Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Sprawdziłem i już się decyduję
Ultra kupiłem i używam głównie z 50D. Extreme kupiłem z 5D2, bo akurat wtedy tylko te były na stanie u sprzedawcy i z 5-tką używam. Zdarzyło mi się używać z 5D2 też Ultra i nie zauważyłem różnicy. Może niech się jeszcze też mozer wypowie co do ew.różnic skoro też ma jedne i drugie.
ja ze swojego doświadczenia mogę szczerze polecić Kingston (np. ultimate 266x), jeżeli chodzi o wszelkie nośniki pamięci to przystępna cena, bardzo wysoka jakość i zgodność zapis-odczyt.
Sunders, ja różnic nie widzę, ale moje aparaty nie filmują, a seriami strzelam rzadko, więc nie stawiam im zbyt dużych wymagań. Jak kogoś to bardzo interesuje to mogę sprawdzić, czy jest jakaś różnica w serii, ale aparat Sundersa będzie bardziej miarodajny do tego celu
Ja o Compact Flashach Kingstona słyszałem różne opinie. Sandiski jednak nie zbierają takich batów...
Wujek_Pstrykacz, a używając odczuwasz między nimi różnicę?
Pierwszą z podanych używam służbowo, drugą mam prywatnie.
Różnice? Tylko długa seria i szybkość czyszczenia bufora.
Co innego mnie wkurzyło. Tę pierwszą mam trochę inną niż podana na zdjęciu. Ma UDMA7 a nie UDMA6 (czyli nowsza wersja). Mam szybki czytnik do kart Lexara na USB 2.0 i wystąpił stolec. Nie chciało się zgrywać. Na innym czytniku - starszym, choć też szybkim - chodzi bez problemu. Amatorsko druga wersja wystarcza w zupełności.
@ Mozer, czy używałeś Kingstonów, ScanDisk leci na medalach i nie mówię już żeby sprawdzić testy ale Kingston Ultimate 266X jest sporo tańszy i nie odbiega od SanDisk Extreme 60 MB/s. Kingston to absolutnie czołówka jeżeli chodzi o pamięci więc warto sprawdzić i zaoszczędzić
lexus, nie używałem Kingstonów właśnie przez masę negatywnych opinii jakie znalazłem w sieci.
Z testami kart jest ten problem, że nie sprawdzają ich faktycznej niezawodności i wytrzymałości.
Skłonny byłbym powiedzieć, że to właśnie Kingston jedzie na opinii, która wyrobił sobie na pamięciach RAM.
Ja na razie na Sandiskach się nie zawiodłem, więc nie mam powodu zmieniać. Jak mi coś padnie, to wtedy będę dumał
@ mozer, może jestem trochę elektryczny, w IE jest dystrybucja ScanDisk na europę, pakują karty robione w chinach i można kupić w lepszej cenie. zanabyłem jednego extrema 8gb i po kilku zapisach w kolejnym już był zonk, na odcinku 10-15 klapnięć w dwóch miejscach fotki są do kosza, ot taka skaza. używam jeszcze Pretec, solidne metalowe kasety, nigdy nie miałem problemów.
lexus, no niestety nie ma sprzętu niezawodnego, dlatego opieram się na statystykach negatywnych komentarzy. Mojego najstarszego Sandiska używam od 7 lat. Wcześniej miałem karty xD, ale nie pamiętam jakiej firmy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10