Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Wto 01 Sty, 2013 Na czym polega właśćiwie czyszczenie matrycy?
Na czym polega właśćiwie czyszczenie matrycy?
Dziś miałem ciekawy przyapdek. FIlmuję i w pewnym momencie widzę plamkę na ekranie (podgląd), jakby mucha siadła. Czysczę obiektyw - nic. Czyszcżę ekran - nic. Już myślę, że po ptakach i ubity obiektyw, ale... no patrze i nie widzę rysek na ekranie. Wyłączyłe/włączyłem i znikło! Po czyszczeniu matrycy wszystko wróciło do normy.
Czy to znaczy że na lustrze mi coś wewnatrz siadło?
A jeśli tak to w jaki sposób lustrzanka to sama czyści? Na jakiej to zasadzie przebiega? Bo przecież skoro coś było na lustrze i zostało zepchnięte, to dalej wewnątrz lustrzanki przecież musi siedzieć, prawda? NO, jak to jest z tym czyszczeniem, jak to wygląda?
Skoro jest jakaś powierzchnia, która przyciąga paprochy zrzucone z matrycy to przecież powinno się ją jakoś wymieniać, prawda? A skoro się nie da to lustrzanka służy jako odkurzacz. I wszystkie śmieci na zawsze wewnątrz niej zostaną?
Panowie, KURDĘ!
Miałem bród na lustrze, po czyszczeniu matrycy on zniknął.
TO GDZIE ON TERAZ JEST? Skoro został zrzucony z lustra to dalej gdzieś WEWNĄTRZ LUSTRZANKI widnieje, prawda? Prawda? I co wtedy?
h205267@rppkn.c, no zmienia. podczas filmowania lustro jest podniesione wiec cokolwiek by sie na nim nie znajdowalo to tego nie zobaczysz. nadal nie wiesz jak dziala lustrzanka?
Śmieci zostaną, bo co ma niby z nimi się stać. Jednak nie przesadzajmy - jeśli nie wymieniamy obiektywów w trakcie burzy piaskowej lub w tartaku, to ilość tych pyłków nie jest na tyle znacząca, żeby wymagało to serwisowania pasków zbierających.
jaad75, i co dalej po tym jak się przykleja?
mozer, w końcu jakaś odpowiedź na temat.
Ville, no właśnie.
moronica, a właśnie że widziałem, na włąsne oczy na LCD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 12