim aparatem, przy którym na materiały też nieco wybrzydzano. Oczywiście, jakość materiałów spikowała na (kiedyś niedostępny chyba dla nikogo innego niż kopiarkowcy :mrgreen: ) poziom tanich Canonów dopiero od alfy 200 :-)

jaad75 
Klub Pierdzieli

lozan26, za drogi w stosunku do wykonania i materiałów, bebechy na owe czasy ok.

ghost 
Optyczny
związkowiec :)

hm. ale a100 to był plastik. skopiowany z d5d. żadne magnezy jak w a77.

jaad75 
Klub Pierdzieli

ghost, że A77 ma niby magnezową obudowę? Strasznie plastikowe wrażenie ten magnez robi... :roll:

pan.tadeusz
[Usunięty]

zmieniają się plastikowe trendy... widać to nawet po takich korpusach jak D700 i D800.
zgadzam się też z RB, że A57/65 to takie bardziej plasticzaki.
nawet A55 wydała mi się jakoś przyjemniej wykonana ale może to kwestia gumowania.
chociaż A37 to praktycznie ten sam korpus ale... materiały dają wrażenie chińskiej zabawki.
wykonanie A77 prezentuje się znacznie ciekawiej, a A99 z tym pękatym ale małym body wizualnie bardzo mi się podoba.
Ostatnio zmieniony przez pan.tadeusz Wto 18 Gru, 2012, w całości zmieniany 2 razy  

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi