Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Tup, tup? Oczywiscie, ze mam. I to ograniczenie spowodowało, że nie czuję zdjecia, rozpoczynającego tę dyskusję. Nie wiem, jak z tego krótkiego postu, dającemu wyraz mojemu niezrozumieniu, wykreowałeś moją krucjatę przeciwko "innemu". Wykreowałeś ją sobie i sobie z nią dyskutujesz. Zdaje sobie sprawę, ze tego typu zjawiska mają tu miejsce - ostatnią na przykład była ta Czesiowa, i można sie pogubić, ale o ile mnie pamięć nie myli to ja dostałem wtedy szlaban a Ty używałeś sobie w najlepsze.
Kategoryczne, nie znoszące sprzeciwu stwierdzenia też raczej nie moją sa domeną..., a wrecz przeciwnie, prawdy objawione staram sie podważać gdzie tylko sie da. (Co prawda, z powodu ciasnych horyzontów nie jestem w stanie tychże prawd pojąć, ale doświadczenie podpowiada, że nic nie jest tak jednoznaczne, na jakie wygląda a to wystarczy.) No trudno mi pojąć tę logike, ten wzór i co do niego podstawiłeś, że wyszło Ci cybertoman = obrońca Częstochowy artystycznej poprawności. To pewie przez te ciasne horyzonty. To wiesz co, to ja w takim razie przy nich zostaje.
masz i przypominasz w tym swojego imiennika, dla którego białe nie zawsze jest białe i którego w tym kraju nazywamy prezesem ===== "Polska to ON"
cybertoman napisał/a:
Bo nie wazne, co i jak, wazne, zeby inaczej, co najczesciej owocuje w "odchodzeniu od standardow", "lamaniu skostnialych zasad", "zrywaniu z tradycja" (lub z czyms innym) czy tez "odkrywaniu nowych srodkow wyrazu". Potem dochodzi "brak zrozumienia" i tupanie nozkami.
smutne, że dla Ciebie sa tylko dwie drogi, ta słuszna zgodna ze standardami i ta pod prąd która tylko i wyłacznie istnieje na przekór tej tradycyjnej.
cybertoman napisał/a:
To wiesz co, to ja w takim razie przy nich zostaje.
....i nikt Ci nie broni, ja się nawet temu nie dziwie. Na szczęscie w dziedzinach "otwartych" jest bardzo mało ludzi o tak ciasnych horyzontach, tylko to forum(wyjątkowo) napompowane jest tutejszynami z pesymistycznymi wąskim horyzontami.
kozidron, Nie rozumiesz, nie chcesz zrozumieć, albo udajesz, że nie rozumiesz co tam jest napisane i zachowujesz sie jak kataryniarz w kółko powtarzajacy te samą frazę. Dlatego merytorycznie ta dyskusja do przodu wcale się nie posuwa a rozpoczętego przez Ciebie wątku wycieczek osobistych kontynuował nie będę, bo nie mam w forumowych pyskówkach doświadczenia i mógłbym przypadkowo zbytnio nadwyrężyć Twoje ego a nie leży to w moich zamiarach.
196 Ciasno
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pią 21 Gru, 2012
degol, nie dzwoniłeś, moze numery Ci się pomyliły Odezwę się w ciagu dnia
cybertoman, nie przesadzaj, nie spinaj się i wyluzuj, i daj spokój z tym ego, możesz po nim jeździc ile chcesz, nie robi. Wydaje mi się, że ty zacząłeś, zresztą nieważne, najzwyczajniej osłabia mnie krytyka z kategorii: "jestem na NIE", "nie dorosłem do tego typu obrazów" i wszelki inny chłam rzucony bez uzasadnienia.
Taka krytyka nic nie wnosi dla tego kto umieszcza tu zdjęcia i jeszcze bardziej zaniża poziom rozmowy niż obrzucanie się epitetami. Czy ci i kilku innym naprawdę się wydaję, że pomagacie komuś podciagnąc swój warsztat takimi komentami ?
Czy ty naprawdę nie rozumiesz o co chodzi, czy dopiero jak zostajesz potraktowany tak samo powoli otwierają Ci się oczy.
Jaki sens ma tu wstawianie zdjęć, jak komentarze są tego typu ?
najzwyczajniej osłabia mnie krytyka z kategorii: "jestem na NIE", "nie dorosłem do tego typu obrazów" i wszelki inny chłam rzucony bez uzasadnienia.
No coś w tym jest, ale uzasadnienie jest czasami tak osobiste, że nie zawsze nadaje sie do publikacji. Jeśli kogoś jednak to interesuje, to dopyta. Jeśli nie, to nie ma sensu sie uzewnętrzniać. W tym konkretnym przypadku chodziło o szeroko rozumiane piękno kobiecego ciała i w tym temacie "szpecące" środki wyrazu wywołują jakiś tam wewnętrzny sprzeciw. Może sie to zmieni w przyszlości (dorosnę) a może napatrzyłem się w życiu na tyle brzydoty, że nie leży ona w zakresie moich zainteresowań fotograficznych (jestem za stary).
kozidron napisał/a:
Jaki sens ma tu wstawianie zdjęć, jak komentarze są tego typu ?
To jest bardzo dobre pytanie i warte przedyskutowania. Ale już w nowym roku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 10