Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
jaad75, to może operatorzy kamer nie potrafią dobrać migawki, bo ja takie szarpanie widziałem na filmach w kinie i mnie to denerwuje
Wiesz, podstaw o kątach migawki to uczą chyba w każdej szkole (filmowej)...
Tu masz filmik fajnie obrazujący efekt kąta migwki (czyli po prostu czasu naświetlania poszczególnych klatek):
http://vimeo.com/22285212#
Ja mimo wszystko wierzę, że Sony ma sprytniejszych marketingowców
Z tego co widzę, to ostatnio zatrudniają chyba przypadkowych ludzi z łapanki...
mozer napisał/a:
Po prostu nawet optymalne ustawienia nie dają płynności - szczególnie w modnych ostatnio dynamicznych ruchach kamery.
Być może jesteś po prostu wyjątkowo wyczulony na "szarpanie" i "migotanie"... Albo zbyt rzadko chodziłeś do kina w dzieciństwie i nie wyrobiłeś sobie odpowiednich przyzwyczajeń...
Przeczytaj np. to:
http://www.louisville.com...tly-affects-you
I komentarze pod spodem...
Siosio-jestem zwyklym pstrykaczem, ktory kupil lustropodobne Sony tylko do robienia fotek u cioci na automacie, poniewaz lubie potrzymac duze rzeczy w dloniach i chcialam poudawac prawdziwego fotografa jakimi sa wylacznie ludzie z Nikonami i Canonami.Mistrz fotografii i doskonalych ujec.Bardzo zaluje, ze moje szanse na stanie sie takim jak Ty, przepadly z chwila odeslania Canona.
magda28 napisał/a:
Ja nie sugerowalam sie markami.Biore taki sprzet, ktory robi lepsze zdjecia.Oczywiscie opinia subiektywna.
Cóż, cieszę się, że widzisz swoją ograniczoność i życzę Ci aby producenci robili coraz sprawniejsze aparaty, które w twojej subiektywnej ocenie, będą robić coraz to lepsze zdjęcia.
pan.tadeusz [Usunięty]
Wysłany: Nie 30 Gru, 2012
siosio napisał/a:
Cóż, cieszę się, że widzisz swoją ograniczoność
a Ty swoją widzisz?
hijax_pl napisał/a:
Jak już kiedyś pisałem ten plastik Sony musi być toksyczny...
zastanawiałem się właśnie na ile ta farba ochoczo i regularnie wydmuchiwana przez użytkowników D600 jest zdrowa
jaad75, jeśli się uda, to obejrzę i sam ocenię, na razie się wstrzymam z dalszymi opiniami Tak czy inaczej nie sądzę, żeby miało znaczenie, czy jest to 24, 25 czy 30. 48 to już trochę inna bajka...
Szczegółów sam poszukaj (nie chce mi się klepać, ale zwiększając częstotliwość trzeba skrócić czas)
Ale to chyba oczywiste?
Skrócić czas, zwiększyć ilość światła, ewentualnie podnieść czułość itd...
W końcu mówimy o zagadnieniach niezbyt odległych od zwykłej fotografii...
Ostatnio zmieniony przez jaad75 Pon 31 Gru, 2012, w całości zmieniany 1 raz
jest zadowolona i ma ku temu swoje powody czy uzasadnienia - super, połowa sukcesu to wiara w swoje możliwości i sprzęt
A to już ma tego Sony? Bo jak rozumiem tu proces zniewolenia umysłu rozpoczął się jeszcze przed zakupem...
Ale masz rację... magda28 , spójrz co Cię czeka: lozan26
magda28, a dlaczegóż to mielibyśmy szukać czegoś, by "pogrążyć" Sony? Póki co, to skutecznie pogrążają się sami świeżo upieczeni użytkownicy tej marki... Niestety zresztą, bo robią tej firmie gorszy PR, niż na to zasługuje...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11