Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Czyli co, jednak Sony najlepsze? Najostrzejsze niezależnie od podpiętego szkła?
magda28, ja widzę jedną rzecz, która pogrąża Sony: ich użytkownicy udzielający się na forach...
Oczywiście nie wszyscy, ale ci najgłośniejsi tworzą pewien obraz. Niestety nie jest to obraz pozytywny
Czyli co, jednak Sony najlepsze? Najostrzejsze niezależnie od podpiętego szkła?
Tak uczą na szkoleniach. Ja już tu kiedyś pisałem jak zrobiłem sobie objazd po sklepach (po informacji jak to się przekupuje sprzedawców - info od ludzi z branży) i udając ignoranta foto chciałem kupić lustrzankę. W KAŻDYM dużym sklepie na początku wciskano mi SONY. Pod naciskiem pytań sprzedawcy się załamywali i gubili bo pojęcia o sprzęcie tak naprawdę nie mieli. Jeden miał i w końcu się poddał i przyznał do profitów z tego wciskania. Ostatecznie polecił Nikona
[ Dodano: Pon 31 Gru, 2012 00:43 ]
jaad75 napisał/a:
MM napisał/a:
Zresztą plazmy to najlepsze telewizory i nic tego nie zmieni
To taka sama bzdura jak opowieści ludków od Sony...
To, że coś lubisz, a to, że coś jest obiektywnie najlepsze (i do czego), to zupełnie różne sprawy. Wszystkie technologie wyświetlania mają swoje wady i zalety i bardzo często w różnych zastosowaniach będą plasowały się na skrajnie różnych pozycjach. Plazma np. leży kompletnie jeśli chodzi o wyświetlanie statycznych obrazów i cieni (nie czerni).
pan.tadeusz [Usunięty]
Wysłany: Pon 31 Gru, 2012
MM napisał/a:
Jeden miał i w końcu się poddał i przyznał do profitów z tego wciskania. Ostatecznie polecił Nikona
mój bliski znajomy prowadził kiedyś placówkę handlową ze sprzętem elektronicznym.
najbardziej irytowali go klienci wędrujący od sklepu do sklepu w poszukiwaniu groszowych rabatów i snujący przy tym swoje teorie o profitach sprzedawcy.
odznaczali się też zawsze tym, że oni... "wiedzą"
najprostszym sposobem na takiego delikwenta było przyznanie racji i upewnienie w jego przekonaniach - zasadniczo ważne, że kupił i wyszedł z bananem
dcs [Usunięty]
magda28,
Jesteś największą specjalistką od klejnotów na tym forum.
Powiem tak.
Ja wybierając Sony, pod żadnym pozorem nie kierowałem się opinią sprzedawców.
Po prostu polazłem do kilku sklepów, ze swoją kartą i siedziałem tam aż się do któregoś przekonałem. Zajmując się handlem od kilkunastu lat ( nie licząc butów Sofix i telefonów Tulipan ) wcisnąć czegoś do czego nie jestem przekonany sobie nie dam. Mi to Sony odpowiada, a Ci co śledzą co piszę na tym forum już pewnie wiedzą co przemówiło o zakupie.
Dodam, że jeżeli chodzi o wciskanie to jest fakt, że S i N jest najbardziej promowane, cóż jeżeli chodzi o C to nie bardzo chciał ktoś wspomnieć.
Dlatego Panowie proszę o nie generalizowanie wszystkich użytkówników S.
hijax_pl ma się w rodzinie chemika więc sprawdzę skład plastiku na toksyczność.
Ja tam nic nie zauważam, żeby mi się coś działo, choć ostatnio jakoś ruda mnie jakby szybciej sponiewierała więc może coś w tym jest
Zaczynam uważać, że jesteś jednym z nielicznych, biorąc pod uwagę ostatni wysyp...
Bo patrzę trzeźwo na świat. No nie zawsze oczywiście
Trochę ich tu prowokujecie, a sami też dają się wciągać w jakby nie nazwać bezsensowne gierki. Kupują bez przekonania, więc muszą przekonać wszystkich, że to był najlepszy wybór. Ja tak jak pisałem jestem zadowolony z wyboru, ponieważ kryteria jakie założyłem zostały spełnione i niczego nie udowadniam bo to moje kryteria, a każdy kieruje się innymi. A sam pasek i napis jest dla mnie bez znaczenia.
nienietaktak [Usunięty]
Kastom77 napisał/a:
Kupują bez przekonania, więc muszą przekonać wszystkich, że to był najlepszy wybór.
Co racja to racja.
Najgorzej, że niektórzy zaczynają siebie przekonywać zanim fizycznie będą posiadaczami S
Korzystając z tego, że Wujek jeszcze nie zamknął wątku...
jaad75 napisał/a:
60fps (czy też 50 w naszym regionie) nie jest wcale "cechą" kamer profesjonalnych. Podstawą jest możliwość rejestracji 24fps. Oczywiście, są kamery filmowe, które mają możliwość rejestracji i 120fps, ale wykorzystuje się to wyłącznie do slow motion. Zauważ z jaką krytyką purystów spotkał się Peter Jackson za nakręcenie Hobbita w HFR (czyli 48fps). Wysokie FPS (50/60p) kojarzone są głównie z rynkiem amatorskiego video i rejestracją sportu.
Wysokie FPS dostępne jest chyba w każdej pofesjonalnej kamerze A.D. 2012. Tak samo jak AVCHD. A do slow motion to i 480 FPS już się używa. Nie interesuję się tym zbytnio i nie chcę robić za alfe i odnogę, ale powoływanie się na Hollywood to tak jak w naszej dyskusji /CNPS/wyciąganie hassela. To że niektórzy chcą mieć 24fps, to taki sam fakt jak pragnienie zdjęć w klimatach orwo. Nikt jednak nie produkuje aparatów robiących tylko "orwo look".
ps. Sony robi dobre TV. Problem to stosunek cena/jakość. A najlepsze są i tak Kuro:)
hijax_pl napisał/a:
Wystarczy jak nawiedzeni zaczynają bzdury pisać... Szczególnie jak nie wiedzą o czym piszą..
W rzeczy samej, w rzeczy samej.
Niektórzy piszą o przekupnych sprzedawcach, inni o przekupnych testerach /ciekawe czy mają na myśli Optycznych/. Inni o fantastycznych wyświetlaczach lcd o właściwościach przewyższajacych e-ink. Wystarczy, że pojawi się temat S:) Jak psy Pawłowa.
krzys13k napisał/a:
ja widzę jedną rzecz, która pogrąża Sony: ich użytkownicy udzielający się na forach...
Oczywiście nie wszyscy, ale ci najgłośniejsi tworzą pewien obraz. Niestety nie jest to obraz pozytywny
To nie użytkownicy S tworzą taki obraz. Popatrz jaką radochę mają strażnicy świętego Graala C i N, kiedy natkną się na świeżego użyszkodnika S i zaczynają go wkręcać. Porównaj sobie jak Ci mądrzy, świadomi adepci sztuki fotograficznej traktują nabywcę D5100, 1100D czy nawet K-30 a jak właściciela A57. Za punkt honoru stawiają sobie wykazanie ignorancji takiego osobnika. Co do istnienia sonotalibanu czy też zakonu sonofobów to tu masz najlepszą ilustrację rzeczywistości.
http://www.optyczne.pl//5...ików_(35)_.html http://www.optyczne.pl/61...ków_(157)_.html http://www.optyczne.pl/29...ików_(21)_.html
pan.tadeusz napisał/a:
poza tym wypowiedź siosio doskonale pokazuje, że niektórym coś się tu wydłuża razem z obiektywem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10