Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Ten który oglądałem nie ma szumu i detalu jest sporo. Jak na surowy obrazek to jest moim zdaniem bardzo fajnie. No chyba że to efekt dwóch dni pracy zespołu grafików/odszumiaczy.
Jak w komórce można 41 mln pixeli to w lustrzance można 1ooo milionów pixeli. Za 25 lat, hmm... to dopiero będzie trzeba mieć komputery i dyski twarde. A aparat fotograficzny to będzie komputer jak rakieta. Wszystkie gry pójdą na lustrzankach
Co to jest D4? 1Dx? Jakieś prehistoryczne dziadostwo. Ja oszczędzam na rok 2030. Nikon puści matryce z miliardem pixeli za 6.999 euro. Moja prognoza
Jestem boski, mam czerwony pasek pod awatarem
Ciekawe czy Nikon pierwszy wbuduje PlayStation do korpusu.
Co dzień do takich celów mi służy. Miałem również Nokie serii N 95 itp. Ale do szczegółów i w kiepskich warunkach oświetleniowych to SE był w swoim żywiole.
Jeszcze jeden link.
http://img190.imageshack....58/dsc0230s.jpg
[ Dodano: Nie 11 Mar, 2012 16:15 ]
komor napisał/a:
msauto, no nic specjalnego w sumie. W porównaniu do tej nowej Nokii to w sumie nawet przepaść.
Mój telefon ma ponad rok więc zrozumiałe że niema czego porównywać. Taka różnica czasowa to przepaść.
Mój telefon ma ponad rok więc zrozumiałe że niema czego porównywać. Taka różnica czasowa to przepaść.
Rok temu najlepszy aparat (z w miarę popularnych modeli, nie wykluczam, że jakaś firma fotograficzna wyprodukowała coś, o czym nie mam pojęcia) miał telefon Nokia N8 i pokonywał znacznie SE Satio. Miał też dużo większą od niego matrycę (chociaż nie tak dużą jak Nokia 808).
Za czasów Nokii N95 SE K850I miał lepszy aparat przy tej samej rozdzielczości. K800I miał porównywalny, mimo że miał 3 megapixele, a Nokia N95 5 megapixeli. Ale że same megapixele o niczym nie świadczą (ani na korzyść, ani niekorzyść - należy brać pod uwagę wyniki, czyli ilość detali i szumy), to chyba nikogo tutaj przekonywać nie trzeba.
Problemem Nokii Jest Symbian (dla niepoznaki ze zmienioną nazwą - chociaż już się tak nie tnie) i Windows. Mieli wspaniałe otwarte Maemo/MeeGo na N900, telefon świetnie się sprzedawał i były nawet napisane przez fanów aplikacje do focenia w RAWach (mimo może nie kiepskiego, ale na pewno nie flagowego aparatu), były też aplikacje praktycznie do wszystkiego innego. Nowy prezes Nokii z Microsoftu ma jednak alergię na otwarty soft i promuje Windowsa - postanowił tak naprawdę nie wydać następcy.
Chciałbym taką Nokię 808 z MeeGo, RAWami i białą diodą oprócz ksenonowej lampy błyskowej. I nie tylko ja, bo dużo osób o tym pisało na blogu Nokii przy okazji N8. Pozostaje mieć cichą nadzieję, że kolejny telefon projektują już w ten sposób.
Mam n900 i potwierdzam - telefon świetny. Aparat również - najlepszy zaraz po N8.
myzrael [Usunięty]
Wysłany: Czw 15 Lis, 2012
Trochę odkopuję temat ale w słusznym celu
Moim zdaniem to jest wroga propaganda, że Nokia jest słabym telefonem z niezłym aparatem. Miałem wcześniej iPhone 3GS i zastanawiałem się czy kupić iPhone 4S czy Nokię 808. Mając taki dylemat musicie sobie odpowiedzieć co jest dla was ważniejsze - aplikacje facebooka, świetne inne aplikacje i fajne gierki na iOS czy świetny aparat w Nokii. Po 2 latach użytkowania iPhone'a pomyślałem, że mogę sobie odpocząć od gierek, więc kupiłem Nokię. Jako telefonu jej największymi wadami są kiepskie aplikacje facebooka, twittera, mała ilość gier, to są moim zdaniem jedyne poważne braki tego telefonu, poza tym polecam z czystym sercem.
Ale.. W formacie 5Mpx (3072×1728) to faktycznie - zero szumu i jakieś tam "detale" we włosach
(co za bardzo nie dziwi, bo w tym trybie - pixel binning - rozmiar sensela to już prawie 4,5um)[/quote]
Jak dla mnie to już naprawdę szczegóły. Zresztą z takim sprzętem, to nawet by nie wypadało, żeby było innaczej. Nie jest to żadne Xnayo Pit2013 czy inne, chińskie wynalazki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10